Horváth András egy futóbolond

2013. december 22. 12:15

Deutsch Tamás
Facebook
A közéleti paranoiás szegény, szerencsétlen futóbolond. Nem velük, hanem a kiszolgáltatottságukkal visszaélő rongy emberekkel van baj.

„Ez a Horváth nem–NAV–revizor András egy szegény, szerencsétlen futóbolond.

Aki volt már életében akár csak egyetlen napot társasházi közös képviselő, bármilyen ügyfélszolgálaton dolgozó munkatárs, pláne ha volt önkormányzati vagy parlamenti képviselő, jól ismeri a Horváth András-féle közéleti paranoiásokat.

Először is, ezek az egyébként jobb sorsa érdemes alakok időt és energiát nem kímélve leveleket irogatnak. Hosszú, terjengős, sokszor a mai napig kézzel irt leveleket, beadványokat, anyagokat gyártanak garmadával, amikben – szerintük – minden részletre kiterjedően leírják az Ügyet. 

Az Ügyet, ami nem más, mint a mániájuk, a fixa ideájuk. Az Ügyet, ami a beadványaikban az esetek 99,9 %-ábán valamilyen világ– vagy országos méretű összeesküvés, visszaélés, gigantikus titkosszolgálati manipuláció. A közéleti paranoiás erről, a Nagy Disznóságról lebbenti le a fátylat kérlelhetetlen logikával, a Nagy Disznóságot leplezi le ellentmondást nem tűrő határozottsággal. 

A közéleti paranoiás mindenkinek elküldi a leveleket, de a legfontosabb, hogy a Nagy Emberekhez akarja eljuttatni a beadványt. A köztársasági elnöknek, a miniszterelnöknek, minisztereknek, államtitkároknak, a polgármesternek, az alpolgármestereknek, a főbírónak, a főügyésznek. Egyszóval a Hatalmasoknak.

Általában roppant egyszerű dolgokat szoktak kérni, követelni, javasolni a Hatalmas Nagy Emberektől: ne késlekedjenek, ne szarakodjanak tovább, ne piszmogjanak azzal, hogy mekkora orbitális marhaság, amit a közéleti paranoiás ír, azonnal számolják fel a leleplezett disznóságokat, szüntessék meg a cudar viszonyokat. 

És természetesen mindig, minden Nagy Disznóságra van Bizonyítéka a közéleti paranoiásoknak. Van a csodaszer, a szent ereklyetartó, az aduász, a minden kétséget eloszlató mirákulum. A Zöld Dosszié. A közéleti paranoiás Bizonyítékai vagy olyanok, mint a Loch Nessi-i szörny, mindig beszél róla, de soha, senki nem látta, vagy olyan bombasztikus anyagok, mint évekkel korábbi újságok kivágott cikkei, a közéleti paranoiás korábbi levelei.

A közéleti paranoiást mindig üldözik. A szomszéd, a csalók, a korruptak, a főnöke, a hatóságok, a titkosszolgálatok, a földönkívüliek. Zaklatják, tönkre akarják tenni vagy már tönkre is tették, a fűtőtesten keresztül sugározzák, lehallgatják, követik.

A közéleti paranoiás szegény, szerencsétlen futóbolond.

A legszemetebb dolog politikai, üzleti, hatalmi érdekből kihasználni ezeket az embereket, tiszavirág életű közéleti celebeket gyártani belőlük, a Nagy Botrány kirobbantójaként sztárolni őket, majd amikor kiderül, hogy nem leleplezők, hanem törődést érdemlő betegek, akkor ripsz-ropsz ejteni őket.

Nem a közéleti paranoiásokkal, hanem a kiszolgáltatottságukkal visszaélő rongy emberekkel van baj.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 221 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Beléptetőkapuk???? Mi van velük??? Hűtlen kezelés???

Mennyi lélegeztető gépet lehetett volna rajtuk venni...

Tompika!
Pof@d befogd, mindenkinek jobb lesz úgy!!

Na, ja, nincs semmi probléma, hiszen állami szinten legalizáljátok az adócsalást. Ugye Tamás??? Maffiaállam????

..Mégis jön a legális állami pénzmosás

A sajtóban az "adócsalás legalizálásaként" terjedt el az SMSZ, és ennek a kormány sem mondott ellent: a törvény indoklásában is arról beszélnek, hogy "a külföldre vitt vagyonok hazahozatalának fontos szerepe lett a magyar deviza államadósság leépítésében"..."

http://www.napi.hu/magyar_gazd..

Tehát aki mondjuk adót csalt és kivitte a pénzét külföldre, az most büntetlenül hazahozhatja, legalizáhatja és azt követően élhet mint Marci hevesen.

http://www.napi.hu/magyar_gazd..

A közéleti paranoiásnak nincsenek bizonyítékai, de gyanúsítgatni azt tud!

Az ilyeneknek nagy hasznát vette a sztálinista diktatúra,

ahol a területileg illetékes állami szervezeteknek ki volt adva a norma,

hogy illetékességi területükön évente hány halálos ítéletet kell produkálniuk!

Írja: "nem ártana,ha a vezető kormánypárt lehetőséget biztosítana a törvényhozás választott képviselőinek,hogy vizsgálatot folytassanak."

Vannak erre szakosodott intézmények, amelyek kompetenciája a kivizsgálás és az ítélethozatal.

Nem kell a kocsit fogni a ló elé!

"..Megjelent a végrehajtási rendelet, mostantól kezdve gyakorlatilag szabad a pénzmosás: aki legalább 5 millió forint értékben vásárol államkötvényt, és 5 évig nem nyúl hozzá befektetéséhez, az tisztára moshatja a pénzét..."

Leírtad a lényegét az egésznek!

Szerintem is jól megvezették ezt a szerencsétlen Horváthot a felbújtói, akik most a háttérbők kussogva lesik a hatást, és a zavazosban próbálnak politikai előnyt kovácsolni maguknak az általuk mesterségesen kreált ügyből.

Már előre látható, hogy nem a felbújtók fogják a rövidebbet húzni. Mist ahogyan a választási videócsaládoknál is a megvezetett, csőbehúzott szerencsétleneket lökték oda a bűnüldözés karmaiba.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés