Legfontosabb eszközünk a politikai nyomásgyakorlás maradt

2024. október 10. 17:44

Úgy nehéz, ha Lázár János arrogáns kirohanása után Karácsony Gergely ismét inkább velem vitatkozik, ahelyett, hogy megpróbálnánk közösen egységet mutatni.

2024. október 10. 17:44
Vitézy Dávid
Vitézy Dávid
Facebook

Nyitókép: Kisbenedek Attila/AFP

„Ez a fotó a főpolgármester év eleji posztját mutatja, ahol bejelenti a hévek akkori ritkítását, ami akkor főleg a szentendrei vonalat érintette. 

Sokat nem tudott ellene tenni a posztoláson kívül. 

A főpolgármester most azzal támad egy friss posztjában, hogy szóvá mertem tenni: a Lázár-Karácsony alku nyomán fővárosnak nem maradt túl sok valós jogkövetkezménnyel bíró jogosítványa megakadályozni a hév járatritkítást. 

Szerinte pedig maradt. 

Ha ez igaz, akkor miért nem vétózta meg a korábbi HÉV-ritkításokat Karácsony Gergely?

Vagy esetleg az a helyzet, amit mondok: a tavaly év végén lejárt, Tarlós idején kötött korábbi állam-főváros megállapodás adott erős jogosítványokat a Főváros kezébe ezügyben, és azóta legfeljebb egyet nem értését tudja kifejezni Budapest?

Persze, én magam is támogatom, és a hétfői bizottsági ülésen is kezdeményezni fogom, hogy a hatályos szerződéses pontra hivatkozva mondjuk ki: nem értünk egyet a hévek ritkításával. De sajnos a Főváros már nem megrendelője a héveknek, nem fizet közszolgáltatási díjat a Lázár-Karácsony megállapodás megkötése óta, kevés valós eszköze maradt megvédeni a szolgáltatási színvonalat. De persze tegyünk meg ezért közösen mindent! 

Éppen ezért a legfontosabb eszközünk a politikai nyomásgyakorlás maradt. De úgy nehéz, ha Lázár János arrogáns kirohanása után Karácsony Gergely ismét inkább velem vitatkozik, ahelyett, hogy megpróbálnánk közösen egységet mutatni. 

A főpolgármester és a fővárosi képviselők egységben tudnak eredményesen fellépni. Magam részéről ezt szeretném, a bizottsági ülésen is erre törekszem, örülnék, ha a főpolgármester is inkább eljönne és partner lenne ebben ahelyett, hogy a Lázár Jánossal kötött korábbi alkuját védi minden erejével.”

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
templar62
2024. október 10. 19:08
Erre szavaztatta híveit a Fidesz ? Még szerencse hogy nem jött be .
anna bolena
2024. október 10. 18:27
Ez a Vitézy egyre inkább elveszti a rokonszenvemet. Nagyon marja, h nem ő lett a főpolgármester. Most folyton láthatóvá igyekszik tenni magát.
sexykitty-5000108
2024. október 10. 18:09
🍓 ️ ­É­r­­­t­­é­k­­e­l­­­d­ ­­­a­­ ­s­z­­­e­­x­­­i­­­ ­­p­u­­n­c­i­­m­­­a­t­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­𝐔­­𝐍
akiaki
2024. október 10. 18:07
a gerinek semmi, de semmi politikai érzéke sincsen! BAL-fasz, szószerint
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!