Egy pillanat: Putyin pénzt adott KGBélának?

2016. május 10. 12:23

Seres László
hvg.hu
Hétfőn is hallottuk, de nem először és nyilván nem utoljára történt meg, hogy a Fidesz egy igen érdekes dolgot lebegtet a Jobbikkal kapcsolatban.

Egészen odáig soha senki nem állította, hogy a pártnak állítólag legtöbb támogatást nyújtó Kovács Béla EP-képviselő botránya »pártfinanszírozási korrupciós ügy« lenne: 2014. májusában Oroszország javára végzett kémtevékenységgel vádolták meg, nem fentiekkel. A jobbikos képviselők időnként fel-felvetik, hogy »Kovács Bélát nem korrupciós üggyel vádolják«, ám a védekezés úgy pereg le a kormányfőről és a Fidesz-frakcióról, mint esőcsepp a felcsúti kisvasút ablakáról. A pletykákat, bulvárkacsákat mi is hallottuk, semmi meglepő nem lenne a Jobbik orosz, iráni vagy török támogatásában - de akkor kérjük szépen a konkrétumokat.

Aki folyamatosan csak lebegtet, és látszólag rámenősen tudni akarja, »milyen külföldi támogatói vannak a Jobbikak«, mert hogy »a rendszerváltás óta nem volt arra példa, hogy egy ilyen súlyos korrupciós ügybe keveredjen egy párt« (ami egyébként jelentős arcátlanság a Fidesz elmúlt pár évét tekintve), az jól teszi, ha inkább próbál a konkrétumok talaján maradni, és úgy kérdezni. Különben nem gyengíti, hanem tovább erősíti a nemzeti szocialistákat - mindenfajta rejtélyes orosz pénzek nélkül is.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés