Vona: Valódi nemzeti konzultációra van szükség

2016. január 30. 15:37
Évet értékelt és évadot nyitott a Jobbik elnöke, Vona Gábor, aki szerint vannak olyan társadalmi és politikai feladatok, amelyeket az ellenzéknek kell elvégeznie, ha a kormány nem teszi. Ezek közé sorolta a társadalom szétszakítottságának, megosztottságának enyhítését. A Jobbik a korrupció, az egészségügy és az oktatás témájában indítana „valódi nemzeti konzultációt”.

Az ellenzéki pártvezető a budaörsi Budaparkban mintegy kétezer meghívott - országgyűlési és EP-képviselők, diplomaták, párttagok - előtt elmondott egyórás beszédében azt mondta: vannak olyan társadalmi és politikai feladatok, amelyeket az ellenzéknek kell elvégeznie, ha a kormány nem teszi, vagy szembemegy a felelősséggel. Ezek közé sorolta a társadalom szétszakítottságának, megosztottságának enyhítését, amelyhez hidak építésére szólította fel a résztvevőket. Értékelése szerint a Fidesz és az MSZP nem tud és nem is akar a megosztottság ellen tenni, mert az a két párt lételeme, a Jobbik viszont minden irányban megérti az emberek fájdalmát.

A második területként a pártelnök a politikai kultúra vészes elaljasulását” jelölte meg, és Habony Árpádot, valamint G. Fodor Gábort nevezte a lefelé tartó spirál motorjainak. Hozzájuk képest a meztelencsiga az gerinces állat, vagy mondjuk Machiavelli egy romantikus tinilány” – jegyezte meg, hozzátéve: attól tart, hogy ez a jelenség átszivárog a társadalomba. Fel kell mutatni egy nívót, ami alá nem szabad menni – jelentette ki. A kormány az emberek fölött állónak képzeli magát – értékelt, felvetve: Ez lenne a polgári Magyarország?”. Mint mondta, a Fidesz annyit harcolt a szocializmus ellen, hogy felépített egy másikat, amivel szemben valódi néppártként kell megjelenni.

Az emberi és közösségi szabadságot meg kell védeni a kormánytól

Szólt arról is, hogy az emberi és közösségi szabadságot meg kell védeni a kormánytól, amely – szavai szerint – az alaptörvény módosításával a rendeleti kormányzást készíti elő. Ha az ország védelme a tét, akkor a kormány megkapja a Jobbik támogatását, de balekok sem vagyunk, látjuk mire megy ki a játék” – fogalmazott, megjegyezve: az emberek a terrorizmustól és a Fidesz hatalmi tébolyától” is félnek, s mindkettőtől meg kívánják védeni őket.

Vona Gábor a harmadik területként a legsúlyosabb állapotban lévő ágazatok felkarolását, mozgósítását nevezte meg azok közül, ahol a Jobbik ellenzékből vállalná a kormányzás felelősségét. Ezek közé sorolta a korrupciót, az egészségügyet és az oktatást, és bejelentette, hogy ezekről idén nemzeti konzultációt szeretnének, a civilek, a szakmai és az érdekképviseletek bevonásával. Értékelése szerint velük összefogva meghátrálásra lehet kényszeríteni a kormányt. Elmondta azt is, hogy hétfőtől ezen dolgoznak, személyesen készíti elő a konzultációt és minden megyeszékhelyre ellátogat. „Nem mellébeszélünk: föl fogjuk számolni az országot!” – mondta Vona, majd rögtön javított: „Föl fogjuk szántani az országot!

Korrupció, egészségügy, oktatás

A Jobbik elnöke a korrupció címszó alatt a vagyonnyilatkozatok, a mentelmi jog és az elévülés kérdésével foglalkozna, az oktatásban pedig a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) működését, a pedagógusok bérét és megbecsültségét, a gyermekek leterheltségét, a diplomás munkanélküliséget, a szakképzést, a szegregáció-integráció kérdését és az iskolai erőszakot jelölte meg problémás területként.

Az egészségügyről szólva az alulfinanszírozottságot tette szóvá és kifejtette: a háziorvosi rendszert „a szentlélek tartja egyben”, a mentőknél és kórházaknál hiányos a felszereltség, probléma a hálapénz és a várólisták, az egészséges fog mára luxuskérdés lett, és vissza kell szorítani a gyógyszerlobbit. A prevenció területén pedig a tömegsport szerepét emelte ki.

Vona Gábor beszédében kitért arra is: szerinte az Európai Unió beteg, a jelenlegi vezetői azonban életképes megoldások helyett a betegséget dicsőítik. Ők ostobák, aberráltak, bűnözők, vagy mindhárom igaz rájuk – jelentette ki, és célként fogalmazta meg egy erős, szolidáris, a nemzetek sokszínűségére épülő Európa felépítését. A hazai helyzetre vonatkozóan többször is a Jobbik kormányzókészségét hangsúlyozta, a baloldalt pedig unalmasnak minősítette, megjegyezve: ha lelép, nem leszünk semmivel sem kevesebben”.

„Valódi néppárt”

Vona Gábor beszédét egy új, nemzeti színekből álló híd-logókat ábrázoló molinó előtt mondta el, a pulpituson pedig a valódi néppárt” felirat szerepelt. A rendezvényen többször megjelent a kivetítőn egy idézet Széchenyi Istvántól, miszerint Tőlünk függ minden, csak akarjunk!”.

Az évértékelőn Popély Gyula történész, az MTA nagydoktora vette át a Jobbik és pártalapítványa által életre hívott Pongrátz Gergely Érdemkeresztet Murányi Levente '56-os szabadságharcostól, a párt korábbi alelnökétől. A történész rövid beszédében a hazaszeretet fontosságát hangsúlyozta. „Amellett, hogy szeretjük, tiszteljük és mindenekelőtt mindent megteszünk a mai magyar csonka hazáért, állandóan tudatosítanunk kell, hogy ennek a hazának vannak elcsatolt részei is, amelyek tudatunkban, múltunkban és remélhetőleg jövőnkben is egy egységes egészet alkotnak” – fogalmazott.

A rendezvény az Ismerős Arcok koncertjével zárult.

Összesen 310 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Előtte kérnénk a feketegazdaság fölszámolását!

http://www.harommajom.hu

Jobbik kongresszus.

Vona nem tud elmenni mert kórházba kerül. Vége a kongresszusnak, megtörténik a választás és üdvözlő táviratot kap Vona a következő szöveggel:

Jobbulást kíván a Kongresszus 14 szavazattal 140 ellenében.
Az eke szarvát megtarthatod.

Az elnök úr majd úgy jár, mint a 2014 választásnál járt és újra csalódnia kell. Ez a csalódás pedig be fog következni, mert 2018 a Jobbik nem fogja elérni azt amit 2014 választásnál elért.
Az üres, bevárhatatlan szavakkal pedig felesleges dobálózni, mert messziről érezni a "hiteltelenség" szagát. Így a műsorból legfeljebb rúdtánc bemutató lesz. Ez is a rosszabbik fajtából.

A valódi néppártot pedig akkor kellene említenie, ha az a nyesőolló már levagdosta a vadhajtásokat.
Egyébként pedig majd a közvélemény, a szavazók fognak minősíteni és nem a párt, nem Vona Gábor.

A kapitalizmus ügynöke, amelynek:

"Biztos, hogy hasznát vettem ennek a munkának a politikában" - nyilatkozta Vona az Index megkeresésére.
http://www.stop.hu/belfold/az-..

Az elnök úr lesz az összekötő az MSZP-DK között?

A rendezvényen többször megjelent a kivetítőn egy idézet Széchenyi Istvántól, miszerint „Tőlünk függ minden, csak akarjunk!”.

Na ja! De Széchenyi István azt is mondta:

"A magyar szó még nem magyar érzés, az ember, mert magyar, még nem erényes ember, és a hazafiság köntésében járó még korántsem hazafi. S hány ily külmázos dolgozik a haza meggyilkolásán..."

Azért arra kíváncsi lennék, hogy az MLM kapcsán az Indexnek mondottat miképpen értelmezi, mely szerint; "Biztos, hogy hasznát vettem ennek a munkának a politikában"

"A furulya vagy blockflöte aerofon hangszer, az ajaksípos fúvós hangszerek közé tartozik. Egyenes fuvolának, csőrös fuvolának is nevezik, mert a harántfuvolával ellentétben a hangszert játék közben egyenesen, a levegőbefúvás irányában tartva, illetve fúvókájának csőrszerű nyúlványán keresztül fújva szólaltatják meg. A különböző hangmagasságokat hanglyukakkal és oktávátfúvással lehet képezni, e tulajdonsága alapján a fafúvós hangszerek közé sorolható akkor is, ha manapság gyakran műanyagból készül. A reneszánsz és a barokk zene kedvelt hangszere volt, később háttérbe szorult. Napjainkban historikus, korhű zenei előadásokon szólal meg, és egyszerűsége, olcsósága miatt az iskolai zeneoktatásban, a műkedvelő muzsikálásban kap szerepet."

Ezzel kapcsolatban jutott eszembe egy vicc.

Egy vadász az erdőben megbotlik egy kiálló gyökérben, és véletlenül tökön lövi magát a sörétes puskájával.
Beviszik a kórházba és egy kezdő orvos összefoltozza, majd azt mondja:
- Itt van egy barátom címe, délután keresse fel!
- Ő is orvos? - kérdezi a vadász.
- Nem, ő furulyaművész.Majd megmutatja magának, hogyan rakja az ujjait, hogy ne pisálja szembe magát.

:-)
Elnézést. Már leesett a tanrusz.

Multikulti építkezés Vona módra, Gyöngyösi fűszerezéssel.

És a NAGYON ŐSZINTE, NAGYON RADIKÁLIS, NAGYON SZÓKIMONDÓ, NAGYON ASZTALRA CSAPÓ, NAGYON JOBBOLDALI, NAGYON ELVHŰ stb. stb. párt eljutott az MDF (!!!) retorikájához (akár a Dávid Ibolya-félét veszem, akár a 90 utáni Antall-féle "nyugodt erőt").

A 2016-os Orbán és az 1989-es Orbán közötti különbség kutyafüle a 2016-os Vona és akár csak a 2012-es Vona közötti pálforduláshoz képest. Jól nyomják Vona marketingesei. :)))))

Ja, ja, ja.
Radikális és néppárti. Jobboldali és baloldali. Asztalt csapkodós és nyugodt erős árokbetemető. EU-ból kilépő és Nyugat felé nyitó. Konzervatív és posztmodern-zöld. Bármi, akármi. :)

Mondjuk ezzel az előélettel a politika elaljasodásáról papolni... nem semmi... :))

???

Mi történt? Lemaradtam valamiről? Nem Szaniszló meg Ángyán voltak a "díszvendégek"?

Mondom, most már hídverő-árombetemető "centrista", mint Medgyessy Péter. Vagy Dávid Ibolya - Kupa Mihály. :)))))))))

LOL

Jó cikk, különösen tetszik a 2012-es Vona-beszéddel való őrült kontraszt kiemelése:

http://www.origo.hu/itthon/201..

Nem mintha a Jobbik-fanokat bármi is eltántoríthatná, de ez így tényleg üt. "Nem vagyunk demokraták", kilépni az EU-ból, "nm kötünk komprtomisszumot", "tűzzel-vassal irtani", az MSZP-sek "Kádár-Jugendek", az LMP eltűnik a balliberális pocsoláyban, ahonnan jött, Oroszország és Törökország (LOL) mint fő szövetségesek...
... kemény volt, mint a vídia, na (és ez már egy finomabb hang volt, mint ami a Jobbik akkori retorikáját jellemezte).

Most meg eljutott négy röpke ellenzéki év alatt a kádári nosztalgiához, árokbetemető-centrista marketinghez, nyugati nyitáshoz stb. stb. stb.
Tényleg elképesztő.

Na, ennyit a fenenagy, megingathatatlan radikalizmusokról. A Vona-Jobbik-féle éppen már ellenzékben porrá lett.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés