Óriási a tét: mutatjuk, hogy eddig milyen kérdésekben dönthettek közvetlenül a magyarok

2024. október 15. 09:24

2010 óta eddig 13 alkalommal kérte ki a kormány a magyarok véleményét nemzeti konzultációk formájában.

2024. október 15. 09:24
A view of the Parliament Building and Danuve river in Budapest, Hungary on July 20, 2024.

Nyitókép: Jakub Porzycki / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Európában egyedülálló demokratikus párbeszédet vezetett be és alkalmaz a kormány 2010 óta. A nemzeti kormány számos jelentős politikai, gazdasági, társadalmi, gazdasági kérdésben kérte már ki ebben a formában magyar emberek véleményét. A mai napig következetesen képviselt bevándorláspolitika csak az egyike az ilyen jelentős ügyeknek – emlékeztetett a kormany.hu.

Mint írták, 2010 óta eddig 13 alkalommal kérte ki a kormány a magyarok véleményét nemzeti konzultációk formájában,

többek között az az alkotmányozásban, a járvánnyal kapcsolatos kérdésekben, a Brüsszeli érdekképviseletben, a nemzeti szuverenitás kérdéseiben, a Soros-hálózat beavatkozását visszahárító lépéseknél. A nemzeti konzultációk így hozzájárultak ahhoz, hogy a jelentős döntéseknél egyetértési pontok jöjjenek létre a kormány és a magyar állampolgárok között.

A nemzeti konzultációk így nemzeti szuverenitás erejét is adják a Brüsszel és az baloldal által indított rendszeresen Magyarország elleni támadásoknál is

– szögezték le.

Az elmúlt években tizenegy olyan nemzeti konzultációra került sor, amelynek keretében válaszlevéllel ellátott, feleletválasztós kérdéseket tartalmazó postai küldeményeket kaptak az állampolgárok, két alkalommal pedig kizárólag interneten zajlott a konzultáció.

A konzultációk legfontosabb témái

2011-ben két konzultáció is zajlott (Alaptörvényről szóló konzultáció; Szociális konzultáció), 2012-ben pedig egy konzultációra került sor (Gazdasági konzultáció).

Ezeket követte 2015-ben a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében folytatott nemzeti konzultáció, melynek során a választópolgárok első alkalommal interneten is válaszolhattak a kérdésekre.

2016-ban egy kizárólag interneten kitölthető konzultáció zajlott a magyar internet jövőjéről. 2017-ben szintén két konzultációra került sor, az egyik a tagállami és uniós jogkörökkel kapcsolatos vitákról, a másik a bevándorlással kapcsolatos nemzetközi tervekről szólt. 2018 novemberében pedig a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció zajlott. 2020-ban és 2021-ben három (A koronavírusról és a gazdaság újraindításáról; Konzultáció az újraindításról; A járvány utáni életről), a koronavírus járvánnyal kapcsolatos konzultációra is sor került, ezek közül az egyiket csak online lehetett kitölteni.

2022-ben az uniós kormányok közül a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a brüsszeli szankciókról, amelyek a háborút nem állították meg,

Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak. A legutóbbi konzultáció 2023 végén indult, témája pedig hazánk szuverenitásának védelme volt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. október 15. 12:23 Szerkesztve
A 14. Nemzeti Konzultáció következik. A teljes ellenzék térdrerogyott a hírre! Sápadtan emelik karjaikat az ég felé: "-Anyám! Megint buktunk!" THE FOSMAN GRUPP ®!
o1gtolvaj-3
2024. október 15. 11:09
Birkamenet mikor indul? mar nagyon hianyzik, bajban a lopos cigany rendszere!
o1gtolvaj-3
2024. október 15. 11:09
A naci nemeteknel is volt nemzeti insultacio. meg is lett az eredmenye, fidsztalibok!
o1gtolvaj-3
2024. október 15. 11:08
Észak-Korea felrobbantotta a dél-koreai határhoz vezető utakat A beketabor igy csinalja!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!