Az élet értelme

2024. október 18. 11:47

A boldogságról kell beszélnünk. Hogy mi az az állapot, amelyben az ember boldog.

2024. október 18. 11:47
Földi-Kovács Andrea
Magyar Hírlap

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

„Az életvédő üzenet leghatékonyabban úgy közvetíthető, az élet szeretete úgy hagyományozható át fiataljainkra, ha szeretjük és bíztatjuk őket, ha reményt adunk nekik!

A boldogságról kell beszélnünk. Hogy mi az az állapot, amelyben az ember boldog.

És vajon boldogabb-e egy olyan fiatal, vagy egy olyan pár, vagy egy olyan család, ahol nincs gyermek, vagy kevés gyermek van? Boldogabbak lennének-e, ha lenne gyermek abban a családban? Boldog-e egy édesanya, ha a baba élete mellett dönt, vagy akkor boldogabb-e, ha ezt az életet elveteti? És hogyha a boldogság szemszögéből vizsgáljuk, akkor meglátjuk, hogy a megfogant életek megőrzése boldogságot hoz az életünkbe, és a gyermek is boldogságot hoz az életünkbe. A szeretet a gyermekek számával nem osztódik, hanem hatványozódik.

Egy éve már, hogy egy hajdúdorogi görögkatolikus iskola száz diákjának tartottam életvédő előadást. A tanárok elmesélték, hogy évekkel korábban bevezették az ölelést az iskolában. A gyermekek – még felsőbb tagozatokban is – meglepően sokszor kérik az ölelést tanáraiktól. Azóta az életvédő üzenetet is egy ölelés keretében adom át a fiataloknak!”

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

„A legfőbb egészségvédő tényező a család” – Fűrész Tünde és Hal Melinda a Mandinernek

A magyar fiatalok még mindig átlagosan kettőnél több gyermeket szeretnének, valamint a házasságot továbbra is a legideálisabb együttélési formának tartják a gyermekvállaláshoz – derül ki a hatodik alkalommal elkészített Hungarostudy kutatásból. A Házasság Hetéhez kapcsolódóan Fűrész Tündét, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) elnökét és Hal Melinda klinikai szakpszichológust, az MCC Tanuláskutató Intézetének vezető kutatóját kérdeztük.

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
viator-11
2024. október 18. 14:08 Szerkesztve
A tudomány vagy a pszichológia 3 féle boldogságot ismer, és ha egy embernek ebből 2 megvan, akkor általában már nem is vágyik a harmadikra. 1. Egzisztenciális boldogság. Megvan a tető a fejed felett, a mindennapi betevő, ha ráadásul flowban vagy (részletekért Csíkszentmihályi) az már hab a tortán. 2. Az értelmes élet. Van értelme annak amiért élsz, amit csinálsz. Enough said. 3. A kapcsolati boldogság (itt szúrják el a haladár idióták) a hagyományok és szeretet megtartó, kapcsolati hálója éveken, évtizedeken át. Ettől (részben ettől + a 2.) élnek 100+ évig Okinawán vagy éppen Szardínia szigetén. Persze, a wokelmbtq mindentjobbantudóknak hiába is mondanám. Aztán csodálkoznak, ha beleállnak a földbe ők maguk, vagy az istenített idoljaik, fiatal korukban. A zsákutcában lehet gyorsítani, csak nem érdemes.
zsanett-kúnrum
2024. október 18. 13:40
nekem az a bódogság, ha a lipcsyh szájára kell hogy vegye, hogy oegygé
herden100
2024. október 18. 13:31
Toljátok ezerrel.
recipdoki
2024. október 18. 13:29
Földi & Földi hamis hír Bt.???A képen az Földi-Kovács ribi látható.Földiné, ugyan már?A NERbe buggyant kém Földi szintén defektes neje, szellemi verőlegény, külső nemi jelleg nélkül. Ki tud tőle idézni bármi? kovács andrea amikor riportot csinált Hunvalddal állandóan egy luxus autóról beszélt.Hunvald megmutatta a régi roncs autó fényképét. Ezután mintha misem történt volna kovács továbbra is a luxus autó kifejezést szajkózta .Azóta ha meglátom elkapcsolom egy TV-t másik csatornára. Én minimum egy kemény habos tortát nyomtam volna a képébe Ez a nő messze van a korrekt tájékoztatástól. Földi-Kovács nálam Bayerrel egy kalapban van.A "hölgy" prostitúciója teljesen nyilvánvaló. Szegény megélhetési kurvák zárdaszűzek ezekhez a hazaáruló mocskos némberekhez képest. Sic transit gloria mundi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!