Június elsejétől a PB-gáz ára is csökkenhet

2013. április 26. 17:43
Olcsóbb lehet június elsejétől a lakossági PB-gáz tíz százalékkal a tavaly december 31-i árakhoz képest. Az erről szóló képviselői önálló indítványt pénteken nyújtotta be Németh Szilárd (Fidesz) az Országgyűlésnek.

A törvényjavaslat indoklása szerint a törvényjavaslat célja, hogy a 10 százalékos rezsicsökkentés a lakossági tartályos és vezetékes PB-gáz, valamint a 11,5 kilogrammos gázpalack árában is megjelenjen. A földgázellátásról szóló törvény kiegészítésével a lakossági PB-gáz hatósági áras termékké válik. Az indítvány kiemeli: a hatósági ár tekinthető a legmagasabbnak, ettől eltérni lefelé lehet.

A jogszabály előírja a vezetékes PB-gázszolgáltatók, a PB-gázforgalmazók és a PB-gázkiskereskedők számára, hogy a gázt a tavaly december 31-ihez képest legalább 10 százalékkal csökkentett áron forgalmazzák június 1-jétől. A törvényjavaslat szerint a PB-gázforgalmazók és a vezetékes PB-gázszolgáltatók a hatósági ár betartását felügyelő Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatalnak adatszolgáltatási kötelezettséggel tartoznak.

Összesen 11 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az, Jágókám, hogy az egy véres fasisztoid- bolsevik diktatúra volt. Idegen megszállók tartották fenn és leblokkolta az ország szabad fejlődését.

Válogatás nélkül és tömegesen gyilkoltak ártatlan férfiakat, nőket, öregeket, gyermekeket. Csak azért, hogy bosszút álljanak a szabadásgszeretetükön.

Hát ez a baj velük. Tökfej!!

Csökkenhet, mert sajnos akadnak ellendrukkerek. Mit ezen az oldalon is, akiknek csak az a jó, ha minél rosszabb az országnak.

Én megértem, hogy nehezen viselik a posztkommunista balliberálisok a megkaparintott hatalom elvesztését, de egy cseppet sem bánkódok rajta, nekem mert fontos a gyermekeim és unokáim jövője. Amit jórészt már elloptak a balliberális kormányok az eladósításunkkal. És amit folytatnának, ha újra hatamomra kerülnének.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés