Schiffer leleplezte Weberéket: Nem a jogállamisággal van problémájuk, hanem azzal, hogy Orbán vezeti Magyaroszágot

2024. október 17. 23:01

„Innentől kezdve elég nehéz megérvelni, hogy pusztán jogállamisági okok miatt nem kapja meg Magyarország a neki járó jussát” – véli az ügyvéd.

2024. október 17. 23:01
EPP Group Meeting With VDL

Nyitókép: Thierry Monasse/Getty Images

Schiffer András a Hetek Podcastnek nyilatkozva példátlannak nevezte az Európai Unió történetében, hogy egy európai pártcsalád frakcióvezetője egy ország kormányfőjét, az Európai Tanács egyik tagját távozásra szólítson fel.

Az ügyvéd szerint ezzel Mafred Weber lehetetlenné tette az Európai Bizottság számára, hogy azt megmagyarázza, az uniós források Magyarországtól való elzárásának kizárólag jogállamisági okai vannak.

Innentől kezdve elég nehéz megérvelni, hogy pusztán jogállamisági okok miatt nem kapja meg Magyarország a neki járó jussát.

Hiszen amilyen szupermérföldköveket támasztottak, azokat Magyarország mind teljesítette. A lengyelek nem teljesítették, a lengyelek megkapják a forrásokat, mi nem” – fogalmazott Schiffer.

Az ügyvéd szerint a Weberéknek és az Európai Bizottságnak valódi problémája nem a jogállamisággal van, hanem azzal, hogy ki kormányozza Magyarországot, és ebben szeretnének változást kieszközölni akár az uniós eszközökkel visszaélve. „Az, amit itt művelnek, az európai közösség jogának a szétverése”  – húzta alá.

A német Weber pártjának pont a német-nyilas puccs évfordulója körül jutott eszébe Orbán Viktort távozásra szólítani

A Mandiner is beszámolt róla, hogy a múlt héten sor került az Európai Parlamentben a magyar soros elnökség programjának bemutatására, amelyet egy szokatlanul éles hangvételű vita követett. A vita során Ursula von der Leyen, a Bizottság elnöke valamint Manfred Weber, az Európai Néppárt frakcióvezetője nyíltan támadták a magyar miniszterelnököt, vádak garmadáját vágták a fejéhez.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Schiffer András

Facebook

Idézőjel

Szerencsére a fiát még nem tekerték szőnyegbe.

A Néppártban a vita után is folytatták a nyílt kampányt, ugyanis megosztottak egy posztot a közösségi oldalukon, amelyben azt írták:

Itt az ideje, hogy Magyarországot közelebb hozzuk Európához, és lehetőséget adjunk neki, hogy kiheverje a rossz vezetés következményeit. Itt az ideje, hogy Orbán Viktor távozzon.”

Schiffer András a Néppárt közleményére csattanós választ adott. Az ügyvéd közösségi oldalán a német-nyilas puccsra célozva – melnyek a napokban volt a nyolcvanadik évfordulója – úgy fogalmazott:

Herr Weber a 80. évforduló alkalmából távozásra szólította fel a magyar vezetőt. Szerencsére a fiát még nem tekerték szőnyegbe.”

Schiffer András a Hetek Podcastnek adott teljes nyilatkozatát alább hallgathatja meg:


 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kobi40
2024. október 18. 01:51
“ megérvelni” Jóságos Isten, gyerel le! És ez az alak jogász?! 🤦‍♀️ Megerőszakolja a magyar nyelvet.
sexykitty-5000116
2024. október 18. 01:12
🍓 ️ ­­É­r­t­­­é­­k­e­­­l­d­ ­­­a­­ ­­­s­z­e­x­­i­­ ­p­­u­­­n­­­c­­i­­m­­­a­­­t­ 👉 𝐖­𝐖­­𝐖­­.­𝐗­𝟏­­𝟖­.­𝐅­𝐔­𝐍
csombor-4
2024. október 18. 01:12
A "jogállam" is csak egy propagandaszöveg. Mindenki mondja, de még senki se látta. Jogállam vagy akkor, ha azt csinálsz, amit mondok és ha nem, akkor nem vagy jogállam. Beeee...
llnnhegyi
2024. október 18. 01:10
Wéber náci lator!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!