Előkelő helyre került Magyarország – grafikonon, amiért a németek és a franciák a nyomunkba sem érnek

2024. október 27. 13:21

Mutatjuk az adatokat!

2024. október 27. 13:21
null

Nyitókép: Flickr

A Visual Capitalist portál egy, az elektromos járművek költségeihez kapcsolódó kutatás összefoglalóját, illetve annak diagramját tette közzé a közösségi oldalán, amely a rangsort mutatja az európai országok között. 

Mint látható, Magyarország az élmezőnybe tartozik.

Mennyibe kerül egy köztéri állomáson az elektromos járművet feltölteni? Országonként rangsorolva:

Forrás: Visual Capitalis Facebook-oldala

Egy elektromos autó átlagosan 25 percig tölthető 100 kilométerenként egy nyilvános állomáson. Az adatok a European Alternative Fuels Observatory-tól származnak, 2024-ben.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2024. október 27. 15:06
Hiányolom a képről a közép-európai adatokat.
canadian-deplorable
2024. október 27. 14:41
Az áram még olcsóbb, de az EV-k magasabb beszerzési költségei és a használt elemek cseréje legjobb esetben a kocsi egész élettartama alatt térül meg, és akkor még ott van a kényelmetlenség, a töltések még mindig hosszú ideje, a megbízhatatlanság hideg éghajlaton, fokozott tűzveszély. Apropó, tűzveszély: itt Torontóban most volt egy szörnyű baleset. Egy Tesla nekiment az út korlátjának és felgyulladt. Egy másik autósnak sikerült 1 nőt kimentenie még mielőtt a lángok felcsaptak, de 4-en bennégtek. A tűz eloltása után az elemet speciális tárolóhelyre kell szállítani, mivel hetekig tűzveszélyes marad, újra és újra lángra lobbanhat és nagyon intenzíven ég. Magyarán ha EV-d van, ne tartsd a garázsban. Parkolj minél messzebb a háztól.
Zjzj
2024. október 27. 14:39
Jo hir a nyugatiaknak ha elektromos autoval jonnek hozzank….nem tul jo nekunk….
sexykitty-5000126
2024. október 27. 14:25
🍓 ️ ­­­É­­r­­t­é­k­­e­l­­­d­­­ ­­­a­ ­­s­­­z­­­e­x­i­­­ ­­­p­u­­­n­c­­­i­m­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­­.­­­𝐗­­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­­­𝐍
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!