A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

„Érkezünk. Üzenem, hogy tej nélkül szeretem a kávét”, dörmögte Magyar Péter a Keresztapa-filmek modorában – jól jegyezzük meg ezt a jelenetet

2024. május 28. 05:34

Mivel szegény az eklézsia, és nem jut minden talpas zsebébe diktafon, ezért olykor a vamzerek jelentik a főnöknek, ki nem szolgálta ki kellően a magyarok Péterét.

2024. május 28. 05:34
null
Ungváry Zsolt
Ungváry Zsolt

(Nyitókép: YouTube-képernyőfotó)

Adott helyen és adott időpontban előállítható többség. Kérdés, ez a többség hogyan viselkedik a kisebbséggel, mennyire él vissza az erejével és mennyire van vele tisztában, hogy ez csak relatív, csalóka többség.

Magyar Péter eddigi tevékenysége, aktív jelenléte, utcai performanszai, tüntetései, híveinek olykor fenyegető hangulata ezt jól modellezi.

Néha kicsit olyanok, mint Timur és csapata. Vagy az apacsok. Váratlanul felbukkannak, ahol „igazságtalanságot” szimatolnak, Winnetou győzelemre viszi őket a sápadtarcúak ellen, aztán felülnek a vasparipára, továbbmennek a prérin, hogy egy másik helyen zaklassák a wigwamban békésen éldegélőket, és elmagyarázzák nekik, hol is lakik a Nagy Manitu.

Ilyen indiánost mi is játszottunk alsóban.

(Érdekes, hogy mindenki rézbőrű akart lenni, senki sem fehér cowboy. Sokszor az ember valami romantikus felbuzdulásból képes a saját fajtája, a saját identitása ellen is felsorakozni…)

Ezt is ajánljuk a témában

A putnoki eset után, amikor a templomból kijövőkkel ordítozott, ezúttal Tatabányán keveredett afférba a helyiekkel. A híradások szerint az történt, hogy a Komárom-Esztergom vármegye székhelyére meghirdetett TISZA párti nagygyűlés szimpatizánsai közül sokan beugrottak a közeli Turul kávézóba egy feketére vagy kapucsínóra, esetleg enni-inni, kisdolgaikat végezni.

Öt magyarista (tiszaista?) hölgy azonban nem tudott leülni a teraszon, mert csak előre lefoglalt asztalok voltak, és noha bent lett volna még hely, ők dohányozni is akartak.

Ezt már úgy interpretálták Péter apostolnak, hogy „elküldték őket a fideszesek”.

Létezik ugyanis egy nagy Magyar Péter-ellenes összeesküvés, amelynek a rómaiakon és Kajafáson kívül részei még a tatabányai cukrászok, templomjáró falusiak és a mandineres újságírók is. 

Mivel szegény az eklézsia, és nem jut minden talpas zsebébe diktafon, ezért ilyenkor a vamzerek jelentik a főnöknek,

ki nem szolgálta ki kellően a magyarok Péterét,

aki ezen érthető módon felháborodik, és a tanítványokat kellően ráhangolja a kávéház-foglalásra (Einstand). „Tej nélkül iszom a kávét”, teszi világossá a keresztapa, nehogy véletlenül lattét szolgáljanak majd fel, ha kíséretével látogatást tesz. Efelől ugyanis nem hagy kétséget: „Érkezünk a gyűlés után”, üzeni meg mellékesen. Kocsmai bunyó előtt, vagy a focipálya lelátóján hallani ilyesmit: „Gyere ide!” „Átmegyek!” „Na gyere!”; primitív és fenyegető. Ez az a macsó, akiről elhisszük, hogy bántja a gyengébbet.

Egy begőzölt tömeget rávezetni békés kávéházakra (illusztrációként Rejtő regényének szavaihoz: „az úri közönség verekszik”) éppen olyan, mint feleséghez nadrágot/nadrágszíjat vágni.

Nagyon sok vendéget hoztunk, úgyhogy szerintem most ingyen fognak a hölgyek kávét kapni”, toppan be, mint valami maffiafilm jól megírt karaktere,

aki visszautal az eredendő bűnre, a teraszról lemaradt nőkre.

Mézes-mázos beszéde látszólag megértő, kedves alakot sejtet, miközben mögötte az emberei szinte lincshangulatot keltenek.

Ezt is ajánljuk a témában

Vajon mi a célja az erőszakkal, a folyamatos provokációkkal?

Nem ismerjük eléggé, három hónappal ezelőtt mindössze Varga Judit exe volt, most pedig az ő személye fogja össze a legnagyobbnak tűnő ellenzéki mozgalmat.

Miközben az ország megosztottsága ellen beszél, durván belerúg a kormányoldalba és szimpatizánsaiba (néha egyébként az ellenzékbe is), ezzel növelve a feszültséget. Semmiképpen sem tűnik integratív személyiségnek.

A nemzeti érdekeink ellen küzdő hálózat szándéka világos: fölturbóznak bárkit (most éppen őt),

ha már a hagyományos baloldali pártokat nem tudták felfejleszteni, hát létrehoznak egy újat, erősebbet;

odacsapódnak innen-onnan, s amikor a szavazóbázis, a szervezeti keretek fölállnak, úgyis lenyúlják tőle az egészet. Hajlamos vagyok elhinni, hogy eleve nem küldött ember. Elhiszi, hogy a támogatások, a sikerek az ő személyének szólnak, vagy azt gondolja, ellene fog állni a kísértéseknek. Ehhez azonban nem tűnik elég masszívnak sem lelkileg, sem intellektuálisan, és túlzottan szerelmes önmagába, ami a reális helyzetértékelés rovására megy.

Ugyanakkor veszélyes figura; nem tudni, kire és milyen hevesen uszítja majd a híveit, ha megérzi a vér szagát és a tömeg feletti hatalom ízét.

A Facebook-huszárai már megkezdték a Turul kivégzését.

Savonarolákra akkor van szükség, ha a hagyományos keretek között orvosolhatatlan a válság; ha az erkölcs romokban, és csak tűzzel-vassal lehet rendet teremteni. Jelenleg azonban – hiába próbálja 14 éve imamalomszerűen ennek ellenkezőjét ismételgetni a baloldal –

nincsen értékválság, kormányellenes forradalmi hangulat, erkölcsi fertő. Nincs igény Savonarolára. 

Persze, volt már erkölcsi fertő és mélyen gyökerező válság; utoljára 2006-ban. Máig kétharmadokban ölt testet. Azt megelőzően 1989-ben is, bár sajnos nem volt annyira erős, mint sokan gondoltuk. El is lett mismásolva a rendszerváltás. Két évtizedig tartott, míg végre helyrezökkent az idő.

Kár lenne újra kizökkenteni.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 615 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Darthvader
2024. május 30. 02:02
Fed74! Tájékozódj kicsit, mielőtt írsz! A messiásotok nagyapjának, Erőss Pálnak gyászmiséjét a mindennek elhordott Balog Zoltán celebrálta. (Blikk fotók) A család nevében pszichopeti beszélt. Akkor most ki is az a Balog Zoltán? Szidod még? Megérdemli persze, de a selyemmajom is.
papamaci57
2024. május 29. 13:44
Fed74 személyében megjelent a Mandin a kultúra. Mi van Fedikém? Hazaértél Tatabányáról?
nemecsek-3
2024. május 29. 10:35
Javasolnám a Mandinernek minden egyes kommentelőre az összesen 2000 maximális karakterszám bevezetését mert ez nem vita hanem véleményfórum, nem grafomán terep nem agitprop felület és nem bértollnokok napi 8 órai munkavégzésének helyszine
Unknown
2024. május 29. 09:36
Ezek a címzett egyének a Facebookon nem huszárok - maximum janicsárok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról