Migráció, genderügyek, Brüsszel – ezekről is megkérdezte már a kormány a lakosságot

2024. október 16. 17:34

Nem először kéri ki a lakosság véleményét a kormány egy-egy témában.

2024. október 16. 17:34
null

Nyitókép: MTI/Kovács Attila 

Ahogy azt a Mandiner megírta korábban, a kormány Európában egyedülálló demokratikus párbeszédet vezetett be és alkalmaz 2010 óta, ezzel jelentős politikai, gazdasági, társadalmi, gazdasági kérdésben kérve ki a magyar emberek véleményét. A Brüsszel által szankciókkal sújtott Európa-védelem és bevándorláspolitika ráadásul nem is az egyetlen téma, amellyel kapcsolatban népi konszenzus született.

A kormany.hu által közzétett adatok alapján, nemzeti konzultációk formájában, 2010 óta eddig 13 alkalommal kérte ki a kormány a magyarok véleményét.

A nemzeti konzultációk során többek között az alkotmányozásban, a Covid-járvánnyal kapcsolatban, a Brüsszeli érdekképviseletben, a nemzeti szuverenitás kérdéseiben, sőt a Soros-hálózat belügyi beavatkozásaival kapcsolatos válaszlépéseknél is szót kaptak a választópolgárok, amivel a jelentős döntéseknél közös nevezőt lehetett találni a kormány és a magyar állampolgárok álláspontja között.

Ezt is ajánljuk a témában

Talán a legfontosabb magyarországi népszavazás 2016. október 2-án zajlott le, mikor az országos referendum során a jogosult állampolgárok migrációs kérdésben nyilváníthatták ki a véleményüket. A kérdés egészen pontosan így szólt:

Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?

Ez a kérdés a 2015-ben kirobbant európai migrációs válság kapcsán merült föl. A kérdés fontosságának ellenére a népszavazás végül érvénytelen lett, mert a szavazásra jogosultak felénél is kevesebb érvényes szavazat érkezett be. Mégis, az érvényesen szavazók több mint 98%-a nemmel válaszolt a feltett kérdésre, ezzel megmutatva a kormánynak a hivatalos politikai irányt

Ezt is ajánljuk a témában

2022-ben Magyarország jövője és a magyar nemzedék jövője számára is rendkívül fontos kérdéseket vetett fel a kormány, mikor az állampolgároknak a gyermekek nemi átalakító műtétjéről és a köznevelési intézményekben történő szexuális irányultságokat bemutató foglalkozásokról kellett dönteniük. És bár az olyan kérdések ezúttal is egyértelműnek bizonyultak, mint az, hogy

Támogatja-e Ön, hogy kiskorú gyermekeknek a nem megváltoztatását bemutató médiatartalmakat jelenítsenek meg?

– a beérkező eredmények alapján a népszavazás ezúttal sem volt érvényes. A kérdésekre kapott válaszok alapján elkészített összegzést az alábbi linkre kattintva ma is el lehet olvasni, és bizony ezekből is látszik, hogy míg az érvényes választ adók jelentős része ezúttal is a konzervatív értékrend alapján látja a témát, ahhoz így is elegen szabotálták az eredményt, hogy az végül érvénytelenné váljon.

A kormány tehát a jogosult magyar állampolgárok érvényes szavazatai alapján több esetben is lépett, sőt szembe is fordult Brüsszel akaratával, amit utóbbi a „demokratikus alapokra helyezve” szankciókkal büntetett és büntetne mind a mai napig. Közben pedig diktatúrával vádolja a magyar kormányt.
 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-5000115
2024. október 16. 19:47
🍓 ️ ­­É­­r­­­t­é­­­k­e­l­­d­­­ ­­a­­­ ­­­s­z­e­­x­­­i­­­ ­p­u­­­n­­c­­i­­­m­­a­­­t­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­𝟏­­𝟖­­­.­­­𝐅­­𝐔­­𝐍
llnnhegyi
2024. október 16. 19:36
Hasít a NER továbbra is! A libbcsikommcsi ellenzék kullog utánunk! Üdvözlettel : MJK ®!
2024. október 16. 19:29 Szerkesztve
Csak ne lennének annyira szájbarágósak és primitívek a kérdések, a maguk szájbarágós "magyarázataikkal"! Természetesen a mostaniakat még nem ismerem, csak az eddigiek alapján kialakult véleményemet írom.
nesztekjobbrol
2024. október 16. 19:04
"Gulyás: a nemzetbiztonsági szolgálatok feladata, hogy kiderítsék, hogyan került a Kuruc.infóhoz az Orbán Áron-hangfelvétel" akkor nincs mitol tartani
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!