Összevonhatják az állatkertet és a vidámparkot

2012. november 6. 8:43
El akarják kerülni a vidámpark felszámolását, ezért valószínűleg összevonják majd az állatkerttel és onnan szervezik majd ki – mondta el Tarlós István az InfoRádióban.

Valószínűleg összevonják a fővárosi állatkertet és a vidámparkot, az utóbbit pedig onnan szervezik majd ki, mert el akarják kerülni annak felszámolását – mondta Tarlós István Budapest főpolgármestere az InfoRádió Aréna című műsorában hétfőn. A főpolgármester hozzátette: heteken belül elkészülhet az állatkert bővítésének koncepciója, és a kérdés még ebben az évben visszakerülhet Fővárosi Közgyűlés elé. Tarlós István emlékeztetett arra, hogy csak az állatkert üzemeltetése tartozik az önkormányzat feladatai közé.

A Fővárosi Vízművek visszavásárlása megszünteti a korábbi nagymértékű kiszolgáltatottságot, a főváros jelenleg nem gondolkodik a vízdíjak emelésen – mondta a főpolgármester. Tarlós István szerint a Fővárosi Vízműveknek a jövőben – a többi fővárosi tulajdonú közműcéghez hasonlóan – a Budapesti Városüzemeltetési Központ közvetlen felügyelete alatt kell majd működnie. A busztenderrel kapcsolatban a főpolgármester azt mondta, nem az a megoldás, ha tovább apasztják a BKV forrásait, miközben például a 3-as metró járműveinek lecserélése balesetvédelmi szempontból sokkal sürgősebb lenne.

Tarlós István szerint György István főpolgármester-helyettes rosszul ítéli meg ezt a helyzetet, Vitézy Dávidnak a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatójának pedig „nem az a dolga, hogy kritikát gyakoroljon, hanem az, hogy a közgyűlés döntéseit és a fővárosi önkormányzat akaratát” hajtsa végre. Ha nem így tesz, „annak előbb-utóbb valamilyen következménye lehet” – tette hozzá. A fővárosi közösségi közlekedés kérdése a választások szempontjából is döntő fontosságú lehet - közölte a főpolgármester. A város, a kormány érdeke és a józan ész is azt diktálja, hogy ezt a tendereztetést addig ne támogassák, amíg a kormány nem dönt a fővárosi tömegközlekedés jövő évi támogatásáról. A főpolgármester szerint „nyilatkozatháború” helyett együttműködésre lenne szükség a fővárosban.

Tarlós István üdvözölte az önkormányzati adósságrendezésről szóló kormányzati döntést, amely nélkül elképzelhetetlennek tartaná a jövő évi büdzsé elkészítését. A főpolgármester szerint a fővárosi közigazgatás infrastruktúrája hosszú távon a jelenlegi formájában nem tartható fenn, mert így 24 akarat érvényesül, a főváros közös érdekeinek rovására.

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés