„Shut up!” RMDSZ-es kontra görög neonácik

2016. március 3. 11:22
Egymásnak esett az RMDSZ-es Sógor Csaba EP-képviselő és egy csapat üvöltöző görög neonáci az Arany Hajnal pártból, akiknek nem tetszett, hogy a görögországi török kisebbségről esik szó.

A T-Rex blog arról számol be: Lamprosz Fontulisz, a görögországi neonáci Arany Hajnal párt EP-képviselője üvöltözni kezdett egy konferencián, amit Sógor Csaba RMDSZ-es EP-képviselő szervezett.

Az Egyesülési szabadság Görögországban – joghézag az európai kisebbségi jogok terén címmel tartott konferenciát megelőzően a szélsőjobboldali Arany Hajnal görög párt kifejezte a nemtetszését a konferencia kapcsán: arra hivatkoztak, hogy Görögországban nem létezik török kisebbség.

Fontulisz a konferencián is üvöltözve közölte, hogy országában nincs is ilyen kisebbség. Sógor Csaba úgy reagált: ilyen viselkedést nem tolerál, majd egyértelműsítette álláspontját: „Fogd be és tűnj el!” A görög neonáci EP-képviselők aztán el is hagyták a termet.

Összesen 20 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Görögországban nem bántak soha kesztyűs kézzel a kisebbségekkel. A II. vh. után az ott élő szlávok nyelvhasználatát annyira betiltották, hogy este azok ablakai alatt rendőrök hallgatóztak beavatkozásra készen, ha a háziak anyanyelvükön mertek egymás közt beszélni.

A Megali Idea-ról kellett volna Sógor Csabának vitatkozni. Lehet, hogy még körbe is csókolták volna.

Erdély még ezek szerint fizeti a haradzs-ot a Portának. :)

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés