Felmérést végző intézet vezetője: mégsem vezet a Tisza Párt

2024. október 23. 17:18

Gulyás Mártonéknál magyarázkodott a 21 Kutatóközpont igazgatója.

2024. október 23. 17:18

Róna Dániel, a 21 Kutatóközpont igazgatója a Partizán keddi műsorában arról beszélt, hogy bár az általa igazgatott intézmény szerdán közzétett felmérésben azt mérték, hogy a biztos pártválasztók körében a Tisza Párt két százalékkal megelőzte a Fideszt, valójában ez nincs így.

Ezt is ajánljuk a témában

Hibahatáron belüli eredmény, kevés megkérdezett

A Mandiner olvasói emlékezhetnek: a felmérés időzítése és eredményei és több kérdést és „furcsaságot” is felvetettek, a Partizán műsorában Róna is igencsek árnyalta a saját eredményeiket.

Ezt is ajánljuk a témában

Az igazgató a számszerű adatokra tárétve például többször is hangsúlyozta és mindenki figyelmébe ajánlotta, hogy 

a biztos szavazó pártválasztók körében mért két százalékos Tisza-előny egy hibahatáron belüli eredmény.

De rámutatott arra is, hogy az adataik szerint eleve csupán a megkérdezettek 64 százalék tartozik ebbe a kategóriába.

A többiek nincsenek benne ebben a csoportban, de egyébként az ő körükben (azaz a teljes népességben) a Fidesz népszerűbb is. Az összes megkérdezett esetében ugyanis 29 százalékon áll a Fidesz és 26 százalékon a Tisza. Aki tehát az első kategória alapján jelenti ki, hogy vezet a Tisza, az nem veszi figyelembe a hibahatárt – fejtegette az igazgató.

Szinte egyetlen fideszest sem sikerült elcsábítania Magyarnak

A Róna által is elemzett szavazói áramlásokról kiderült az is, hogy 

a Fideszből a Tiszába 2022 óta átáramlott szavazók aránya mindössze 3 százalék (ez pont a hibahatár mértéke – a szerk.), a tavaszi európai parlamenti és önkormányzati voksolás óta pedig ez az arány nem éri el az egy százalékot sem.

Ahogy Róna a műsorban elmondta: „Ha feltesszük azt a kérdés, hogy meg tudja-e szólítani a fideszeseket Magyar Péter, akkor a válasz az, hogy tavasz óta csak pár tízezer embert tudtak megszólítani” – mondta a kutatóintézet igazgatója. Pedig ahogy megjegyezte, Magyarnak ez volt az egyik legfontosabb célja.

Szavazók mozgása, Partizán-kutatás. Fotó: Képernyőkép
Szavazók mozgása a Partizán-kutatás szerint. Fotó: Képernyőkép

Szijjártó Péter népszerűbb, mint Magyar Péter

A 21 Kutatóközpont felmérése szerint 

a megkérdezettek első helyen Orbán Viktort szeretnék fontos politikai pozícióban látni (32 százalék). Őt követi Szijjártó Péter (31 százalék) és csak ezután következik Magyar Péter (30 százalék), aki Hadházy Ákos szintjén van jelenleg népszerűségben – derült ki Róna adataiból.

Az adás során elhangzott az is, hogy

a felmérés szerint nem szeretik a nők Magyar Péter stílusát, miközben a Fidesz az európai jobboldalon az egyetlen női többségű párt.

Összességében a műsorban Róna megállapította, hogy ha most lennének a választások, az adataikkal szemben nem a Tisza nyerne, a Fidesz több mandátumot szerezne. 

A Partizán említett adását itt nézheti vissza:

A műsort itt nézheti meg

 

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Syr Wullam
2024. október 23. 19:55
ROFLMAO 🤣🤣🤣🤣🤣
Ekrü
2024. október 23. 19:52
Ez de gáz…Nagyon igyekeztek a fiúk megfelelni , azt hazudtak egy nagyot…😆😆😆
sexykitty-5000122
2024. október 23. 19:49
🍓 ️ ­É­r­­t­­­é­­k­e­l­­­d­­ ­­a­­­ ­­­s­z­e­x­i­­ ­­­p­­u­­n­­c­­­i­­­m­­a­t­­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­𝐍
Skywalker_bp
2024. október 23. 19:48
Érdekesen értékel a Mandiner. Először is jelzem, hogy ez a kutatóintézet találta el a legponrosabban a június 9-i EP választás eredményét. Másodszor. Nem azt mondta, amit a Mandiner ír. A lényeg ugyanis az, amit mondott, hogy a biztos pártválasztók között náluk vezet a Tisza. Búcsúbuli skacok. A mai tüntetést is behúzta a Tisza. 🤣🤣🤣💪🏻💪🏻💪🏻✌️✌️✌️🇭🇺🇭🇺🇭🇺
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!