Jobbik: Nem lehet visszahívni az EP-ből Kovács Bélát

2015. május 28. 10:52
A Jobbik már régebben kezdeményezte a visszahívhatóság intézményének bevezetését, de jelenleg a magyar jogrendszerben egy pártnak sincs lehetősége arra, hogy képviselőjét visszahívja az Európai Parlamentből – nyilatkozta Mirkóczki Ádám jobbikos képviselő azzal kapcsolatban, hogy a fideszes Németh Szilárd felszólította a pártot: hívja vissza Kovács Bélát az EP-ből.

A Jobbik már régebben kezdeményezte a visszahívhatóság intézményének bevezetését, de jelenleg a magyar jogrendszerben egy pártnak sincs lehetősége arra, hogy képviselőjét visszahívja az Európai Parlamentből (EP) – mondta Mirkóczki Ádám, a jobbik országgyűlési képviselője az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában.

 
Korábban ugyancsak ebben a műsorában Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő beszélt arról, hogy a Fidesz azt várja, a Jobbik határolódjon el a kémkedéssel gyanúsított EP-képviselőjétől és zárja ki Kovács Bélát. Szerdán a kormánypárti politikus azt is mondta sajtótájékoztatón, hogy ha a Jobbik és elnöke, Vona Gábor úgy akarná, ma már nem lenne Kovács Béla-ügy, „hiszen a mandátumát visszavonhatnák bármikor”. 
 
Erre reagálva Mirkóczki Ádám hangsúlyozta: a mentelmi jogáról senki nem tud lemondani, csak azt lehet elmondani, hogy valaki nem kíván élni azzal. 
 
A Jobbik szóvivője felidézte, amikor Kovács Bélát megvádolták, már akkor mondta, hogy nem kíván élni mentelmi jogával, szeretné, ha azt felfüggesztenék. Nem Kovács Béla hibája, hogy amíg az illetékes brüsszeli szakbizottság nem szavaz a mentelmi jog felfüggesztéséről, addig az él – érvelt ki Mirkóczki Ádám.
 
A jobbikos képviselő hangsúlyozta, hogy Polt Péter legfőbb ügyész részéről az „úgynevezett bizonyító erejű” dokumentumokat elküldték a szakbizottságnak, amely ennek ismeretében még állásfoglalást sem tett. A Jobbik úgy véli, a brüsszeli hezitálás nem véletlen.
 
Mirkóczki Ádám, aki az országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságának tagja, megjegyezte, az Alkotmányvédelmi Hivatal elmondta, milyen bizonyítékok vannak Kovács Béla ügyében, de nem mutattak be semmit, holott ő ezt többször is kérte. „A Jobbik bemondásra semmilyen képviselőjét nem fogja szankcionálni” – szögezte le Mirkóczki Ádám, hozzátéve: „az ártatlanság vélelme mindenkit megillet, mi bízunk Kovács Béla ártatlanságában”.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért, ha Kovacs annyira ártatlan akkor egyszerüen felállna és őnként állna fel.

Az unioban Sem tartanak a fejéhez pisztolyt senkinek, hogy addig ott kell maradni amig a mandátuma szól.

Érdekes a német zöldséges asszonyság fel tudott állni mikor korrupcióval vádolták.

A jobbik ködösit, mivel már 2014-ben az EP választáskor ismert Volt a vád, de a jobbik csak azért is kiküldte Brüszelbe a mentelmi jog miatt.

Nem kell az óhéber szöveg.

Pénzt szerzett Putyin elvtárstól a Jobbik Oroszországért Mozgalom számára!
Ezek után nyilván nem mondhat mást eme párt képviselője.

Novák és csapata számára pedig a Jobbik egyenlő a magyarsággal. Aki pedig ezzel nem ért egyet, az csakis zsidóballiberálishazaárulóantimagyar lehet...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés