Gyurcsány Ferenc: A DK nem támogatja Vitézy Dávid főpolgármester-helyettesi jelölését

2024. szeptember 13. 18:34

Vitézy Dávidot a Fidesz jelöltjének gondoljuk, és sem a Fideszre, sem Vitézyre nem bízzuk a Fővárost – fogalmazott.

2024. szeptember 13. 18:34

Nyitókép: Mandiner-archív/Mátrai Dávid

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke egyértelművé tette a Spirit FM Harcosok klubja című műsorában, hogy pártja továbbra sem támogatja Vitézy Dávid jelölését a főpolgármester-helyettesi pozícióra. A beszélgetés során Gyurcsány kifejtette, hogy álláspontjuk változatlan, és Vitézyt továbbra is a Fidesz jelöltjének tekintik, aki szerintük nem alkalmas a fővárosi vezetés támogatására – számolt be az atv.

Gyurcsány arra a kérdésre válaszolt, hogy mit tenne a DK, ha Karácsony Gergely főpolgármester Vitézy Dávidot javasolná főpolgármester-helyettesnek a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén. A pártelnök egyértelművé tette: 

ha ez a helyzet előállna, a DK képviselői nemmel szavaznának Vitézy személyére. 

„Nem változott az álláspontunk, Vitézy Dávidot a Fidesz jelöltjének gondoljuk, és sem a Fideszre, sem Vitézyre nem bízzuk a Fővárost” – fogalmazott határozottan Gyurcsány.

A DK vezetője kiemelte, hogy pártja tíz éve következetesen képviseli az álláspontját a Fidesz és annak politikai körei ellen. „Lehetséges az, hogy azt mondtuk a kampányban, hogy Vitézy a Fidesz szekértolója, most meg megszavazom főpolgármester-helyettesnek? Hogyan lehetséges ez?” – tette fel a kérdést Gyurcsány, utalva arra, hogy a kampányban is határozottan elutasították Vitézy szerepvállalását a fővárosi politikában.

Gyurcsány szerint a főváros egyik legnagyobb ellenfele a Fidesz és Orbán Viktor, és nem engedhetik meg, hogy a fővárost a Fidesz befolyása alá kerüljön. „Vitézy független attól, hogy maszkírozza magát, az ő emberük” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a Főváros átengedése a Fidesz kezébe nem elfogadható.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
edico
2024. szeptember 15. 11:23
Kérdezett valaki?
Lehigh
2024. szeptember 14. 00:24
Gyerekek szoktak mondani Magyarorszagon integetes kozben hogy PÁPÁ!! FERI bacsi Paparol jottel es oda is menjel PÁPÁ . ELVEZD az idot az unokakkal!!
paracelsus-2
2024. szeptember 13. 23:54
A kis buzi, Erdős Péter unokája, az önjelölt "zseni" a lompos farkakon kívül egy zsíros pozícióba is bele akar ülni. Mindegy, milyen áron. Elvtelen patkány.
véna
2024. szeptember 13. 23:13
szarcsótányira 5 Ft-ot nem bíznék rá mert azt is ellopná
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!