Tarlós István is megszólalt: Kezd elegem lenni Vitézy Dávidból

2024. október 10. 22:47

Az egykori főpolgármester szerint a fiatal politikus „felépített maga köré egy virtuális világot, amelyben messze túlárazza magát”.

2024. október 10. 22:47

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs

Heves üzenetváltás alakult ki a politikusok között a fővárosi HÉV-vonalak működése és menetrendje kapcsán. Vitézy Dávid közlekedési szakember nekifeszült Lázár János építési és közlekedési miniszternek és Karácsony Gergely főpolgármesternek is.

Az Index a történtek kapcsán megkereste Tarlós István, Budapest egykori főpolgármesterét is, aki válaszának felütésében kijelentette:

Őszintén szólva kezd elegem lenni Vitézy Dávidból.”

Majd azzal folytatta, hogy véleménye szerint a volt főpolgármester-jelölt „felépített maga köré egy virtuális világot, amelyben messze túlárazza magát, és ráadásul egyre-másra vagdalkozik”. „(Érdekes, de az e-jegyrendszer ügyében tapintatosan óvatos, hallgat a tényekről, mint nagypénteken a nagyharang.)” – jegyezte meg Tarlós. 

A főváros egykori első embere arra is rámutatott, hogy Vitézy  úgy építette fel magát a médiában első számú közlekedési szakértőnek, hogy 

semmiféle konkrét közlekedési képzettsége nincs. 

„Továbbgondolva, eddig lényegében minden munkahelyéről menesztették. (Államtitkárként egyszerűen nem kellett Lázár Jánosnak, talán innen ered a vele szembeni bosszú. Fárasztó már az örökös »korábbi államtitkárként« való emlegetése, miközben mindössze négy vagy öt hónapig volt államtitkár, benne a nyári vakációs hónapokkal)” – fűzte hozzá Tarlós István.

Ezt is ajánljuk a témában

Eddig senki sem kérte fel főpolgármester-helyettesnek

A korábbi városvezető arra is felhívta a figyelmet, hogy Vitézy úgy tesz feltűnő nyilatkozatokat naponta, és „sorolja például a »feltételeit« a főpolgármester-helyettesi megbízatáshoz, holott erre egyelőre senki nem kérte fel, Karácsony sem, de legkevésbé az általa emlegetett dr. Sára Botond”.

Ezt is ajánljuk a témában

Tarlós azzal folytatta a lapnak küldött válaszát, hogy, legújabban Vitézy Dávid a HÉV-ek 2016-os átadásával kapcsolatban tett rá is – Lázár János és Karácsony Gergely mellett – kritikus megjegyzéseket. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a közlekedési szakértő 

szavaiban „tényszerű tévedés” is van. 

„A HÉV-ek átadásáról közvetlenül egyeztettem 2016-ban a Miniszterelnök Úrral. Az agglomerációs közlekedés finanszírozásáról szóló egyezkedéssel függött össze részemről a kezdeményezés, épp a BKV pénzügyi helyzetének javítása érdekében. Az agglomerációs térség HÉV- és buszszolgáltatásának átadásáról szóló döntést pedig a Fővárosi Közgyűlés1443/2016 (X. 26.) sz. határozatával hozta meg 2016. november 1-jei hatállyal. A határozat igenis tartalmazza a szolgáltatás színvonala javításának biztosítását, és az ebben valóegyüttműködést” – idézte fel a volt főpolgármester.

„Nagyon nekibátorodott”

„A legfurcsább, hogy Vitézy a történet körülményeiről nem sokat tudhat. 2016-ban már két éve nem is volt a fővárosnál, hanem egy gyakorlatilag épp nem létező múzeum igazgatója volt. (...) Dávid nagyon nekibátorodott, úgy látszik, nem ismeri annak a levélnek a tartalmát, amit a MÁV vezetéséből intéztek hozzám 2022-ben, épp Vitézy államtitkár tevékenységével összefüggésben” – zárta gondolatait Tarlós István.

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 11. 01:27
Szegény Pityu bácsi! 5 évvel azután, hogy a budapestiek elzavarták kezd elege lenni Vitézyből. Amíg a fideszesek egymást püfölik, Karácsony meg hátradől, és kér egy kávét. ☕️ 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. október 11. 00:53
Ilyen nincs! Ilyen nincs, és mégis van! Ha nem a saját szememmel látnám, el sem hinném! Eközben a TV2 Tények című műsorában Deák Danika “sokat látott pénisz-szakértő” egy három perces blokkban elemzi Magyat Péter 🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁🥁 farkát!!! 🤡 streamable.com/tqkrt4 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
paracelsus-2
2024. október 11. 00:50
Nagy csúfság, hogy ez az önjelölt "zseni", ez a retkes buzi tényezőnek képzelheti magát.
letsgobrandon-2
2024. október 11. 00:28
dávidka tényleg egy kancsó ..kár volt visszalépni a beltenyésztett seggfejért
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!