Megvonnák a rácsok mögött lévő óbudai polgármester fizetését

2024. október 28. 06:35

A Fidesz új választás kiírását kezdeményezte.

2024. október 28. 06:35
null

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Óbuda DK-s polgármestere, Kiss László letartóztatásban van, mégis megkapja a képviselő-testület által megszavazott juttatásokat, amit a Mi Hazánk és a Fidesz is kifogásol. A Mi Hazánk a polgármester fizetésének megvonását, a Fidesz pedig új választás kiírását szorgalmazza. A baloldali többség a jelenlegi helyzet fenntartása mellett áll – írta meg a Magyar Nemzet.

Óbuda DK-s polgármestere augusztus közepe óta letartóztatásban van, ennek ellenére a baloldali többségű képviselő-testület megszavazta a részére a havi 1,3 millió forintos tiszteletdíjat és a 195 ezer forintos útiköltség terítést. És nyilván a polgármester úr így nem tud eleget tenni a kötelezettségeinek, nem tudja ellátni a feladatait

– nyilatkozta Marosvölgyi Anna, a Mi Hazánk Mozgalom III. kerületi képviselője.

A Mi Hazánk Mozgalom helyi vezetője szerint, ha a képviselő-testület nem vonja meg a polgármester juttatását, akkor legalább az útiköltség térítés összegét fel kellene ajánlaniuk egy helyi alapítványnak. 

A Fidesz szintén lépéseket sürget az ügyben, ám a baloldali többség egyelőre hajthatatlan.

Mi a kezdetektől fogva azt kommunikáljuk, hogy egy teljes körű új választásra lenne szükség annak érdekében, hogy Óbuda hírnevéről ezt a foltot le tudjuk mosni”

– fogalmazott Puskás Péter, a Fidesz–KDNP III. kerületi önkormányzati képviselője, hozzátéve, hogy a jelenlegi helyzet a baloldali képviselők felelőssége, akik szerinte „szemet hunynak a történtek felett”. Puskás szerint az MSZP harmadik kerületi elnökét kívánják kinevezni a vagyonkezelő vezérigazgatói pozíciójába, ami tovább fokozza a helyzet botrányosságát.

A gyanú szerint Kiss László neve több bűncselekményhez is kapcsolódik: egyrészt túlárazott szerződésekkel és fiktív munkák kifizetésével vádolják, továbbá a vádak között a pénzmosás gyanúja is felmerült.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iphone-13
2024. október 28. 10:25
JÉ TÉNYLEG? A POSZTJÁTÓL IS MEG KELL FOSZTANI A TETVES BŰNÖZŐ DAGADT DISZNÓT!
balbako_
2024. október 28. 09:52
Szolgálati lakást nem fizet a kerület az útiköltségeken kívül?
kékFogúHarald
2024. október 28. 09:30
Marika nénnye is is kapja a fizuját, ha Böribe megy??
tetx
2024. október 28. 09:26
Útiköltség térítés? Hát hova a faszba utazgatna a sitten? Hol van ilyenkor egy NAV, ami a támogatás felhasználását vizsgálná? Nekem anno útnyilvántartást kellett vezetnem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!