Csúnyán besült Karácsony Gergely: hiába fizeti a tanácsadóit, nem sikerül épkézláb ötlettel előállnia

2024. október 28. 11:09

„Javaslom, hogy kompetensebb embereket ültessen a tanácsadói székeibe évi 105 millióért. Minden budapesti hálás lenne érte” – fogalmazott Szalai Piroska.

2024. október 28. 11:09

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely újra kínos helyzetbe hozta saját magát. „A szerdai közgyűlésre készülve olvasom, azt javasolja, hogy a kormány engedje el »az egy évnél hosszabb időre kiadott lakások esetében a turisztikai célú lakáskiadás átalányadójának felét«” – szúrta ki Szalai Piroska.

„Tisztelt Főpolgármester úr! Gratulálok a javaslatához! Képzelje, már el is van intézve! Sőt nem csak a felét, de az egészet is »elengedte« a kormány!

Mert soha nem is kellett fizetni ilyet.

Ha valaki egy évnél hosszabb időre egyazon személynek/családnak adja ki a lakását, az nem »turisztikai célú« lakáskiadás, ezért nem is kell fizetni neki a turisztikai célú lakáskiadás átalányadóját. Javaslom, hogy kompetensebb embereket ültessen a tanácsadói székeibe évi 105 millióért. Minden budapesti hálás lenne érte” – zárta bejegyzését Szalai Piroska.

Ahogy arról korábban a Mandiner is beszámolt, a 444 közérdekű adatigénylés során megszerezte Karácsony Gergelyék főtanácsadóinak és tanácsadóinak a fizetési adatait. Összesen 11 ember fizetési adatait szerezték meg, de ebből összesen 4 csupán a frakciók munkáját segíti, a maradék 7 a főpolgármester embere - és hogy-hogynem ők kapják a legtöbbet,

átlagosan évi 15 millió forintot.

A legtöbbet Gál Zoltán keresi, évi 23,4 milliót, a legkevesebbet – szigorúan csak a listáról – Misetics Bálint, aki 10,8 milliót.

Magyar Péterék sincsenek a helyzet magaslatán

A Mandiner arról is beszámolt, hogy Hont András újabb Tisza-bakira hívta fel a figyelmet. Kiderült ugyanis, hogy a fővárosi Tisza frakció beadott egy indítványt a fővárosban, amely azt tartalmazza, hogy az Állatkert főigazgató-helyettese ellen, aki szerintük ténylegesen irányítja az intézményt, büntetőeljárás folyik, ezért a főpolgármester mint munkáltató azonnal intézkedjen, „kvázi rúgja ki” – jegyezte meg Hont.

Mint a publicista fogalmazott: „Mire a főjegyző tájékoztatta a roppant fölkészült hobbipolitikusokat: az illetővel szemben nehéz lesz eljárni, mivel két éve nem dolgozik már az Állatkertben, egyébként meg a főpolgármester nem is munkáltatója”.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brum
2024. október 28. 13:05
Az arcára van írva a "félnótásság". Sok a gyengénlátó Budapesten!
2024. október 28. 13:04 Szerkesztve
Magas barna férfi felemás állapotban. Teszetosza jutalékos haszonleső. Tipikusan az az ember, akire illik a mondás: Alamuszi nyuszi nagyot ugrik. És: Álló tóban lakik a béka.
Ergit
2024. október 28. 12:20
Vízkereszt napján szoktuk leszedni a Karácsonyfát. Gerit már több mint 4 éve nem szereltük le!!! ITT AZ IDEJE!!!
2024. október 28. 12:17 Szerkesztve
- GeLgő, te játszottál már a SimCity-vel? - Aha, már sikerült egy orvosi rendelőt és egy gettót építenem. - Remek! Így már van városvezetési gyakorlatod is. Akkor belőled főpolgármestert csinálunk! És lőn.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!