Dobrev Klára: Az Altus minden uniós ország tervezési dokumentumait elemzi

2015. április 19. 15:00
Az Altus Zrt. 2014 őszén nyílt tenderen egy nemzetközi konzorcium vezetőjeként nyert el tanácsadói megbízást az Európai Bizottságtól az összes EU-s tagállamban – közölte Dobrev Klára, a cég vezérigazgatója. Dobrev elmondta: feladatuk a 2014-2020 közötti tervezési dokumentumok elemzése, nem pedig pénzügyi auditálás, vagy az intézményrendszer működésének ellenőrzése.

Az Altus Zrt.-nek az Európai Bizottságtól tavaly elnyert tanácsadói megbízása az Európai Unió összes tagországára kiterjed, tárgya pedig a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése – közölte Dobrev Klára, az Altus Zrt. vezérigazgatója vasárnap, reagálva a Miniszterelnökség fejlesztéspolitikai kommunikációért felelős helyettes államtitkárának nyilatkozatára.

Csepreghy Nándor sajtótájékoztatóján arról beszélt: azt kéri az Európai Bizottságtól, gondolja újra, hogy Gyurcsány Ferenc ellenzéki politikus cégét, az Altus Zrt.-t bízza-e meg a fejlesztéspolitika magyarországi működésének ellenőrzésével.

Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége, az Altus Zrt. vezérigazgatója erre reagálva közleményben kifejtette: az Altus 2014 őszén nemzetközi nyílt tenderen egy 11 céget – köztük német, francia, olasz, svéd, bolgár, lengyel és szlovák vállalatokat – magában foglaló konzorcium vezetőjeként nyerte el a tanácsadói megbízást az Európai Bizottságtól.

A megbízás tárgya a 2014-2020 közötti új programidőszak tervezési dokumentumainak elemzése. A tanácsadás az EU összes tagországára kiterjed, a 2014-2020 közötti pénzügyi perspektíva 28 partnerségi megállapodására és közel 300 most induló fejlesztési programjára vonatkozik – tájékoztatott Dobrev Klára. Hozzátette, hogy a feladatot a 28 tagállamban csaknem 40 szakértővel végzik, szakértői csapatuk pedig többségében külföldi tanácsadókból áll, akikkel a hazai fejlesztéspolitikában évtizedes tapasztalattal rendelkező szakemberek dolgoznak együtt.

Jelezte, hogy az előző tervidőszakhoz, a 2007-2013 közötti források felhasználásához a megbízásnak nincs köze, tárgya pedig nem auditálás vagy pénzügyi ellenőrzés, hanem stratégiai, szakmai elemzés. A készülő tanulmány a kormány által felállított új intézményrendszer működését sem ellenőrzi semmilyen formában – közölte. A vezérigazgató megjegyezte továbbá, hogy az Altus működése kizárólag külföldi, valamint nemzetközi projektekre korlátozódik.

Az Altus az EU támogatásaival kapcsolatban soha semmilyen hazai kormányzati megrendelést, megbízást nem vállalt, állami tenderen nem indult – fűzte hozzá Dobrev Klára, aki közölte azt is: a cég működésében Gyurcsány Ferenc személyesen nem vesz részt. Hangsúlyozta egyúttal: a gazdaságfejlesztési operatív program három prioritása alá tartozó források felfüggesztése és az Altus Zrt. Európai Bizottságtól kapott tanácsadói megbízása között semmilyen összefüggés nincs.

Összesen 167 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Azért a fidesz is belehúzott úgy látom, hogy bizonyos területeken még keményen rá is vert a cocikra. Egy alom.

Gyurcsány a szabadkőműves, Vitya meg a gázszerelő páholy tagja. Egyik kutya, másik eb.

Mottó:
"Gyurcsány ötlettel, leír, rendel, riaszt,
Azt hiszi majd, ő szarja a spanyol viaszt."
(Lőwy átiratban.)

"feladatuk a 2014-2020 közötti tervezési dokumentumok elemzése, nem pedig pénzügyi auditálás, vagy az intézményrendszer működésének ellenőrzése."

Ötletelés az lesz. Zászlóshajók is lesznek. Az unió vezérhajó meg zátonyra fut, hacsak a többszöri bérmálkozás nem segít.

Szerintem ezek ott az EU-ban nadragulyát ittak, vagy a görbe uborka vírus fertőzte meg őket.

Egy olyan céget megbízni, akinek a tulajdonosok a saját országát majdnem a csődbe vitte nem megfontolt elképzelésről tanúskodik.

jav. tulajdonosok = tulajdonosa

Ez egy konzorcium, s gondolom hogy trükközés következtében oldották így meg azt, hogy szalonképes legyen a Drobrev féle csapat. Ráadásúl olyan euban ismert cégek akik lehet, hogy anno a ballibektől hazánktól vagyis a kormánytól is kaptak jólfizető megrendeléseket természetesen közpénzen.

Az már eddig is világos Volt, hogy az eu belepofázik abba, hogy az eus pénzeken milyen typ beruházásokat lehet megvalósitani és majdnem azt is hogy ki. Igy az ujonnan csatlakozottaknál lényegileg bizonyos cégeken keresztül visszacsorognak ezekből a projektekből, mint Profit. Emlékezzünk azokra az eljárásokra és büntikre mikor egy-egy ország a hazai vállalkozásokat és cégeket hozott helyzetbe. Az EB egyből lecsapott. Gondolom, hogy innen fúj a szél, hogy Brüsszelnek olyan emberekre van szüksége akik a hazájuk érdekei helyett végrehajtják az utasitásokat és kiszolgálja a gazdasági és pénzügyi köröket akik Brüszelben is befolyással rendelkeznek.

A Böszme házaspár családi háttere erre alkalmasá teszi őket Apro-Dobrev kötödése kapcsán. Gyurcsány meg psyhés karaktere és karrierista nagyravágyása és gátlástalansága révén nagyon jó alany, mivel minden aljaságra képes saját egója kielégitése céljából.

Olvasva a megbízás tartalmát egy régebbi vicc jutott az eszembe:

Elégett néhány titkos iratunk - panaszkodott Bormann.
- Hazaszólhatok, biztos van az otthoniaknál másolat - nyugtatta Stirlitz.

"Megjegyzem, vejek, politikai vazallusok, lekötelezett polgármesterek nem segítik, hogy képesek vagyunk nemzetközi versenyben az Orbán-kormány ellenszele közepette is dolgozni az Európai Uniónak." Feri már üzent is Tiborcnak.

Ezért tart itt az eu, ezért ilyen silányak a válságkezelések, a gazdaság fejlődése..................................
Már megint csalódtam az eu-ban. Tudom, ez nem érdekli az eu-t.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés