Tóbiás: Bizottság vizsgálja ki Matolcsy ügyeit!

2016. május 13. 12:57
Parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi az MSZP, hogy kivizsgálja a Matolcsy György nevéhez köthető, törvényesített korrupciónak minősített jegybanki ügyleteket – nyilatkozta Tóbiás József, az MSZP elnök-frakcióvezetője pénteki sajtótájékoztatóján.

Az MSZP parlamenti vizsgálóbizottság felállítását kezdeményezi Matolcsy György jegybankelnök ügyeinek kivizsgálására – jelentette be az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Tóbiás József azt mondta, a vizsgálatra azért van szükség a jegybanki költekezéssel kapcsolatban, mert szinte naponta látnak napvilágot személyes összefonódások, illetve összejátszások. Hozzátette: amíg nem látnak tisztán, addig fennáll a törvényesített jegybanki korrupció vádja.

Kérdésre kifejtette: nemcsak az alapítványoknak juttatott jegybanki pénzekről van szó, hanem a BudaCash, a Hungária és Quaestor ügyéről is. Mind a három ügy egy szálhoz vezet vissza: a Matolcsy György vezette Magyar Nemzeti Bankhoz – közölte. Rámutatott arra is, hogy a jegybank felügyeli azt az Eximbankot, amely barátoknak, rokonoknak hitelez milliárdokat. Azt követelte, hogy a Fidesz ne akadályozza meg a vizsgálóbizottság felállítását, ugyanis arra a társadalom igazságérzetének helyreállítása miatt szükség van.

Hozzátette: a vizsgálóbizottság előtt meg kell, hogy jelenjen Matolcsy György mellett Orbán Viktor miniszterelnök, Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, Trócsányi László igazságügyi miniszter és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Elmondása szerint az igazságügy-miniszternek arra is választ kell adnia, mi az oka annak, hogy az ügyészség nem hajlandó eleget tenni a bíróság hiánypótlásra vonatkozó kérésének. Közölte, nem fordulhat elő, hogy Tarsoly Csaba volt Quaestor-vezető kisétál az előzetesből, és a határidő lejárta miatt nem indul az ügyben eljárás.

Tóbiás József szólt arról is, hogy kutatások alapján most már az is látszik, miért fél a népszavazástól a Fidesz. Hozzátette: a Fidesz szavazók döntő többsége szerint is elfogadhatatlan, hogy ellopják az állami földeket, és azt is elfogadhatatlan, hogy a kiváltságosok ötmillió forintos fizetést kapnak. Az MSZP szerint szükség van „valódi népszavazásra”, mert a polgárok többsége véleményt akar nyilvánítani ezekről a kérdésekről – mondta. Kérdésre jelezte, hogy a frakciókat megkeresik a vizsgálóbizottságról szóló javaslattal, ahhoz ugyanis mástól is kell aláírás. Az országgyűlési törvény szerint vizsgálóbizottság létrehozását a képviselők egyötöde, negyven képviselő kezdeményezheti.
 

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LOL

Akkor a Kapitány Tóbiással szappanoz?

Szegény Tóbiás! Mivel foglalkozzon, ha már a magánbejáratú kecskefarmról is kitiltották.

1.Az MSZP gyengeségét és tanácstalanságát tükrözi , hogy ilyen , már lecsengett témával akarja valahogy befolyásolni a kommunikációs teret .
2. A folyamatos "korrupciózás" - a 2002-es kampányblöff kopírozása - éppen azért hatástalan , mert a már eddig felvonultatott témákról is kiderült , hogy cáfolhatók .
3. A lakosság nagy részéről lepereg a kommunikációs hangulatkeltés , mert a lényeges dolgokban a kormány tevékenysége meggyőző .

Tóbika!
Értesz te valamihez, "azon" kívül?

Követelem, hogy bizottság vizsgálja ki, hogy Tóbiás miért borotváltatja magát kopaszra?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés