Polgármesteri fogadóóra helyett beszélő – Karácsony és Gyurcsány polgármestere a „hűvösből” vezetné Óbudát (VIDEÓ)

2024. október 11. 16:14

A Fidelitas transzparenssel vonult a helyszínre, hogy megmutassa az óbudaiaknak, hol találják meg a kerületvezetőjüket.

2024. október 11. 16:14

Nyitókép: Fidelitas Facebook-oldala

A Fidelitas sajtótájékoztatót tartott arról, hogy Karácsony és Gyurcsány börtönpolgármestere, Kiss László a „hűvösről” vezetné Óbudát.

A szervezet tagjai a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet – Venyigei utcai börtön előtt jelentek meg pénteken transzparensekkel

Szószólójuk az eseményről készült videóban azt a kérdést tette fel, hogy „létezik-e olyan, hogy valaki a sitten van, de közben várost is vezet?”

Majd azzal folytatta, hogy országszerte megalakultak a júniusban megválasztott képviselőtestületek, „de elsősorban Budapesttől volt hangos az országos média a főváros kvázi működésképtelensége okán, de volt még egy ennél is érdekesebb testületi alakulóülés a fővárosban. Ez pedig az óbudai volt”.

A DK-s Kiss László a börtönben tette le az esküjét

Itt felidézte, hogy ez az ülés két helyszínen zajlott: az egyik óbudai önkormányzat épülete, a városháza volt. A másik az óbudai önkormányzat kihelyezett polgármesteri hivatala, a Venyige utcai börtön. 

Ugyanis a baloldali DK-s polgármester, Kiss László a börtönben ülve tette le az esküjét”

– emlékeztetett a Fidelitas képviselője.

A felvételből az is kiderült, hogy polgármesteri fogadóóra helyett beszélőre lehet menni Kisshez. „Ez pedig inkább tűnik angol humornak, mint valóságnak. (...) Óbuda jobbat érdemel” – hangzott el.

Lassan két hónapja rács mögött a polgármester

Mint ismert, Kiss Lászlót, Óbuda újraválasztott polgármesterét augusztus 14-én vették őrizetbe, majd két nappal később a bíróság elrendelte a letartóztatását. Alpolgármesterét, Czeglédy Gergőt valamivel korábban, júniusban vették őrizetbe, minősített vesztegetéssel gyanúsítják.

A megalapozott gyanú szerint, Kiss László a 2019 októberi polgármesterré választását követően megállapodott egy ismerősével, hogy az érdekeltségébe tartozó cégek rendszeresen megbízásokat kapnak majd az önkormányzattól, amiért cserébe neki és további – az önkormányzatnál dolgozó – hivatalos és nem hivatalos személyeknek pénzt kell visszafizetni.

Az önkormányzat a pénz eredetének és céljának leplezése miatt feltehetőleg fiktív, túlárazott szerződéseket kötött több, erre a célra létrehozott gazdasági társasággal. A színlelt vállalkozási szerződésekben írt szolgáltatást, termékbeszerzést feltételezhetően nem a szerződő cégek, hanem más gazdasági társaságok teljesítették a szerződésben vállalt árnál alacsonyabb összegért. Esetenként a vállalt munkát az önkormányzat alkalmazottai végezhették el.

A vonatkozó videót alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Héja
2024. október 11. 18:11
kaptárban még a méhek sem érzik igazán jól magukat, hát még egy polgármester...
sexykitty-5000108
2024. október 11. 17:22
🍓 ️ ­­É­r­­t­é­­k­­­e­­l­­­d­ ­­­a­­ ­­s­­­z­e­­­x­­i­­ ­­p­­­u­­n­­c­­i­­­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­­­𝐖­­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­.­­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
Akitlosz
2024. október 11. 17:21
A Fidesz felelős az önkormányzati törvényért. Is. Olyan az ország, amilyenné a Fidesz tette és teszi azt. Ezek a hülye gyerekek a saját pártjuk által hatályban tartott rendszer ellen tüntetnek.
nemugatolmerkapol
2024. október 11. 17:20
Szomorú fejezet ez a demokrácia igazi arcáról. Csináld meg bármelyik munkahelyen, hogy nem mész be dolgozni, pláne, hogy lesittelnek! Home office = prison office Maradj otthon = maradj sitten De legalább a Venyigén vannak, ami az egyik legtrógerabb hely! Az ATV-s haverok csak felszállnak a Szent László téren a 28-as villamosra és tudnak integetni nekik a Sírkert utcai megálló előtt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!