Ilyen se volt még: látványos animáción láthatjuk Budapest „lüktetését” (VIDEÓ)

2024. szeptember 10. 19:04

A gyorsított videó több mint 10 millió GPS-bejelentkezés adatain alapul.

2024. szeptember 10. 19:04
null

Nyitókép: ATTILA KISBENEDEK / AFP

Elkészítette a Budapesti Közlekedési Központ a fővárosi közösségi közlekedés egy átlagos hétköznapi járatainak animációját – számolt be róla a Infostart.

A másfél perces, gyorsított videó több mint 10 millió GPS-bejelentkezés adatain alapul.

Megjeleníti az összes metrót, villamost, trolit, a nappali (5–298-as) és éjszakai (901–999-es) buszjáratokat, valamint az összes HÉV-jármű útvonalát, és azt is, hogy az adott időszakban hány jármű van forgalomban.

Éjféltől hajnalig az éjszakai autóbuszokkal kiszolgált tengelyek figyelhetők meg, mint az Üllői úti–Váci úti tengely, a Kerepesi úti tengely vagy a Hungária körgyűrű. Érdemes egy pillantást vetni a főbb közlekedési csomópontokra is, hiszen jól látható a járművek összpontosulása, illetve a menetrend szerinti csatlakozások, például az Astorián, a Széll Kálmán téren, a csepeli Szent Imre téren, az Örs vezér terénél, a Határ útnál vagy Kelenföld vasútállomásnál – írta a BKK.

A fenti videó belvárosi fókusszal:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hlaci83
2024. szeptember 10. 19:12
A 3000 leszerelt kukáról nincs animáció?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!