Kitartó munkával és érdemi javaslatokkal lehet többséget teremteni

2024. október 05. 11:19

Pártpolitikai csatatér helyett valódi városfejlesztés.

2024. október 05. 11:19
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Vitézy Dávid Facebook-oldala

„Tegnap megalakult a Fővárosi Közgyűlés, és a vezetésemmel a Podmaniczky Mozgalom képviselőcsoportja is, Szilágyi Annával és Gál Józseffel, a Vitézy Dáviddal Budapestért – LMP közös listán bejutott képviselőkkel közösen. Köszönjük minden budapesti támogatását!
5 pontban az alakuló ülésről:

1. Az első nap nekem bizonyította, hogy kitartó munkával és érdemi javaslatokkal lehet többséget teremteni: a BKK-rendészetre vonatkozó javaslatomat egyhangúlag fogadta el a Közgyűlés, végül még az a Karácsony Gergely is mögé állt, aki a kampányban legjobban támadta az elképzelést.

Innentől a megvalósításon a sor, minden lépésnél ott leszek és figyelni fogom, hogy valóság legyen a tervekből.

2. A programom két másik eleme kapcsán is sikerült többséget teremteni, ráadásul az egyik esetben fideszes, a másik esetben kutyapárti együttműködéssel. Visszaszerelik a leszerelt köztéri kukákat és a javaslatomra a köztéri szelektív hulladékgyűjtés is elindul legalább elsőként a nagyobb csomópontokban. Ahogy pedig már tegnap írtam róla, az Állatok Világnapján az állatvédelem terén is nagyot léptünk előre, a programomban szereplő állatvédelmi központ létrehozásáról döntött a Közgyűlés.

3. Megalakult a frakciónk, Podmaniczky Mozgalom néven. Fogok még erről írni, de idén, ennek a Közgyűlésnek a létrejöttekor Podmaniczky Frigyes születésének 200 éves évfordulóját ünnepeljük, akinél többet a szeretett fővárosünk kiépüléséért és fejlődéséért senki nem tett. Podmaniczky a Fővárosi Közmunkák Tanácsa alelnökeként történelmi léptékben tett Budapest fejlődéséért egy olyan időszakban, amikor súlyos problémák és viták terhelték városunk mindennapjait, de képesek voltak ezen felülemelkedni. Budapest végül nem csak egyesült, de a szédítő erejű fejlődés városa is lett, melyek eredményeire máig büszkék vagyunk. Podmaniczky tudta azt is, ahhoz, hogy Budapest igazán jó hely legyen, egyszerre kell foglalkozni téglával, asztfalttal és az emberekkel is – egyszerre volt az Andrássy út megépítésének,  Budapest csatornázásának atyja és az Opera megteremtője is.

Ennek a szellemiségnek és örökségnek állít emléket, és erre alapozva, ebből táplálkozó ambícióval és vízióval gondolkodik Budapest jövőjéről a csapatunk. Természetesen szélesebb körben, a hasonlóan gondolkodó budapestiek közösségét is szeretnénk megszervezni ezen a néven.

4. Nem minden döntést sikerült meghozni: főpolgármester-helyettest nem is jelölt Karácsony Gergely, pedig köteles lenne választani a Közgyűlés. A szervezeti és működési szabályzat kapcsán pedig a szélsőségesen centralizált, az ukrajnai háborús veszélyhelyzetre hivatkozva antidemokratikusan a Közgyűlés minden hatáskörét elvonó hatalomgyakorlási modellből a főpolgármester nem volt hajlandó engedni. Világosan látszott, hogy a Közgyűlés többségének nincs akkora bizalma a főpolgármesterben, hogy szinte minden hatáskört átruházzon, de Karácsony Gergely ehhez foggal-körömmel ragaszkodott, és egy parttalan jogi vita alakult ki erről.

Mivel ilyen körülmények között az SZMSZ-t nagy többséggel leszavazta volna a Közgyűlés és ez súlyos bizalmatlansági válságot okozott volna már az alakulóülésen a Közgyűlés és a főpolgármester között, ezt elkerülendő az előterjesztés elnapolását javasoltam. Bízom benne, hogy újabb egyeztetéseken meg tudjuk győzni a főpolgármestert, hogy a DK-MSZP-világ hatalmi monopóliumát a választók megszüntették, és ezt nem lehet jogi eszközökkel bebetonozni, évekkel meghosszabbítani. Ha az érdemi egyeztetések nem pár nappal a Közgyűlés előtt kezdődtek volna, talán nem jutott volna ez a vita ilyen patthelyzetig.

5. Pártpolitikai csatatér helyett valódi városfejlesztés

– ez volt a plakátjaimon, és szerintem pont ezt jelenti az, hogy érdemi ügyekben sikerült többséget teremtenem a programom több pontja mögött már az első ülésen. Mi ebben a szellemben folytatjuk a munkát és hozunk javaslatokat a következő ülésre is. A Közgyűlés mai döntése alapján a Klímavédelmi, Közlekedési és Városfejlesztési bizottság elnökeként is folytatom a szakmai, szakpolitikai munkát.

Köszönöm annak a több mint 371 ezer budapestinek, aki engem támogatott a szavazatával júniusban, és mindazoknak, akik a listánkra szavaztak. Munkával fogjuk megszolgálni.”

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemugatolmerkapol
2024. október 05. 12:21
Végre megköszönte a 371 ezer NORMÁLIS budapesti szavazatát! A többiek meg mehetnek látogatófogadásra Kiss Lászlóhoz. Megint jön 5 nehéz év a magyarok és a budapestiek számára. (Most jellemzi a Kossuth rádióban Szentkirályi Alexandra a főszereplőket! Karácsony: Ügyifogyi, Magyar Péter: Dulifuli, Vitézy: Okoska.🤭)
Sróf
2024. október 05. 12:02
Dávid fantasztikus szakember. A fészbukos önfényezést, öntúlértékelést és tenyérbemászóságot még Gelgely szövegíróinál is magasabb színvonalon űzi.
sexykitty-5000104
2024. október 05. 12:00
🍓 ️ ­­­É­­r­t­é­­­k­e­­­l­­­d­­ ­­a­­ ­s­z­­e­­­x­­i­ ­­p­­u­­­n­­c­i­­m­a­t­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
Pandaka pygmaea
2024. október 05. 11:56
Eddig is rüheltem ezt a vonatmakettes debilt, de legalább nem okoz csalódást. Alexandra meg okosan tette, hogy visszalépett a javára, kinyírva ezzel Kamugerit is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!