Fidesz: A baloldal bátorítja a bűnelkövetőket

2013. január 13. 17:01
A Fidesz felszólítja a baloldalt, hogy hagyja abba a gyűlöletkampányt, ne álljon a gyilkosok oldalára – közölte Selmeczi Gabriella, a párt szóvivője vasárnap, a Fidesz székháza elé szervezett tüntetésre reagálva.

Vasárnap délután a Demokratikus Koalíció szervezésében több százan demonstráltak a Fidesz budapesti székháza előtt, Bayer Zsoltnak a Magyar Hírlapban megjelent cikke miatt, a rasszizmus, a gyűlöletbeszéd és a kirekesztés ellen tiltakozva. Az MTI-hez eljuttatott közleményében Selmeczi Gabriella  rámutatott: azok, akik ahelyett, hogy elítélnék a brutális bűncselekmények elkövetőit és pótcselekvésből utcai cirkuszokat szerveznek, alkalmatlanok a felelős politikai szerepvállalásra. Selmeczi Gabriella szerint a baloldal kampányával bátorítja a bűnelkövetőket, hiszen ezt arra utal, hogy szerintük nem az a bűnös, aki embert öl, hanem az, aki ezen felháborodik.

A politikus közleményében kijelentette: „Magyarország nem kér többet Ron Werber gyűlöletkampányából, az emberek hergeléséből”. Hangsúlyozta: a Fidesz további megoldásokat keres arra, hogyan szorítsák vissza a brutális támadásokat. A rendőrség példás gyorsasággal fogta el mind az ózdi, mind pedig a szigethalmi gyilkosságok gyanúsítottjait, ami visszatartó erő lehet a bűnözők számára – tette hozzá.

Bayer Zsolt január 5-én megjelent írása politikai vihart kavart. Bayer Zsolt kedden válaszolt a bírálatokra, és azt írta, hogy szándékosan félreértették a mondatait. A cikk miatt két magánszemély feljelentést tett közösség elleni izgatásra hivatkozva, de ezt bűncselekmény hiányában elutasította az ügyészség. Egy szigethalmi sörözőben január elsején hajnalban torkollt késelésbe egy két társaság között kirobbant vita, amelynek során két sportoló sérült meg.

Összesen 54 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Aki egy bűntett miatt elítélt elkövető helyett tesz eleget a bűntetésnek, az szerintem bűnpártoló.

A hazai baloldalnál ez egy cseppet sem meglepő.

A kádárrendszerben az aparatcsikok elmerölést, halálos gázolást is simán megúszhattak.

Mi sem változott ...

Szoktál tükörbe nézni, főleg ilyen veretes szöveged után?
Gondolod, hogy Te vagy a király, mert megmontad a tuttit.
Undoritó és jellemző.

szintől, nemzettségtől és faji hovatartozástól függetlenül bűnős, aki késel..

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés