Pancserpuccs készült?

2024. október 25. 08:18

Fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy miért próbálják meg ilyen primitív eszközökkel befolyásolni a közvéleményt az ellenzékhez közvetlenül köthető kutatások?

2024. október 25. 08:18
null
Bálint Botond
Bálint Botond
Pesti Srácok

Nyitókép: pestisracok.hu

 

„Két objektivitásáról, függetlenségéről és pontos méréseiről ismert, sőt híres »közvélemény kutató intézet« is kihozott egy-egy olyan kutatást a nemzeti ünnepre időzítve, amely szerint csekélyke 18 év után végre egy ellenzéki párt megelőzte a Fideszt a pártok népszerűségi versenyében.

Nincs szerencsém ismerni az elkövetés módszertanát, egyrészt mert ezt nem kötik az orrunkra, másrészt mert az egy komolyan vehető kutatás esetén egy hosszú és elég unalmas olvasmány, amit egyébként szintén nem kötnek az orrunkra. Nem szabad ugyanis elfelejteni, hogy készülnek igazi, rendes, valódi, a valóságot valóban megismerni kívánó kutatások is, amelyek mögött komoly szakmai tapasztalat és sok szakember együttműködése lelhető fel.

A kertemben lakó mintegy 113 veréb között egyébként van egy jólértesült, aki némelykor, ha jó kedve van, elpötyögtet infókat arról, hogy mi sejlik ki azokból a kutatásokból, amelyeknek az eredményét nem kötik az orrunkra, de amelyek általában jól lövik be a választások eredményét. Magunknak ugyebár nincs értelme hazudni, se ide, se oda. A túl jó eredmények sajnos ezekben az időkre gyanakvása adnak okot, túl rosszak meg nem szoktak lenni már vagy 18 éve. A Nézőpont kutatása, ami a két kutatásnak mondott ellenzéki hangulatjelentés után jött ki, azt mutatja amit az előzmények és a trendek alapján várni lehet, a Tisza Párt felzabálta szinte a teljes ellenzéket és szinte semmiféle hatással nincs a Fidesz szavazótáborára.

Akkor fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy miért próbálják meg ilyen primitív eszközökkel befolyásolni a közvéleményt az ellenzékhez közvetlenül köthető kutatások? A Nézőpont persze jobboldali, de fura módon nekik csak azért kell aggódniuk, hogy ne mutatkozzanak túl optimistának, mert az elkényelmesíti a tábort. Igazat mondani könnyű és kellemes, főleg, ha már maga az aktuális igazság is szívderítő.”

Kapcsolódó vélemény

undefined

Deák Dániel

Facebook

Idézőjel

Závecz annyira hiteltelen, hogy már az ellenzéki körökben is sokan csak nevetnek a számain.

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
uranvaros
2024. október 25. 16:17
ha a párt szólóénekese csak egy számot tud lenyomni és azt is egyre unalmasabban Eszembe jut Picasso élete és a finn dizőz, aki csak egy dalt tudott, azt is finnül
Akitlosz
2024. október 25. 14:30
Miért próbálják meg ilyen primitív eszközökkel befolyásolni a közvéleményt a kormányzathoz közvetlenül köthető intézetek kutatásai?
Pelso j.
2024. október 25. 14:16
"miért próbálják meg...." azért, mert tőletek tanulják, s látják, hogy hatékony. S te, mint a primitivítás jelentős figurája, a kérdést egyébként jó párszor feltehetted volna magatoknak az elmúlt jó pár évben.
verkez
2024. október 25. 11:28
A kormányzáshoz kell legalább egy stabil 51-2%. A balhéhoz, szarkavaráshoz elég 10.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!