Magyar Péter titokban felvette feleségét, most meg felháborodott, mert szerinte vele is ezt tették

2024. október 01. 07:12

Rettenetesen fölháborodott Tisza Párt elnöke azon, hogy Vogel Evelin állítólag hangfelvételeket készített beszélgetéseikről, és megzsarolta őt. Magyar Péter, mintha nem látná az iróniát abban, hogy ugyanaz történhet vele, amit volt felesége ellen maga is elkövetett.

2024. október 01. 07:12

Nyitókép forrása: MTI/Máthé Zoltán

Érdekes helyzet alakult ki az elmúlt héten Magyar Péter körül, aki alaposan kiakadt azon, hogy volt barátnője, Vogel Evelin a nyilvánosság elé mert lépni, és interjút adott az Indexnek kapcsolatukról, és azokról az időkről, amikor elindult a Tisza Párt elnökének politikai karrierje. 

Ezt is ajánljuk a témában

Amikor a hóhért akasztják

Ismert, Magyar zsarolással vádolta meg korábbi kedvesét, akiről azt állítja, hogy mintegy 11 órányi kép és hangfelvételt készített a vele és a Tisza Párt vezetőivel folytatott beszélgetéseiről és vitáiról.
Magyar Péter mintha nem venné észre, vagy nem akarná tudomásul venni, mennyire hasonlít mindaz, amivel volt barátnőjét vádolja arra, ahogyan az ő politikai karrierje indult. A Tisza Párt elnöke ugyanis maga is lehallgatta volt feleségét egyben gyermekei édesanyját, Varga Juditot. Magyar a felvételeket ráadásul később arra használta, hogy beindítsa saját közéleti pályafutását. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Magyar Péter vádjainak egyik érdekessége, hogy Vogel Evelin egy szót sem ejtett semmilyen hangfelvételről az Indexnek adott interjúban, sőt, helyenként igen elismerően beszélt korábbi párjáról. A nyilvánosság elé lépését pedig azzal indokolta, hogy felelősséget érez azokért, akiket ő beszélt rá arra, hogy álljanak be Magyar mögé. „Ők a szívüket és lelküket, a munkájukat és tudásukat beletették ebbe ingyen” – fogalmazott a Tisza Párt elnökének ex-barátnője.

Mindez azért is érdekes, mert kezdetben Magyar Péter is mások – konkrétan a családja – érdekeivel indokolta, miért készített hangfelvételt Varga Juditról. Házastársi beszélgetésük közzététele előtt Magyar így fogalmazott a felvétel rögzítésének körülményeiről: „Úgy éreztem akkor, hogy a családom biztonsága, védelme érdekében én valamennyit rögzíteni fogok ebből.” Később hozzátette: ha már családját nem tudja védeni a felvétellel, legalább az országát megpróbálja, ha nem is megvédeni, de megmenteni egy maffiaszerűen működő kormánytól.

Ezt is ajánljuk a témában

Érdekesség, hogy a volt feleségéről titokban hangfelvételt készítő Magyar az elmúlt napokban gyakorlatilag a III/III-as ügynökökhöz hasonlította saját tettét, amikor arról beszélt, hogy szerinte a III/III-asok „besúgók voltak a belső elhárításnál, lehallgattak családokat, akár férj a feleséget...”

Miért háborodik föl a zsaroló, ha őt zsarolják? 

Magyar Péter most zsarolással vádolja Vogel Evelint, mondván egykori párja 30 millió forintot akart kicsikarni a hangfelvételekért. Annak idején viszont éppen az ő volt felesége számolt be arról, hogy a férfi pusztán anyagi, politikai megfontolásból zsarolta őt. „Döbbenet. Magyar Péter tényleg megtette. Ezzel zsarol több mint egy éve. Magyar Péter az egykori házastársáról, rólam, titkos hangfelvételt készített a közös otthonunkban és azt politikai céljai elérése érdekében most felhasználta. Egy ilyen ember nem méltó semmiféle bizalomra” – fogalmazott Varga Judit a Facebookon azután, hogy Magyar közzétette titokban felvett beszélgetésük egy részletét. A volt igazságügyi miniszter azt is írta: „Ő már készült. Nem a családja vagy a felesége megvédésére, hanem a kegyetlen zsarolására. Mert nem hagyhatta, hogy a számára mindent biztosító gazdatest levágja magáról az indáit.”

Ezt is ajánljuk a témában

Nem sokkal később, a Hajdú Péternek adott megrázó interjújában pedig annak egyes részleteit is elárulta Varga Judit, hogy miként zsarolta őt Magyar Péter. A volt miniszter elmondta, amikor ex-férjével közölték, hogy a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-ben és a Magyar Bankholding Zrt.- ben betöltött pozíciói meg fognak szűnni, akkor egy 24. óra elnevezésű Signal csoportot hozott létre, amelyben Gulyás Gergelyt és őt fenyegette, hogy ha nem állítják vissza azonnal az eredeti állapotot, akkor ellenséggé válik.

Ezt is ajánljuk a témában

Igyekezett kihozni a maximumot hangfelvételeiből Magyar

Varga Juditnak azt az állítását, hogy Magyar Péter nem a családját akarta védeni, hanem fondorlatosan készült akciójára alátámasztja az is, ahogy a férfi egyértelműen tudatosan elhúzta, és politikai értelemben meglovagolta a nála lévő hangfelvételek nyilvánosságra hozatalát. 

Magyar már a legelső Partizánnak adott interjújában sejtelmesen belengette, hogy lehet nála valami. „Én nem mondom, hogy nekem atombombáim vannak, bár nem mondom, hogy nincsenek” – fogalmazott a Tisza Párt elnöke, aki a március 15-én tartott utcai rendezvénye után lendült támadásba. Vogel Evelinnek az Indexnek adott interjújából tudjuk, hogy éppen ez a rendezvény volt az, ami lendületet adott volt barátjának, aki addig nem volt biztos abban, hogy politikussá mer-e válni. 

Emlékezetes, hogy Magyar már, mielőtt március 20-án először bement volna az ügyészségre, nagy szavakkal arról értekezett a közösségi médiában, hogy mely kormánytagoknak kellene izzítaniuk a magángépüket, olyan országot keresve, ahonnan nincs kiadatás.

Nem sokkal később azonban kiderült, hatalmas blöff volt az egész, mert a Tisza Párt elnöke ekkor még semmilyen bizonyítékot nem vitt magával az ügyészségre, amit azzal a nevetséges indokkal magyarázott, hogy nem tudta, milyen ügyben hallgatják majd meg az ügyészek.

Ezt is ajánljuk a témában

Így lett az atombombából kipukkant lufi

Pár nappal később Magyar már azzal tartotta lázban híveit, hogy a következő alkalommal, mielőtt belép az ügyészség épületébe, közzéteszi a Youtube-csatornáján és a Facebookon azt a felvételt, ami bizonyítja az állításait. Azóta már tudni lehet, hogy a hatásosan beharangozott hanganyag nem sokat bizonyított, azt leszámítva, milyen manipulatívan viselkedett Magyar Péter a feleségével, miközben titokban rögzítette a beszélgetésüket.

A Tisza Párt elnöke azonban még ezután is igyekezett fenntartani az érdeklődést a személye iránt, és fokozva a feszültséget belengette, hogy lehetnek még további bizonyítékai. Egy újságírói kérdésre ugyanis azt válaszolta az ügyészség épülete előtt, hogy egyelőre ebben az ügyben ennyi hangfelvételt talált. Mintha valaki, akinek fontos, országos jelentőségű hangfelvételek vannak a birtokában, amik súlyos korrupciót bizonyítanak, csak úgy elfelejthetné, hová tette azokat.

Az emlegetett további bizonyítékok persze azóta sem kerültek elő. Vogel Evelin amúgy erről azt mondta az Indexnek, hogy szerinte Magyarnak nincsenek is további felvételei. „Neki már nem ez kéne, hogy legyen az eszköze” – tette hozzé a Tisza Párt elnökének ex-barátnője.

Ezt is ajánljuk a témában


 

Összesen 145 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bastyaelvtars
2024. október 01. 11:19
Fer70 Nem tudni milyen kormány lesz ha hatalomra jutnak, de az biztos hogy ennél bármi jobb lehet. És ahogy kinez a közvélemény kutatási adatokbol az embereknek elég nagy bizalma van felé. Pár 100ezer szavazó. Ennyire apadt a különbség a fidesz és a tisza között. Ezt már komolyan kell venni a rezsimnek. Innentől már kevés lesz az agyatlan Brüsszelezés gyurcsanyozas...
5m007h 0p3ra70r
2024. október 01. 10:42
» Mr.Woof5m007h 0p3ra70r 2024. október 01. 10:32 Magyar Péter: A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló« Fehér pasztillákkal a közepén? Egyébként meg nem kell akármit elhinni bárkinek.
Shywalker_bp
2024. október 01. 10:36
A Tisza Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló, és ezek itt a zászló közepén mi vagyunk, a Tisza párt: 🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥🟥 🟥🟥🟥⚪⚪⚪⚪🟥🟥🟥 🟥🟥⚪⚪⚪⚪⚪⚪🟥🟥 ⬜⬜⚪⚪⚪⚪⚪⚪⬜⬜ ⬜⬜⚪⚪⚪⚪⚪⚪⬜⬜ 🟩🟩🟩⚪⚪⚪⚪🟩🟩🟩 🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩🟩 / Magyar Péter facebook
Burdisgarage
2024. október 01. 10:27
Kettős mércés geci, mint a hugyagyú csahosai.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!