Magyar Péter Mészáros Lőrincnél akart dolgozni, épp tárgyalásban volt a forradalma előtt

2024. április 04. 10:03

És már azt sem tagadja, hogy ennek kapcsán volt felesége segítségét kérte – akit korábban titokban rögzített. Sőt, kiderült, az állami cégekből való felállása sem pontosan úgy történt, ahogy arról eredetileg kommunikált.

2024. április 04. 10:03
null

Nyitókép: Földházi Árpád

Magyar Péter volt a vendége a Válasz Online podcastjének, a Heti Válasznak. Stumpf András a műsor elején szembesítette Magyart Varga Judit egyik posztjának részletével, ahol a volt igazságügyi miniszter egy, akkor már ex-férje által küldött sms-t idézett:

Még nem írtam alá a lemondásaimat, amit kértek tőlem. Nemcsak a pénz miatt fontos a Közút és az MBH bankos pozícióm, hanem mert ezekhez kapcsolódó cégekkel vannak előrehaladott tárgyalásaim az új munkahelyem kapcsán, 

amik kirúgás esetén nyilván ellehetetlenülnek” 

– állt az említett üzenetben.

Varga Judit az esetet felidéző, korábbi posztjában így folytatta: „Ugye mindenki érti. Emlékszünk, hogy korunk lánglelkű hamis Petőfije mivel lépett a nyilvánosság elé? Hogy ő lemond…aha. Ha pedig itt leírnám, hogy milyen döbrögikhez tartoznak azok a cégek, akikkel neki állítólag

előrehaladott tárgyalásai voltak akkoriban, ahol ő állásért kilincselt, akkor valószínűleg Magyar Péterünket a március 15-ei tömeg paradicsommal megdobálva zavarná haza… Folytassam, Péter? Tudom még…

Mindez annak kapcsán fontos körülmény, hogy Magyar a NER-nek való hátat fordítását bejelentő posztjában annak idején azt írta, felmondta minden megbízatását, ami a kormányhoz vagy az államhoz köti.

Csakhogy később a Nemzetgazdasági Minisztérium közölte: „Magyar Péter az MBH Bank felügyelőbizottságának a magyar állam által delegált tagja. Felügyelőbizottsági jogviszonyának kezdete 2022. szeptember 1., díjazása: havi bruttó 1,5 millió forint. A Nemzetgazdasági Minisztérium 2024. január 18-án kezdeményezte a megbízás visszavonását.” Vagyis jóval a nagy bejelentés előtt.

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar korábban ezt tagadta, ám a Heti Válaszban most már finomított a korábbi álláspontján, mondván, januárban valóban behívták a minisztériumba, ám abban maradtak, később még egyeztetnek arról, „hogyan és mint kéne megszüntetni valamelyik pozíciómat, nem maradtunk semmiben, mert nem ennyire egyszerű a megszüntetés egy banknál, ahol az állam csak részvényes”. 

A podcast-beszélgetés során most Magyar azt sem tagadta, volt feleségénél próbálkozott volna elérni, hogy megtarthassa a pozícióit (hiszen nem csak a banknál volt neki ilyen), amiktől ugyebár elmondása szerint végül önszántából távozott, ahogy az „állásért kilincselést” sem. Sőt.

Annak kapcsán, hogy valóban előrehaladott tárgyalásai voltak Magyar Közút- és MBH-karrierje végén, azt mondta:

Tárgyaltam akkoriban Mészáros Lőrincnek valamelyik cégével, de nem Mészáros Lőrinccel. 

Valóban el szerettem volna menni egy másik piaci céghez. Valóban tárgyalásokat folytattam, és függetlenül ettől az üzenettől, amit a volt feleségem nyilvánosságra hozott, megkaptam volna azt az állást, amiről szó van.

Ráadásul elmondta azt is, volt beosztása a Hiventures nevű tőkealap-kezelőnél is, ami szintén a gazdasági tárcához tartozik.

A hangfelvétel és a Varga Judit-interjú

Magyar az általa nyilvánosságra hozott – titokban készített – hangfelvétel kapcsán elmondta, szerinte annak van igazán jelentősége, hogy szerinte az „ügyészség szóvivője egy egészen szürreális sajtótájékoztatót tartott”, ahol nem beszéltek a lényegről. Azt pedig

nem hiszi el nekik, hogy cáfolták az ügyészségi iratokba való belenyúlás lehetőségét. 

Magyar szerint egy fontos dolgot azonban megtudtunk: az ügyészségen is tudják kicsoda Tóni, Ádám és Barbara.

Magyar elmondása szerint, amióta kijött Hajdú Péter interjúja Varga Judittal – amelynek súlyos tartalmáról egyébként a műsorvezetők nem kérdezték őt, mondván, nem akarnak a bulvárral foglalkozni –, 

azóta sokkal többen gratulálnak neki.

Ezt is ajánljuk a témában

Sokkal többen követnek, sokkal többen kívánnak sok sikert az országépítő munkánkhoz. Teljességgel kontraproduktív volt, amit csináltak. (…) Nagyon-nagyon méltatlan helyzetbe hozták a volt feleségemet. Iszonyatosan sokat ártottak – és ő is, ezt ki kell mondanom – a gyermekeinknek. Ez a felvétel ott lesz akkor is, amikor már unokáink lesznek. Teljességgel vállalhatatlan dolog. 

Engem úgy neveltek, hogy lehetnek a házasságban problémák, de azt nem mondjuk be egy olyan interjúba, amit akár több millióan is megnézhetnek.”

Magyar szerint ehhez az interjúhoz képest a Mónika Show magasabb szintű beszélgetéseket szokott hozni.

 

Összesen 706 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
a-gyar-2
2024. április 05. 23:31
A felesége által kirúgott hízásnak indult, rohamosan kopaszodó, hamarosan ragyás képű impotens lerobbant bunkó tegnap Orbánt szopta ma Sorost, holnap Putyint. Fogat sem mos közben. A napszemüvegén még ott van ami ráfröcsent. Nem meglepő. A felesége által kirúgott hízásnak indult, rohamosan kopaszodó, hamarosan ragyás képű impotens bunkó viselkedése nemzedékeken át falu végi műveletlen alkoholista zülött családi hátteret és annak tisztálkodási szokásait tükrözi. A felesége által kirúgott hízásnak indult, rohamosan kopaszodó, hamarosan ragyás képű impotens bunkó mint egy öreg fogatlan prostituált kétségbeesetten probálta eladni magát bárkinek. Mészarosnál is probálkozott. Úgy tünik most sikerült magát eladni. Nyilvánvaló kiknek..
Bastyaelvtars
2024. április 05. 12:51
A kamu propagandaval ellentétben egy olyan céggel tárgyalt ami közvetve mészáros érdekeltsége. Mo.on szinte alig van olyan nagyvállalat ami közvetlenül vagy közvetve ne lenne vmi ner es retek érdekeltsége.
DeGar
2024. április 05. 07:32
MP azt mondta, hogy őt úgy nevelték stb.Engem meg úgy neveltek, hogy eszembe sem jutna senkit, nemhogy a feleségemet lehallgatni.Szomorú, hogy a műsorvezető erre az arcátlan, pofátlan megnyilvánulásra semmit sem reagált
DeGar
2024. április 05. 07:27
Magyar Péter külseje pontosan olyan hazug, mint a belseje. Jelentéktelen fizikum, előnytelen fejforma, szenvtelen arc, elálló fülek, feldíszítve márkás, drága cuccokkal, kiegészítőkkel, + silány belső, feldobva hitványságát elfedő, másokat bemocskoló hazugságokkal, álszent megtisztulással, gátlástalansággal,pörgős, semmitmondó szöveggel, ilyen egy fizikai-lelki toprongy. Érdemes megfigyelni, hogy amikor hazugságon, vagy ellentmondáson kapják, lepereg róla, nem reagál rá, úgy tesz, mintha meg sem hallotta volna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!