Urizálásról és fideszes belharcokról ír a Die Welt

2015. január 9. 15:09
A Die Welt című konzervatív német lap a Fidesz vezetői közti viszonyról közölt elemzést pénteki számában. Boris Kálnoky cikkében ír az urizálásról, és arról, hogy „számos őskonzervatív valóban torkig van” Lázár Jánossal, vagy épp Szijjártó Péterrel.

A Fidesz vezetői közötti viszonyról közölt elemzést a Die Welt című német lap. A Boris Kálnoky által jegyzett cikk szerint „diszharmónia” alakult ki a kormányzó pártban, „az ősfideszeseknek elegük van a fiatal törtetőkből”. A szerző ismertette egyebek közt Pokorni Zoltán Fidesz-alelnöknek az „urizálást” elutasító megszólalását, Lázár János erre tett megjegyzését, valamint Kövér László reagálását a Miniszterelnökséget vezető miniszter kijelentésére, amellyel kapcsolatban úgy vélte, hogy a házelnök „nem is nyilatkozhatott volna leereszkedőbben és megsemmisítőbben a »trónörökösről«”. 

Boris Kálnoky hozzátette, hogy a nyilvánosságban kibontakozott vita a Fidesz önazonossága, identitása körül zajló „láthatatlan küzdelem” jele. Kiemelte, hogy „számos őskonzervatív valóban torkig van” Lázár Jánossal, Szijjártó Péter külügyminiszterrel, Giró-Szász András kormányzati kommunikációért felelős államtitkárral, „bizonyos mértékig” Rogán Antal frakcióvezetővel és „mindenekelőtt” Habony Árpáddal, akik szerintük „gyakran arrogánsan fellépő törtetők”, és esetenként már „külső megjelenésükkel is irritálják a derék öreg veteránok gárdáját”.

Úgy vélte, a Fidesznek, amely egykor azért lépett fel, hogy megvédje a polgárokat az „újgazdag politikusok” túlkapásaitól, kilengéseitől, „aggódnia kell az identitása miatt”, mert az olyan politikusok, mint Lázár és barátai hozzájárulnak ennek az arculatnak a sérüléséhez. Hozzátette, hogy a népszerűségi mutatók romlása miatt „belső ellenállás” keletkezik a pártban, s ez a konfliktus „az urizáló fiatal trónörökösök és a tapasztalt úriemberek küzdelme”.

Összesen 43 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hagyjuk már Ibolykát pihenni!
Kis tetves ballib szaroskodás mit nyom a latban?

-Hülye vagy te, dekásrikardó.

Most akkor?
Eggyel kevesebbért kell tüntülizned.

1. Egy külföldi újságíró , aki nem él itt , nyilván , másodkézből kapott információkat tákol össze egy írássá . Ez meg is látszik a cikk nívóján .
2.Naív az , aki egy nagy párton belüli problémákon meglepődik .
3. Addig nincs komoly baj , amíg ezeket a többé-kevésbé természetes-emberi gondokat feldolgozzák , integrálják . Mutasson nekem valaki olyan emberi közösséget , ahol ilyen feszültségek nincsenek .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés