Mi lennénk a gazdagok pártja?

2014. december 22. 10:54

Lázár János
Magyar Hírlap
Remélem, maguk nem akarják programmá tenni, hogy aki a gyermekei javára takarékoskodik, az urizál. Interjú.

Ön is úgy gondolja, hogy az amerikaiak állnak az őszi tüntetéssorozat mögött?

A tüntetések a bizonyítékai, hogy Magyarországon érvényesül a szabad véleménynyilvánítás joga. A demonstrációk azt mutatják, mintha az amerikai nagykövetség átvette volna a magyar ellenzék szerepét. Úgy tűnhet, lemondtak arról, hogy az ellenzéki pártok valaha is el tudnák nyerni a magyarok bizalmát, ezért inkább ők lépnek fel az elégedetlenkedők vezetőiként. Olyan kérdésekben foglalnak állást, amelyekben diplomaták nem szoktak. Meg akarják nekünk mondani, miképp viselkedjünk, mit gondoljunk a világról. Beleszólnak, hogyan kellene élnünk. Az Egyesült Államok szavának hitelességét vonja kétségbe, hogy az amerikai ügyvivő, André Goodfriend nem képes vagy nem meri elmondani a közvéleménynek, miért is tiltottak ki hat magyar állampolgárt. Az amerikaiaknak tisztelniük kellene Magyarország ezeréves történelmét, a hagyományainkat, amelyeket nem lehet külső erővel, nyomással megváltoztatni. A magyarok nem akarnak amerikaiak, németek vagy oroszok lenni. Mi magyarok akarunk maradni!

De most ismét hintapolitikára kényszerülünk. Hogy lehet ezt eredményesen folytatni?

Identitásunk és függetlenségünk megőrzéséért vívott küzdelmek jellemezték a történelmünket. Most ismét egy ilyen helyzettel állunk szemben. Meg vagyok róla győződve, hogy a magyar ellenzéki pártok nem fogják elárulni a hazájukat, nem asszisztálnak az amerikaiak törekvéseihez. Nem véletlen, hogy az amerikai követség utcára viszi a politikát, a demonstrációk aktív szervezője, bátorítója és szereplője. (...)

A Fidesz urizál, ez az egyik legfőbb, aktuális kritika önökkel szemben.

Látható, hogy a fiatal fideszesek urizálása egy, az ellenzék és a sajtó által jól felépített politikai akció. Azt a képet akarják kialakítani rólunk, hogy a gazdagok pártja vagyunk, és csak a gazdagokat támogatjuk. Ez hazugság! Mi vezetjük be az ingyenes étkezést az óvodákban, mi nyitjuk meg a használtlakás-vásárlásra a szocpol lehetőségét, folyamatosan emeljük a minimálbért, drasztikusan lecsökkentettük a rezsit, növeljük a pedagógusbéreket, fizetésemelést hajtottunk végre az egészségügyben és a rendvédelmi dolgozók körében. A gazdaságpolitikánk eredményeképp eltűnt az infláció, amiről a baloldali politikusok és értelmiségiek mindig azt mondták, hogy a szegények adója. Mindezek mellett a legkiszolgáltatottabb rétegen, a devizahiteleseken is segítünk: ők 2015 első félévében látni fogják azzal, hogy huszonöt-harminc százalékkal csökken a törlesztőrészletük. Mi lennénk a gazdagok pártja? Lépéseink a szegényebbeknek teremtenek esélyt a felzárkózásra.

De mindettől függetlenül úgy tűnik, hogy még a saját pártjában is kiverte a biztosítékot, hogy lakást vásárolt a kisfiának, illetve van egy több százezres órája.

Remélem, maguk nem akarják programmá tenni, hogy aki a gyermekei javára takarékoskodik, az urizál. Tudom, hogy sokan vannak, akik erre nem képesek, és azért dolgozom, hogy esélyt kapjanak erre. Ugyanakkor az én városomban az élet normális rendje, hogy az ember erejéhez mérten támogatja gyermekeit, és igyekszik biztosítani a jövőjüket. Ez egy polgári társadalomban nem lehet szégyen, inkább erény. Lássunk tisztán, ma egy ellenzék által szervezett, irigységre épülő politikai akció van folyamatban, korrupcióval és urizálással vádolnak mindenkit, leginkább a fiatalabb politikusokat, akik hatalmon vannak. Teszik ezt azok velem, akik az elmúlt huszonöt évben a budai hegyekből tekintettek le a magyar valóságra, miközben nekem az ország egy szegény vidékén kellett hét alkalommal megküzdenem a bizalomért. Hogyan képzeli bárki, hogy a szegénységben élő és segítségre szoruló választóim bizalmát el tudtam volna nyerni, ha kilógnék közülük, vagy lenézném őket. A politikában erre a vádra, lejárató kampányra, karaktergyilkosságra egy válasz lehet, a Fideszen belüli teljes egység.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 88 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

LÁzárnak tök igaza van. Az, hogy most rászálltak a negyvenesekre. Persze a mai korban mikor a rendszerváltás óta megváltoztak az értékarányok ami az ingatlanoknál mérhető a legjobban természetes, hogy ezt lehet kihegyezni. Ami 90-ben ötmilliós értéket mutatott budai vagy Budapesti családi ház vonatkozásábn az ma már panelház értéket Sem éri el. A fizetéseket véve is 10-50 szeres változás van amit követnek az ingatlan értékek és különösen kiugróan a zöldövezetekben a budai hegyekben meg exsztrém modon. Budán a 2000 években gombamod szaporodó lakóparkok és társasházak melyek már nem a szocreál kockaházak hanem inkább a háború előtti villákra vagyis négy-ötlakásos villalakásokra emlékeztettnek. Ezek ma már nem kirivóak. Egy mai új épitésü villalakási társasházi lakás kerttel a nagyságától függően 50-150 millió Forint és érdekes modon valahogy mindig találnak vevöt. Ezek a mai Kornak megfelelő technikai és minőségi kivitelezben beépitett modern konyhákkal, gardroppal fürdövel és fütéssel Luxus minősitést kaptak, amit majd 20-30 év múlva az akori Kornak megfelelő technikai és minőségi anyagokkal épitett lakások felváltanak és azok lesznek luxusok.

Így megy ez mindig és változik. Ma azok a gyerekek akik a mai Kornak megfelelő "Luxus" lakásba vagy házba nőnek fel biztos felnőten Sem akar lerobbant panelba élni hanem azért teper, hogy egy mégjobb minőségü mégjobb környezetbe élje az életét.

Vidéken a nagy ház nagy kert nagy porta nem kivételes, sőt a "Luxus" kivitel Sem, csak valahogy a fekvése település nagysága és más körülmények miatt az értékét nem mérik milliokba, pedig semmivel Sem rosszabb minőségüek, mint a budai vagy nagyvárosi zöldövezetiek.

Ezért valóban az a helyzet, hogy mintha kihegyeznék a fedesz jelenlegi elsővonalban dolgozó negyvenesekre a hecckampányt megfeledkezve a mai körülményektől.

Charles Gati a saját köreiben megdicsérte és azt mondta, hogy jó húzás volt, hogy a korrupciót előhozták.
Mert ezt érti a nép.

A magyar (felkapaszkodott) újgazdagok nem ismerik a mértéktartás erényét. Nekik nem elég, hogy gazdagok, legalább ilyen fontos, hogy látszódjon is.
Mindez itt, Magyarországon, ahol az elmúlt huszonöt évben elképesztő vagyoni különbségek jöttek létre, különösen irritáló.
Jut eszembe még Lao-ce (Út és erény könyve):
Aki tudja mikor elég, az gazdag!

A páva-táncot, ahogy Zárug Péter mondja, most az Amerikaiak járják.

Gyurcsány lojalitására ne számíts Jánosom, mert ha, úgy hozza az élet Putyinhoz szaladgál, ha másképp hozza akkor Andréval bratyizik.
Nemsokára meghívja a fekete barackot vacsorára. Hol a vörössel van, hol a feketével. Mert gerinces és következetes ez a mi fletonk.

Na és honnan olyan ismerős? Szia potyka!
Ezt zárójelbe teszem, nehogy megbántsalak
(talán te is voltál magyar miniszterelnök?)

Én tudom követni.
Igazából a túlterjeszkedésüket nem támogatjuk az oroszoknak. De az ukrán politika is zavaros. A magyarokkal kapcsolatban is. Korrupt, maffiózókkal van tele, de igaziakkal oligarchákkal. Ami persze az USA-t nem zavarja. Nem támogatjuk azokat a gazdasági szankciókat amelyek gátolják a mi exportunkat is. Ezt akkor már megmondtuk, amikor a lengyelek még eljátszották az ügyeletes rettegőket.

Nem akarjuk, hogy bejöjjön a sok génmódosított termék az USA-ból. És minden olyan dolog ami az EU-ban szigorúbban van szabályozva.
Az USA bomlasztja az EU-t, de nem mostanában kezdte. Nagy mocsadékok.

"Hol stabil szövetséges az USA hol mindenbe beledumálók."
És ehhez mit szólsz? Stabilan beledumálók.

A génmódosított nagyon is valós, már egy ideje küszködünk velük, mert folyamatosan ránk akarják erőltetni. A palagáz is. Obamáék nagy játékosok. Nem hallottad az államtitkárukat? Azt a nőt, hogy az EU 12 országában meg akarják erősíteni a civileket, hogy nyomást gyakoroljanak a kormányaikra. Szlovákiában is áll a bál. Szlovénia is benne van ügy tudom.

Nézd meg az erről szóló híreket és elemzéseket.

Az oroszok nem engedik, hogy a NATO a spejzba legyen. Ezért van a vita az USA és a ruszkik között. Hidd el nekem az USA terjeszkedik. A ruszki védekezik.

Tényleg?
Már pizsama osztás? Jó éjt neked is. Pont akartam írni, hogy tegnap nem linkeltél be semmit. De látom, most már nem felejtetted el. Köszönöm. Most jön a magánélet igaz?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés