Schiffer: Lázár lesüllyedt a csatorna mélyére

2012. március 17. 15:37
Az LMP-s politikus szerint a Fidesz frakcióvezetője szélsőjobboldali eszközhöz nyúlt, amikor származása miatt tett rá megjegyzéseket egy interjúban. Schiffer András szerint Lázár János ezzel elvesztette az erkölcsi alapot arra, hogy kritizálja például a Jobbikot.

Lázár János lesüllyedt a csatorna mélyére” – reagált Schiffer András szombaton egy más témában tartott sajtótájékoztatón a Fidesz frakcióvezetőjének vele és családjával kapcsolatos kijelentéseire. Az LMP-s politikus kérdésre válaszolva azt mondta, hogy az elmúlt másfél évben nem volt olyan parlamenti képviselő, aki egy másik képviselővel származási alapon vitatkozott volna. „Az az eszköz amihez a Fidesz frakcióvezetője nyúlt, egyébként a szélsőjobboldali pártok eszköztárába tartozik; a Jobbik ilyen eszközzel nem élt az elmúlt másfél évben”– mutatott rá. Schiffer szerint Lázár János elvesztette az erkölcsi alapot, hogy kritikákat fogalmazzon meg például a Jobbikkal szemben.

Lázár János a szombati Magyar Hírlapnak adott interjújában az ügynökkérdés megoldásával kapcsolatban egyebek mellett azt mondta, hogy az LMP csak politikai haszonszerzésből terjesztette be az ezzel összefüggő indítványát. „Szerintünk azonban ez egy bonyolult szálakkal terhelt társadalmi ügy. Elutasítjuk, hogy az LMP mindent, így a nemzetbiztonsági kockázatot jelentő és a katonai dokumentumokat is közzétegye. Azt meg egyenesen pofátlannak tartjuk, hogy a Kádár-rendszer egyik vezető diplomatájának, egy kommunista kollaboránsnak a leszármazottja terjeszti be az LMP javaslatát” – mondta a frakcióvezető. Amikor az újságíró visszakérdezett, hogy Schiffer Andrásra gondol-e, Lázár János azt mondta: „úgy gondolom, hogy a Kádár-rendszerben csak az lehetett Skandináviában vagy az ENSZ-ben nagykövet, aki együttműködött Kádár Jánossal. Schiffer Pál, András nagyapja is rendszerműködtető volt”.

Összesen 186 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

egy kis önkritikát...nah egy kis aprócskát kedves fanok...na azért ez mégse kellett volna...

amúgy valamelyik írta, hoyg szégyenli a felmenőit, igen volt már olyan, hoyg a gyerek kért bocsánatot a szülők bűneiért..és?

A dédpapiról meg szó se essék aki 1969-es haláláig volt az mszmp kb tagja. Gondolom, hogy aki aktiv résztvevője volt már a 19 es patkányforradalomnak, majd 45 után a szocdemeket szétverte annak elévülhetettlen érdeme volt a fiacskája (nagypapi), majd annak fiacskája (papi) és unokájának egy jólétet és karriert biztositó pályára a diktaturába. Schiffer arra szokott hívatkozni, hogy Ő azután született miután Szakasics meghalt. Különben az 50 es években börtönbe is volt. Na ez igaz, de akkor az elvtársak egymást irtották, tehát házon belül maradt. Nehogy már ezért áldozat legyen. Mivel visszatért a párt felső vezetésének testületébe szó ne essék róla.

A nagynéni levele megmutatta, hogy Schiffer mihez tartsa magát a család tradiciónális értékeihez, ami nem máshonnan, mint a bolsevik multba gyökereznek és apáról, fíura szállnak dinasztikus alapon. Schifferrrel közölte egyszerüen, hogy a hálózatból nem lehet kilépni, ahogy a Cosa-nostrából sem.

Miért sértődik ezen meg. Ha nem lenne ostoba és politikailag félmüvelt, akkor az ügynőkmultat nem Ő kezdeményezi, hanem átengedi másnak, mondjuk Benedeknek, aki Bencés diák volt. Mivel neveltettése kapcsán azt hozta ottronról, hogy mi vagyunk az okosak, mi vagyunk az élcsapat és mi döndtjük el, hogy mi az igazság, mindenki mást lenézve arrogánsan kioktatva kell kezelni, mert a hatalom a kezünkbe van.

Ez a karaktere már a TASZ-nál is felbukkant, de mivel akkor egy civil gyalogkakukk volt nem érdekelt sokakat. Miután egy kis hatalom lett a kezében s frakcióvezető lett már akkor kibukott ez az állandó kioktató, lenéző, agressziv tulajdonsága. A parlamenti felszólalásainál néha csak úgy néztem ki a fejembő, s pláne mikor olyanokat követelt magának a döntéshozói terepen, mintha többségben lenne.

látom nem olvasol...ha feladja nagy papit, attól te még mindig gyűlölni fogod...

hajrá..szóval neked édes mindegy, csak ne bántsák a fideszt...ugye?...

és ha Pokorni nyújtotta volna be...akkor itt tapsikolnál és a földhöz verve füttyögetnél..

akkor nem gondolod, hoyg ki kéne teriteni a lapokat?...

nem fölösleges, ha ez teszi ügyes, normális, ha az, az faszság, és szemét utolsó szemét

ez alapján Hitler unokáját is el lehet itélni zsidó gyilkosként, nem?

Nem tapsíkolnák. Pokornyí 2000-ben benyújtott egyet ahol változtattak anno az ügynöktörvényen amit egyszeri többséggel megtehettek. Ennek a következménye lett, hogy ballibantok előkapták az apja aktáját. Pokornyít nem élt az apjával, mivel szülei elváltak pont e miatt és nem tudott róla. Pokornyí apját megzsarolták, mivel 56 előtt már kilenc évet kapott államellenes szervezkedésért. 56 után mikor jelentkezett az ammesztia hirdetésre megzsarolták, hogy vagy aláír, vagy leültettik a hátralévő ídőre. Akkor már voltak gyerekei és gyarló modon hazament.

89-ben a tartótiszje aki franciaországba távozott és üzletember lett megfenyegette az öreget, hogy ne merjen beszlni, mert ők még visszajőnnek. 94-ben visszajőttek s azóta is müködik a hálózat külföldön és itthon is.

Pokornyí politikai ppályáját akarták kettétörni, mivel Ő volt a fidesz akkori Elnőke.

Ha Te a két képviselő és történet között egyenlőség jelet vonsz, akkor nagyon furcsa az értékrendet, hogy az áldot családja bünösebb, mint a haszonélvezőé.

Na ettől nem olyan egyértelmü az ügynőkügy húsz év után, mivel Schiffer javaslata megint a kisembereket dobná oda kocncként a nagyérdemünek, mik a müködtettők a háttérbe röhögnek a markukban, mert az ő aktájukat nem fogják megtalálni a ledarálás és széthordás miatt, amivel ma zsarolják egymást a mai napig. Mit gondolsz miért müködött úgy a privatizáció és állami megbizások rendszere ahogy, főleg 2002 után intenziven.

Volt nemrég egy korupciós ügy és az egyik vádlott azt mondta, hogy őt megzsarolták a multja miatt és ezért követte el a büncselekményt. Ez 2010-ben történt. Itélet még nincs a tárgyalás még tart.

jogos. újabban a "demokrata" is egészen elavult a rövidítésből..

A lemondásáig Schiffert korrekt politikusnak tartottam. Hogy savazta néha a kormányt, ez természetes volt, hiszen ellenzéki pozícióból mi várható.
Ez viszont, amit most tett, ez minősíthetetlen és egyáltalán nem illik bele abba a képbe, amit eddig róla tartottam.
Schiffer lesüllyedt a Karácsony Gergely, a Vágó és a igen, a Jávor Benedek szintjére. Nem tudom, mi történhetett és nem tudom, ki hatott reá. Őszintén sajnálom!
Mert Schiffer most nem volt korrekt. Sőt, visszataszítóan és sunyi módon ferdített, hazug, sumák módon sejttette, mintha Lázár a családját rasszista kitétellel bélyegezte volna meg. Aljas és alattomos dolog volt!
Mert Lázár kifejezetten politikai értelemben marasztalta el Schiffer Andrást, mégpedig arra utalva, hogy akinek ilyen családi háttérrel kell megküzdenie, annál előbb-utóbb bejelentkezik a család. Miként ez meg is történt a nagynéni által.
Nekem úgy tűnik, az addig bár ellenzéki, de nem ellenség Schiffer megváltozott; Lázár bár drasztikus és talán meggondolatlan kritikája nem volt alaptalan.

"...a gyerekek nem felelnek a felmenőik tetteiért" - írod. És ez igaz is.

Viszont a gyerekek eszmélése, majd egy olyan család, amelynek tagjai, talán kivétel nélkül egy bizonyos politikai szellemiség szerint és egy bizonyos politikai szereppel a hátuk mögött élik az életüket, valószínűleg nyomot hagy az ilyen miliőben felnövekvő leszármazottakban.
Másrészt pedig, egy bizonyos politikai irányba húzó család csak arra a családtagra nem hat, amely családtag kiválik ebből a politikai miliőből.
Úgy tudom, bár Schiffer megpróbálta, de a jelek szerint nem sikerült neki.
A családi politikai múlt - a jelek szerint - most hallatja hangját és ez a hang rossz, nagyon rossz!
Kíváncsian várom, hogy a korábbi Schiffer visszatalál-e még önmagához!!
Ha az LMP színeváltozását elnézem, nem bízom benne.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés