Itt a nagy bejelentés: megvan a kormánypártok államfőjelöltje

2024. február 22. 13:41

Kocsis Máté tette közzé a jelölt nevét a kihelyezett frakcióülésen.

2024. február 22. 13:41
null

Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelöli a Fidesz-KDNP a kegyelmi botrány után lemondó Novák Katalin köztársasági elnök helyére – jelentette be Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Balatonalmádiban tartott sajtótájékoztatóján.

Amennyiben a parlament kétharmados többséggel támogatja a kormánypárt jelöltjét, úgy a jelenleg az Alkotmánybíróság elnöki posztját ellátó jogász költözhet a Sándor-palotába.

Megüresedett a hely

Novák Katalin február 10-én jelentette be lemondását a köztársasági elnöki posztról, miután hatalmas közfelháborodást váltott ki azzal a döntésével, hogy kegyelmet adott egy pedofilügyben érintett elítéltnek. A leköszönő köztársasági elnök elismerte, hogy hibázott, és bocsánatot kért. A köztársasági elnök döntését az akkori igazságügyi miniszter, Varga Judit ellenjegyezte, így ő is bejelentette lemondását parlamenti mandátumáról, és egyúttal leszögezte, hogy visszavonul a közélettől. 

„A 2024-es év nem is kezdődhetett volna rosszabbul” 

– ezt már Orbán Viktor mondta évértékelő beszédében. 

A miniszterelnök szerint Novák kegyelmi döntését a magyarok elsöprő többsége nem fogadta el, és elutasította. Az elnök legfontosabb feladata a nemzeti egység fenntartása. Ha ez megbillen bármilyen módon, akkor le kell mondania szerinte. A lemondás indoklásából tudjuk, hogy a nemzeti egységet az ő döntése bontotta meg. Így helyreállítani csak a lemondásával tudta. „Az történt, aminek ebben a helyzetben történnie kellett” – jelentette ki a miniszterelnök, aki Varga Judit távozásáról kijelentette: az is szükséges, de igazságtalan volt.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt 

 

Összesen 458 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2024. február 23. 07:33
A gyermekvédelem ott kezdődik, hogy van gyerekorvos meg tanár.
Skywalker_bp
2024. február 23. 07:28
Itt egy izgalmas téma: konzi ellennállás. Remélem, erről is olvashatunk majd itt. Nyilván szélesedik majd, a 21. szd-ban amúgy sem népfrontos idők járnak. Viszont tegnaptól elmondható: konzi ellenállás van kibontakozóban. Itt a második fecske. Bár a fajsúlya alapján ez már inkább gólya. Vidéki Prókátor. Ez a neve. A facebook-on. Mint a tűz terjed. Magyar miatt pedig felülnyomták a Magyar Nemzet-et. Az interjúja miatt. Ha ebből összeáll egy választási blokk (összeáll) és emiatt behasal az EP választás, akkor hamarosan kezdhet Matyi, Veczán, Szilvay, Vágvölgyi, Megadja, Békés dolgozni. Szentesi Zöldiről és Bayerről nem is beszélve.
5m007h 0p3ra70r
2024. február 23. 06:44 Szerkesztve
>>>Bastyaelvtars 2024. február 23. 04:06 de France Valójában a doku film nélkül is nagyjából tudható volt hogy pusztítóan szar állapotok uralkodnak a gyermekvedelem téren hazánkban<<< Valójában a doui film nélkül is nagyjából tudható volt, hogy pusztítóan szar állapotok uralkodnak a személyszállítás terén hazánkban. Ja nem is, csak a BKV-nál! Valójában a gyermek- vagy családvédelmi eljárásban történő védelembe vétel intézményi feltételei csupán része, de nem azonos a gyermekvédelemmel. A gyermekvédelemnek pont ugyanilyen része Mt. 294.§ (1)(a) bekezdése is, sok más gyermekvédelmi (Ptk. Btk. Mt. Cst. stb) szabállyal együtt, buksika. Ahogy a személyszállításnak is csak egy eleme a hulladék BKV.
5m007h 0p3ra70r
2024. február 23. 06:34
Varju lemondott már? És a Fegya? Nem nem csakazért sem? És a jelölt sem jó? Óvónéninek szólt már valaki? Orbán taknyosra szopatja az ellenzéket 6472837. epizód.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!