Félmilliárdos sikkasztás miatt feljelentést tett a BKV és a BKK

2012. május 11. 17:13
Felmondta a szerződést egyik jegyértékesítő partnerével a BKV pénteken, egyben a BKK-val közösen feljelentést tettek félmilliárd forintos sikkasztás gyanúja miatt.

 

Félmilliárd forintos sikkasztás gyanúja miatt feljelentést tett Bolla Tibor, a BKV és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója pénteken az egyik, jegyértékesítést végző viszonteladóval szemben. Tarlós István főpolgármester és Vitézy Dávid közleményében azt írta, hogy a jegyek és bérletek értékesítésével foglalkozó kft. nem számolt el megfelelően a korábban átvett jegyekkel és bérletekkel, illetve a felszólítás ellenére sem tett eleget fizetési kötelezettségeinek.

A cég eddig több mint 562 millió forint tartozást nem fizetett meg, de ez az összeg a még a kft.-nél lévő készletek esetleges hiányos elszámolása miatt növekedhet. A BKK ezért pénteki hatállyal felmondta a szerződést, és felszólította a céget, hogy azonnal szüntesse be tevékenységét, és számoljon el a készletekkel, bevételekkel. Bolla Tibor és Vitézy Dávid a Budapesti Rendőr-főkapitányságon tett feljelentést, az eljárásban a BKK és a BKV a polgári jogi igényét bejelentette, illetve „megtették a további szükséges intézkedéseket a kárenyhítés érdekében” – olvasható a közleményben.

A szerződés felmondása miatt Budapesten 35 jegyértékesítési pont megszűnik, ezért a BKK elrendelte, hogy a jegypénztárak több ablakkal, és hosszabb ideig tartsanak nyitva, valamint több pénztárost vesznek fel.

 

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Foszlik a közrend, foszladozik.

ez is tuti egy mszp/szdsz aranybánya volt, EDDIG

:DD

A börtönválogatott újabb szocialista vagy liberális erősségekkel fog gyarapodni.

Hajrá fiúk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés