Újra egymásnak ment Karácsony és Vitézy

2024. október 09. 18:46

A főpolgármester kerékpárra pattanva úgy érzi, mindent megtett, amit megtehet a főváros felszabadításáért, de Vitézy ezt kikéri magának és Budapestnek is!

2024. október 09. 18:46

Nyitókép: Vitézy Dávid hivatalos Facebook-oldala

Karácsony Gergely főpolgármester hétfőn nyilatkozott úgy az InfoRádión, hogy „a Covid közlekedésre gyakorolt hatását egy picit sikerült jó irányba tolnunk, a közösségi közlekedési forgalom a drámai beszakadás után többé-kevésbé helyreállt, és a gyalogos és a kerékpáros közlekedés részaránya nagyon nagy mértékben nőtt a városban.” Majd úgy folytatta: „Ezt a politikát szeretnénk fönntartani. Mindent megtettünk, ami ezt a célt szolgálja, nekem nincsenek újabb terveim, mert azt gondolom, hogy az elmúlt öt évben megcsináltuk ezeket az átalakításokat, de ebből én hátrálni nem szeretnék, sőt, nem is fogok"

Ezt is ajánljuk a témában

Azonban Vitézy Dávid, a főpolgármester korábbi kihívója és a Podmaniczky Mozgalom fővárosi képviselője erősen kritizálta a kijelentést. Szerinte ugyanis: „Most kezdődik egy ötéves főpolgármesteri ciklus, és a főpolgármester azt mondja, hogy neki már nincsen terve arra, hogy növelje a közösségi közlekedéssel közlekedők, a gyalogosok és a kerékpárosok számát Budapesten, mert gyakorlatilag kész vagyunk.

Három dologgal is szembemegy az, amit a főpolgármester mond: a valósággal, a programjával és az összes létező hatályos budapesti stratégiával".

Vitézy Dávid emellett kijelentette a közösségi oldalán, hogy a közgyűlés következő ülésén kezdeményezni fogja, hogy tartsanak ki Budapest hatályos közlekedésfejlesztési és környezetvédelmi célkitűzései mellett, emellett a főpolgármestert is arra kéri, gondolja át az InfoRádión tett nyilatkozatát, valamint vonja azt vissza.

Karácsony Gergely sem hagyhatta szó nélkül Vitézy megnyilvánulását, és a közösségi oldalán reagált neki: „Vége a kampánynak, muszáj belenyugodni, így aztán felesleges folytatni a félremagyarázásokat." A főpolgármester véleménye szerint a jelenlegi ciklus kiemelt célja és feladata a közösségi közlekedés további fejlesztése, továbbá az, hogy mindenki biztonságban legyen az utakon. Szerinte ugyanis minden jól és okosan kialakított sebességcsillapítás, zebra, kamera közelebb vihet ehhez.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Vitézy Dávid

Facebook

Idézőjel

Pártpolitikai csatatér helyett valódi városfejlesztés.

Karácsony a posztjában arra is visszautalt, hogy az elmúlt öt évben komoly támogatás mellett fogalmazták már meg a terveket, amik készen vannak, így nincs szükség újakra. Ezek közé a kész tervek közé tartozik a zöldítési program mellett a budapesti mobilitási terv, a közlekedésbiztonsági stratégia és a kerékpáros hálózati terv. Sőt, a főpolgármester szerint a Bubi 3.0 beszerzés kiírása mellett az elektromos buszok beszerzése is folyamatban van, továbbá érkeznek új villamosok, új trolibuszok, nem utolsó sorban folytatódik a digitalizáció és a sulizóna program.

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
machet
2024. október 09. 20:33
Nem unják még?Mi már piszkosul.
madras
2024. október 09. 19:38
"sebességcsillapítás"?
szarvasbika
2024. október 09. 19:16
Na most akkor mi van? Ez a Vitézy (számomra tök ismeretlenül) a választások idején egy viszonylag komoly ember látszatát keltette. Hát... csak keltette. A látszatát.
sexykitty-5000107
2024. október 09. 19:09
🍓 ️ ­­É­­­r­t­­é­­­k­e­­l­d­­­ ­­a­ ­­s­­­z­­­e­­x­i­­­ ­­­p­­­u­­n­­­c­i­­­m­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­𝟖­­.­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!