Tóta W. minden erejével igyekszik mentegetni Magyar Pétert a diákhiteles szerződései miatt

2024. október 10. 10:19

De több ponton is erősen csúsztat.

2024. október 10. 10:19
Tóta W. Árpád

Nyitókép forrása: Facebook

 

Tóta W. Árpád publicista egy rövidke írásban igyekszik mentegetni Magyar Pétert a HVG hasábjain. Az érvei viszont nem feltétlen állják meg a helyüket: Tóta W. szerint a Kormányzati Ellenőrző Hivatal azért vonult ki Magyar Péter miatt, mert „elcsattant egy tányér”.

Mindez Magyar állítása, aki azt is állította – és állítja szüntelen – , hogy a KEHI lezárta a vizsgálatot „mindenféle megállapítás nélkül”.

Ezzel szemben viszont a KEHI-jelentés súlyos megállapításokat tett, többek között azokat, hogy a Magyar Péter által vezetett Diákhitel Központ által kötött több szerződésnél nem volt valós verseny, az ajánlattételre felkért társaságok teljesítési képessége eleve kétséges volt és a díjazás és az ellenszolgáltatás arányosságát is felveti a jelentés.

Ezt is ajánljuk a témában

Tóta W. azt is megjegyzi, hogy Magyar „kicsekkolt a rendszerből”, ami szintén kérdéses, hiszen maga Magyar is elmondta, miután kitették a szűrét a pozícióiból, még januárban is állásért kilincselt, aminek kapcsán – a saját bevallása szerint – a volt felesége segítségét kérte.

Ezt is ajánljuk a témában

Tóta W. arra is utal, hogy Magyar Péter a túlárazott szerződéseket központi utasításra írta alá, amely szintén nem túl reális, hiszen a problémás szerződések a PlanB Kft. és a Diákhitel Zrt. között köttettek meg, a PlanB-ben pedig hogy-hogy nem Magyar Péter öccse is fizetési listán voltamit egyébként Magyar Péter is bevallott, kamerák előtt.

Az pedig külön érdekes, hogy a HVG-n megjelenő Magyar Pétert mentegető írást Magyar Péter öccsének, Magyar Mártonnak az új médiaprojektjének egyik „alapcsapatba” tartozó tagjával iratnak.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Varga Mátyás Zsolt

Mandiner

Idézőjel

A két DK-s politikus azóta megbukott. Vajh Magyar Péter pedig épp most bukik meg?

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hinike65
2024. október 10. 12:21
rendszerváltók....
chief Bromden
2024. október 10. 12:19
Csúnya vége lesz, ha nem a régi családja kalapjából került elő.
vilajos-6
2024. október 10. 11:55
Ez anyomorult MP SOKKAL rosszabb ,mint a 90-elötti komcsik!!!! Lop,csal,hazudik.De ISTEN nem ver bottal!!Majd elnyeri méltó BÜNTETÉSÉT!!!!!
sexykitty-5000107
2024. október 10. 11:55
🍓 ️ ­­É­­­r­­­t­é­k­­e­­l­d­­­ ­a­­­ ­s­­­z­­e­x­i­­ ­­p­u­n­­­c­i­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­­­.­­­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!