Véget ért a porhintés: Gyurcsány Ferenc ma egyeztet Budapestről Karácsonnyal (videó)

2024. szeptember 12. 19:13

A testület összetétele nem egyértelmű, valamilyen módon egyezségre kell jutni.

2024. szeptember 12. 19:13

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

Gyurcsány Ferenc a Magyar Nemzetnek adott interjút, amelyben elárulta, hogy miről fog egyeztetni Karácsony Gergellyel. A DK elnöke szerint a főpolgármesternek sok megoldandó feladata van, és a Tisza Párttal való együttműködést sem zárta ki – írja a Magyar Nemzet.

Bár a Fővárosi Közgyűlés várhatóan csak október elején alakul meg, 

szeptember közepén még mindig bizonytalanok az erőviszonyok, mivel senkinek sincs többsége.

Legutóbb Szentkirályi Alexandra arra figyelmeztette Vitézy Dávidot, hogy ne támogassa a Karácsony Gergely és Magyar Péter közötti megállapodást. Már a nyáron is érkeztek hírek arról, hogy szinte mindenki tárgyal mindenkivel. Karácsony Gergely és Magyar Péter például többször is találkozott (erről ITT írtunk.). Úgy tűnik, a DK nem kíván javaslatot tenni főpolgármester-helyettes személyére.

A testület összetétele nem egyértelmű, valamilyen módon egyezségre kell jutni. Az alapüzenet, hogy Karácsonynak kell vezetni a várost, nekünk meg az a felelősségünk, hogy biztosítsuk az ehhez szükséges többséget. Hát ez a feladat.

– mondta a Magyar Nemzetnek a DK elnöke. 

Gyurcsány Ferenc kifejtette, hogy csak a Fidesz-frakcióval zárja ki az együttműködés lehetőségét, tehát 

a Tisza pártját nem utasítják el. 

Ugyanakkor számára sem teljesen világos, milyen politikát fog Magyar Péter pártja képviselni Budapesten. A politikus arra számít, hogy a döntéshozatal során nem lesz formális frakciómegállapodás a fővárosban.

A DK elnöke azt is elmondta, hogy éppen csütörtökön, szeptember 12-én találkozik először a választások óta személyesen a főpolgármesterrel. 

Szerinte Karácsonynak sok megoldandó feladata van, tisztáznia kellett a legnagyobb frakciókhoz fűződő viszonyát, és nincs könnyű helyzetben. A Karácsony Gergellyel való egyeztetésről Gyurcsány annyit árult el, hogy egy általános, a város jövőjét érintő beszélgetésre készül.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Itt a Mandiner PRESSZÓ: legyen részese új műsorunknak szeptember 23-án!

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bendzsó Boy
2024. szeptember 13. 19:24
Budapest nem is érdemel mást! Csak tolvajokat akik eltüntetik a lóvét érdemi munkát meg nem végeznek! Gyurcsány embereinek a kifizető helyei a kerületek és a főpolgármesteri pénzosztoda!
rocktoberi-2
2024. szeptember 13. 19:05
Platón Poloska+ El Qró+a nyírtassi hülyegyerek. Szép műsor lesz.
rocktoberi-2
2024. szeptember 13. 18:49
Nagy szellemek ha találkoznak…….A privatizációnak csúfolt szabadrablás során Aprónként meggazdagodott KISZ führer és a sunyi hülyegyerek.
Janika50
2024. szeptember 13. 13:58
A főkomcsi a főbolsival. Érdekes eszmecsere lehet. Ez a két "különlegessen kitenyésztett lény" garantálja a szinvonalat. Már csak Varga Judit miniszterasszony volt házastársa hiányzik és teljes a lista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!