Hoz-e Merkel selyemzsinórt?

2015. január 26. 15:42

Bernard Gui
Tutiblog
Orbán is, Merkel is sokat látott, vén róka, nem fognak összeveszni holmi európai értékeken, inkább érdekeket néznek majd.

„Emellett Merkel mégsem legyinthet csak úgy az Európai Néppárt egyik legerősebb nemzeti pártjára és jelentős frakcióbeli csoportjára. Valószínűleg az európai értékek emlegetése maximum egy odavetett, »Viktor, csináld óvatosabban!«, illetve »Próbálj meg kevesebb marhaságot beszélni, inkább figyeljenek arra, amit csinálsz!« -szerű megjegyzésben fog kimerülni, és az ideológiavezérelt balos ideálok helyett egy szentszövetségi alapú, hagyományos, pragmatikus diplomáciai tárgyalásra kerül sor. Orbán is, Merkel is sokat látott, vén róka, nem fognak összeveszni holmi európai értékeken, inkább érdekeket néznek majd.


Mert eközben éppen fogyatkoznak Merkel szövetségesei az unióban, a vele egy oldalon álló Cameron euroszkeptikus húrokat penget, a szomszédban az erőtlen, balos Hollande van hatalmon, aki nem kedveli kifejezetten a német kapitalizmus-felfogást, a görögök most választották maguknak vöröscsillagot meg a bellacsáót, szóval figyelmeztető jelek vannak bőséggel, hogy ostor helyett most a cukorka ideje jött el a periféria országai felé.

Meg kell becsülni a megmaradt szövetségeseket.


Selyemzsinórt tehát tutibiztos, hogy nem fog Merkel hozni egy zajos, de végső soron megbízható szövetségesnek, akinek úgyis magas a legitimitása, a következő években ott fog még ücsörögni 14 embere az Európai Néppárt frakciójában. De egyáltalán hogyan is képzelték ezt a selyemzsinórt? Idejön Merkel, találkozik a Demokratikus Kerekasztal lovagjaival, az asztalra csapnak, majd az Orbán–Merkel-találkozón közli Orbánnal, hogy te, tényleg mondjál már le március 15-ig, és add át a kormányfői tisztet Bajnainak, Bokrosnak Lovas Zoltánnak?”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 29 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hiába is várják, a tanítónéni nem ad szekundát a kissé rebellis nebulónak, hiszen az osztály nagy része mögötte áll.

Nyilvánvaló, hogy Merkel nem "leváltani" jön Orbánt, hanem tárgyalni vele. Lesz majd szép kommüniké, mosolygós fotók és nagy-nagy örvendezés, hogy íme, az eddig kissé elhanyagolt Főnök, lám, mégis benne van a pikszisben!!!
Lehet, hogy a CÖF meg már szervezi is az új békemenetet, nyomatékul. Csak kissé strapás lenne, mert két héten belül két menet (Putyint se szabad megbántani!) már sok lenne a híveknek is.

Úgy látszik, hogy a ballib politikusoknak, értelmiségieknek (?) a vérükben van, hogy Magyarországnak, ill. vezetőjének mindenkor van egy főnöke valahol külföldön.
Aztán, ha megvan a megfelelő segg (bocsánat! talp), akkor lelkesen nyalogatják.
De észre sem veszik, hogy milyen jellemtelenek, gerinctelenek, mert akkor nem selyemzsinóroznának folyamatosan.

Legalábbis a fiatalabb ezt gondolja...

Előbb fog csadort hordani.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés