Kifizette olimpiai bajnokunk egy megszorult édesanya számláját

2024. szeptember 07. 17:58

„Talán nincs is annál rosszabb, ha egy anya ilyen méltatlan helyzetbe kerül” – árulta el Kiss Balázs.

2024. szeptember 07. 17:58
Az 1996-os atlantai olimpián kalapácsvetésben aranyérmes Kiss Balázs.

Nyitókép: Fuszek Gábor

Kiss Balázs, az egykori kalapácsvető 1996-ban, Atlantában lett olimpiai bajnok, az utóbbi években visszavonultan, a rivaldafényt kerülve éli mindennapjait. Most azonban újra az érdeklődés középpontjába került, miután Veszprémben egy megszorult édesanya és gyermeke segítségére sietett – írja a Veszprém vármegyei hírportál.

Az egyik veszprémi önkiszolgáló étterem pénztáránál egy hölgy nem tudta kiegyenlíteni a gyermekével elköltendő ételeik ellenértékét, pontosabban, valamiért nem fogadta el a rendszer a bankkártyáját, a pénztárcájában pedig nem volt annyi készpénz.

Az eset után szemlesütve, szégyenkezve mentek ki a vendégekkel teli helyiségből, majd kisvártatva a pénztárhoz érkezett a közjátékon először meglepődött sportoló, aki megkérdezte az alkalmazottat, hogy pontosan mi is történt.

Aztán gondolkodás nélkül a már a közeli hipermarketnél bandukolt anyuka és gyereke után sietett, és felajánlotta nekik, hogy menjenek vissza az étterembe, ahol ő majd rendezi a számlát.

„Nekem akkor és ott megadatott a lehetőség, hogy segíthessek valakin. Én is apa vagyok, együttérzek egy váratlan helyzetbe került szülővel.

Talán nincs is annál rosszabb, ha egy anya ilyen méltatlan helyzetbe kerül”

– árulta el az 1996-os atlantai ötkarikás játékokon diadalmaskodott klasszis, aki két év múlva a budapesti Európa-bajnokságon második lett, de van három magyar bajnoki címe és két Universiade aranyérme is.

„Időnként támogatok alapítványokat, máskor is segítek rászorulókon, ám ez a szituáció más volt: belenézhettem egy kellemetlen szituációba került embertársam szemébe, aki közvetlenül nekem, a »jótevőjének« fejezhette ki a háláját” – árulta el Kiss Balázs.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
paracelsus-2
2024. szeptember 08. 07:52
Remélem, meghatódott önmagától.
Chekke-Faint
2024. szeptember 08. 06:42
Helyes kezdeményezés Sok követőt hozzá...
kunfia1
2024. szeptember 07. 22:02
FinaleNovicsok-5 2024. szeptember 07. 20:00 Hulye!! " pontosabban, valamiért nem fogadta el a rendszer a bankkártyáját," Nem azert nem fizetett mert nem lett volna ra kepes!" Ó, te idióta, három okból nem fogadja el a rendszer a kártyát, ha nincs rajta annyi, ha valamiért letiltották, vagy, ha gáz van a bank rendszerével, csakhogy az eladó nem tudhatja, miért,mert a gép csak annyit ír, elutasítva.
kunfia1
2024. szeptember 07. 21:57
A gyerekbarát kormány... Gyerekeket dobat ki az iskolákból, óvodákból, utcára a lakásokból... Az anyának nincs annyi pénze, hogy etesse a gyerekét, ezek meg kiröhögik a nyomort.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!