Lézengés és érdektelenség a baloldal oktatási tüntetésén

2024. szeptember 02. 21:51

Csekély számú résztvevőt vonzott az iskolai okostelefon-használat korlátozása ellen szervezett hétfői tiltakozás.

2024. szeptember 02. 21:51
tüntetés Belügyminisztérium

Nyitókép: Index/Szollár Zsófi

Pár száz tüntető tiltakozott hétfőn a Belügyminisztérium épületénél, az Egységes Diákfront által az iskolai mobiltelefon-használat korlátozása ellen szervezett tüntetésen az ellenzéki politikusok és a pedagógustüntetésekről ismerős szervezetek mellett Magyar Péter is felbukkant. A demonstrálók a Madách Gimnázium igazgatójának felmentése ellen is tiltakoztak.

A megmozduláson a baloldali politikusok közül Gurmai Zita, Hadházy Ákos, Vona Gábor, Barkóczy Balázs, Komjáthi Imre, Noár, azaz Molnár Áron, a trágár beszédéről ismertté vált, nemrég még kórházban lábadozó Pankotai Lili, valamint a Magyar Péterhez a jelek szerint közeledni próbáló, a saját pártját a június 9-ei választás után elhagyó Tordai Bence vett részt – számolt be az Origo.

A békés megmozduláson több száz diák tiltakozott a mobiltelefon-használat korlátozása ellen, a demonstráció a korábbi pedagógus-tüntetésekhez hasonlított.

A Nézőpont Intézet hétfőn közzétett felméréséből ugyanis kiderült, a magyarok 84 százaléka egyetért a mobiltelefon-használat iskolai korlátozásával.

Mint ismert, az idei tanév egyik legjelentősebb változása, hogy a diákoknak le kell adniuk okostelefonjukat, amelyet a tanítás végén kaphatnak vissza. Orbán Balázs, a miniszterelnök politikai tanácsadója ezzel kapcsolatban arra mutatott rá

az új szabályozás célja nem valamiféle technikaellenesség kinyilvánítása, mint azt a szabályozás kritikusai gondolják, hanem éppen a gyermekek védelme, jó iskolai teljesítményük feltételeinek biztosítása. Mára világossá vált, hogy a kezdeti optimista várakozásokkal ellentétben nem az okoseszközök tanórai használatától javulnak a diákok digitális képességei. 

A politikai igazgató úgy véli, a modern technológia a mindennapi életünk része, amit természetesen tudni kell használni, ez azonban nem jelenti azt, hogy az okostelefonoknak helyük van a tanórákon, vagy hogy az ilyen jellegű alkalmazásuk a várt eredményeket hozza. 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. szeptember 03. 16:44
Szánalmas férgek. Nem megy ez elvtársak, még ehhez is hülyék vagytok.
Obsitos Technikus
2024. szeptember 03. 10:11
Tényleg politikamentes tünci volt.
papamaci57
2024. szeptember 03. 09:36
É­­­r­t­é­­­k­­e­­­l­­­d­­ ­a­­ ­­s­z­­­e­­­x­­i­ ­p­­u­n­c­­i­­m­­­a­­­t­­ 👉 𝐖­­­𝐖­­𝐖­.­𝐗­­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍 Értékelem.Punnyadt volt és büdös. Nem érte meg azt az egy tál bablevest amit adtam érte
papamaci57
2024. szeptember 03. 09:31
Azért arra kíváncsi lennék, hogy az Audi gyár futószalagon dolgozó munkása, az Auchan pénztárosa, a Volánbusz sofőrje használhatja-e munka közben a mobiltelefont? (mondjuk a buszsofőrök rendszeresen használják) Állítólag az iskola az életre nevel. Akkor a diákok szokják meg, hogy az életben rengeteg munkahelyen tilos mobilozni. (Bár én P. Mobil hallgatása esetén felmentést adnék)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!