Ukrajna
ÉLŐ
Belgium

Magyar Péter az utolsó pillanatban szintet lépett: beleszállt egy halálos betegbe, amiért az merészelte nem bekövetni

2024. június 08. 19:57

Pedig mennyi lájkot és szívecskés emodzsit hozott volna neki, ahogy ott fekszik!

2024. június 08. 19:57
null
Francesca Rivafinoli
Francesca Rivafinoli

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Vannak fülsiketítő csendek –

péntek este óta is épp körülvesz minket egy.

Milyen ember lehet az, aki jobbulást kíván egy halálos betegnek?” – kérdezte egy őszi napon címében a Magyar Narancs. „Felfordul a gyomrom, amikor Gulyás Gergely kendőzetlen gonoszsággal »jobbulást« kíván a gyógyíthatatlan beteg Karsai Dánielnek” – posztolta ki Donáth Anna, amikor a miniszter bő fél éve, hetekkel Karsai Dániel strasbourgi útja előtt egy kormányinfón feltett újságírói kérdésre azt találta üzenni az ALS-ben szenvedő ügyvédnek: „a lehető leghosszabb ideig a lehető legjobb kondíciót kívánom, és mindig bízzunk a csodában”.

Szavain napokig háborgott a teljes „független” média, a kommentszekciókban alacsonyan repkedtek a lámpavasak.

Erre jön Magyar Péter 2024. június 7-én (hetekkel Karsai Dániel ágyhoz kötötten, nehezen beszélve adott interjúi után), előadja az Egyenes beszédben bemutatott produkcióját, és mi a reakció?

Egyelőre semmi.

Émelyeg egy egész kicsit Donáth Anna, akinek pártját épp most radírozza le a palettáról az exneres?

Nincs jele ilyesminek.

Aki esetleg lemaradt volna róla: az egy dolog, hogy

Magyar Péter a maga nyers modorában, mindenféle finomító, emberi szavak nélkül jobbulást kívánt Karsai Dánielnek.

Előtte azonban mondott mást is – idézem szó szerint, mielőtt érkezne a sztenderd szöveg, hogy sose mondott ilyet, nézzem meg jobban a felvételt. Megnéztem, íme a leirat.

A háttér annyi, hogy péntek délután Karsai Dániel küldött egy sms-t a Tisza-vezérnek, amelyben megkérdezte, „Kedves Péter, most kit támogatsz a főpolgármesteri választáson?”. A kérdést elküldése után kiposztolta a Facebook-oldalán is. Szöllősi Györgyi ezért megkérdezte Magyartól, megkapta-e az sms-t, aki erre (a szavába vágva) így felelt: „Meg, és nagyon nem szeretem, amikor így üzengetnek nekem, akkor én is hadd üzenjek neki. Én voltam nála személyesen, azon kevés politikushoz tartozom, aki elment, amikor még semmilyen politikus sem voltam,

elmentem és hosszan beszélgettem, és arról beszélgettünk, hogy esetleg csatlakozik-e a mi pártunkhoz,

majd hosszas vívódás után ezt nem tette, azóta már a Momentum szekerét tolja, és szándékosan engem próbál nehéz helyzetbe hozni. Nem válaszoltam az sms-ére, egy órája kaptam, de most megkapta a választ, hogy érvénytelen szavazatot fogok leadni.” Majd „ezt üzenem innen” szavakkal

Karsai Dánielt Gyurcsány szekértolójának is minősítve jobbulást kívánt neki.

Mindezt egyébként azután, hogy elpanaszolta, milyen „nagyon rosszul érzi magát” amiatt, hogy érvénytelenül „kell” szavaznia a főpolgármester-választáson.

A szívünk szakad meg sanyarú sorsa miatt.

Az egy dolog, hogy a Karsai által elvileg minimum 2,5 órával korábban elküldött és ezért feltehetőleg nem „egy órája” megkapott sms rövid, közvetlen megválaszolása vagy akár a vonatkozó Karsai-poszt alatti szelíd hozzászólás helyett

arrogáns stílusban szekértolózza a nagybeteg jogászt.

Az egy dolog, hogy miután nyersen kikéri magának, hogy neki üzengessenek (azt ő „nagyon nem szereti”, hasonlóan a tejeskávéhoz), az ATV stúdiójából üzenget vissza, jobbulást kívánva.

Ezt is ajánljuk a témában

Na de ez a sztori arról, hogy elment hozzá, amikor még „semmilyen politikus nem volt”, és agitálta, hogy csatlakozzon a pártjához, ami akkor még nem is volt az ő pártja.

Ez a része sajnos émelyítően büdös.

Két lehetőség van ugyanis. Vagy még tavaly kereste fel Magyar Péter pártagitációs célokkal Karsait, amikor utóbbi talán már kerekesszékben, de még igen aktív életet élt – ami azt jelentené, hogy a Partizán-interjúban előadott „rossz vicc, hogy pártot alapítanék vagy a politika színpadára lépnék” narratíva elejétől fogva hamis volt.

Hazugságban, azaz bűnben fogant tehát az egész közössége.

Vagy pedig a találkozóra valamikor február 20. (a lehetséges politikusi ambícióiról szóló Mandiner-cikk „vergődésnek” minősítése és bohócfejes kiröhögése) és március 15. (a pártalapítás bejelentése és a „politikussá” válás) között került sor. Utóbbi időszakban Karsai Dániel az Országgyűléshez címzett üzenetében „már teljesen önellátásra képtelen halálos beteg”-ként mutatkozik be – azaz

Magyar Péter egy teljesen önellátásra képtelen halálos beteget akart becserkészni a ma is csupán 19 tagú pártjába.

Hátha a beteg ember iránti tömeges szimpátia (úgy is, mint συμπάθεια, azaz együttérzés) megfelelő becsatornázásával megtolhatja készülő politikai projektjét. Odamegy a nála alig idősebb, rohamosan romló állapotú férfi ágyához, és elkezdi magyarázni neki, hogy lesz itt egy párt, monstre roadshow-ra készülünk meg minden, lépj már be.

Mennyi szívecskés emodzsit hoznál, ahogy itt fekszel!

Majd amikor Karsai ezek után merészel az ő szabad akaratával inkább a Momentum mellett hitet tenni, ridegen leszekértolózza, a fejére olvasva, hogy szándékosan őt, Első Magyar Pétert próbálja nehéz helyzetbe hozni. Amiért egy kampányban, súlyos betegen nem átall egy nehéz helyzetben lévő, halálra ítélt párt mellett maradni.

Felőlem nem muszáj ettől nyilvánosan hányni –

azoknak azonban, akik mindezt még lájkolják is nagyokat bólogatva, mielőbbi jobbulást kívánok.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Francesca Rivafinoli

Mandiner

Idézőjel

Persze az is kiváló kérdés, hogy vajon a kocsmába vagy egy komolyan vehető államférfi-aspiráns szónoklatába illik-e egy „Frász Ágoston Sámuel” jellegű óvodás csúfolódás.

 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 178 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
The Loner
2024. június 11. 07:52
tommaso, te itt nem párkányozhat senkit, itt csak egy 🐀 patkány van, egy igazi undorító, egy megrögzött hazudozó, velejéig rothadt kis szarházi patkány az te vagy. Neked itt kuss a neved! Felfogtad ? TOMMASO EGY HAZUG ALJAS "PATKÁNY" TROLL ! 🐀 🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀🐀
Miki22
2024. június 10. 08:59
Ez egy undorító nyers provokativ tiszteletlen éhes szaju szichopata ki törpe. Igy nem fog ehezni a alat valói el tartsak főleg soros. Szegyen egy ilyen kutyat meg meg is nézni.
Tommaso
2024. június 09. 19:29
iphone-3 egy patkány! és HAZUDIK a FIDESZ ----------------------------- VaIójában ÓRBÁN és a FIDESZ szállt beIe egy szenvedő halálos betegbe, amiért az szeretett voIna métósággaI meghaIni a FIDESZ ezt megtagadta tőIe
Tommaso
2024. június 09. 19:28
HAZUDIK a FEIDESZ ----------------------------- VaIójában ÓRBÁN és a FIDESZ szállt beIe egy szenvedő halálos betegbe, amiért az szeretett voIna métósággaI meghaIni a FIDESZ ezt megtagadta tőIe
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!