Cigányalapítványhoz megy a Költségvetési Tanács pénze?

2010. november 22. 15:48
Várhatóan még ezen a héten lezárul a költségvetéssel kapcsolatos egyeztetési kör az Országgyűlésben - mondta Lázár János. A fideszes politikus kitért a Költségvetési Tanács forrásait a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz átirányító képviselői indítványra is. Ha az indítványozó fenntartja, támogatni fogják az ötletet.

Szerdán tárgyalja a kormány a jövő évi költségvetéshez benyújtott módosító indítványokat - közölte Lázár János hétfői sajtótájékoztatóján, a Parlamentben. A Fidesz frakcióvezetője kifejtette: várhatóan még ezen a héten lezárul az az egyeztetési kör, amelynek eredményeképpen kiderül, hogy a kabinet mely fideszes módosító indítványokat fogja támogatni. „Át fogjuk tekinteni az ellenzéki pártok módosító indítványait is, mert úgy gondolom, hogy van közöttük olyan, amely megfontolásra érdemes” - mondta.

Lázár kiemelte: Varga János kormánypárti képviselő módosító indítványát - miszerint a Költségvetési Tanács 835 millió forintos támogatásból csupán 10 milliót hagyna a testületnél, a többit pedig a Magyarországi Cigányokért Közalapítványhoz irányítaná át - egyelőre nem tárgyalta a frakció, azonban ha Varga fenntartja, támogatni fogják azt. Hozzátette: a végső döntést a kormány hozza meg az ügyben.

Összesen 16 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Reggeli hírek szerint még úgy tűnt, mégsem támogatják a javaslatot; persze lehet, nem volt jó ötlet megráncigálni az oroszlán bajuszát a Chavezes hasonlattal - az ilyesmi mostanában nem marad megtorlatlanul... :-(

A stáb szűnik meg. Hárman természetesen nem látják át a költségvetést...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés