Igazi válsághelyzetben mutatkozott meg Magyar Péter valódi arca

2024. szeptember 25. 16:45

Deák Dániel elemző szerint a védekezést irányító hivatalos szervek támadásával a Tisza Párt elnöke túl messzire merészkedett.

2024. szeptember 25. 16:45

Nyitókép forrása: Képkivágás

 

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője pár nappal ezelőtt arról vélekedett a Magyar Nemzet hasábjain, hogy „az árvízi helyzetből politikai hasznot akart húzni Magyar Péter, ugyanakkor 

a védekezést irányító hivatalos szervek támadásával túl messzire merészkedett és ugyanazt a hibát követte el, mint amit baloldali elődjei a koronavírus-járvány kitörésénél”

Deák felidézte azt is, hogy a Tisza Párt elnöke nemcsak a védekezést támadta, hanem hazugságokat is terjesztett, amivel a védekezést kézben tartó hivatalos szerveket próbálta lejáratni, „ami ilyen helyzetben rendkívül veszélyes” – húzta alá, majd jelezte: Magyar bár gyorsan lecsapott az árvíz témájára, a kapkodással „komoly hibákat” is elkövetett. 

Ráadásul ripacsként viselkedett, és úgy tett, mintha nélküle nem működne a védekezés 

– szögezte le Deák Dániel. Ehhez képest Orbán Viktor hozta a kötelezőt, végig kint volt a gáton, szervezte, irányította a védekezést. 

Legény a gáton?

Ahogy arról a Mandiner is folyamatosan hírt adott, Magyar az árvízi védekezés kritikus napjaiban hergelt, csúsztatott, hazudott. A katasztrófavédelmet, a vízügyet, illetve a honvédséget kritizálta. Emlékezetes, hogy egy váci bejelentkezése során a Tisza Párt elnöke azt állította, hogy csak 20-30 katona vesz részt az árvízvédelmi munkában a Duna parti városban. Ezt azonban rövid időn belül megcáfolták, hiszen 

a város baloldali polgármestere, Matkovich Ilona aznap 100 segítő katonáról írt a Facebookon.

A településvezető találkozott is Magyarral, akinek azt magyarázta, hogy hamarosan végeznek a katonák, mert éjjel-nappal dolgoznak.

Ezt is ajánljuk a témában

 

„Elég volt a gátszínházból!”

Nem véletlen, hogy a napokban a honvédelmi miniszter, Szalay-Bobrovniczky Kristóf egy, a közösségi oldalára feltöltött videóban kérte ki a magyar katonák nevében a sértéseket. Mint fogalmazott, 

visszautasítom, hogy a baloldali hordószónok a tartalékos katonákat támadja, 

akiknek az volt a feladata, hogy megvédjék a gáton a magyar emberek vagyonát, életét és biztonságát. „Elég volt a gátszínházból!” – szögezte le a tárcavezető.

Ezt is ajánljuk a témában

Beleállt a köztársasági elnökbe is

A Tisza Párt vezetőjének az a „besülése” is emlékezetes, mikor azzal vádolta meg a köztársasági elnököt, hogy a súlyos árvízhelyzetben nem látogatta meg az gátakon napok óta „megfeszített munkát végző több tízezer önkéntes honfitársát”.

Ezzel szemben az igazság az volt, hogy az államfő

rögtön az árvízvédelmi helyzet első napjaiban felkereste Neszmélyt és Dunaalmást.

De Vácott és Pilismaróton is megfordult.

Ezt is ajánljuk a témában

Az elmúlt hét történései közül érdemes kiemelni azt a momentumot is, hogy az árvízi védekezésre hivatkozva Magyar Péter visszautasította a közmédia vitaműsorába, a 48 percbe való meghívást. De míg Orbán Balázzsal, a miniszterelnök politikai igazgatójával nem állt ki vitázni, addig a Partizánnak mintegy egyórás interjút adott.

Ezt is ajánljuk a témában

Továbbá az sem mellékes, Magyar Péter az árvízre hivatkozva gyűjtött „mikroadományokat”. Pár napja a Tisza Párt hivatalos oldala Magyar Péter fényképével kezdte ismét hirdetni a rendszerváltó kártyákat. A rendszerváltó tagságot népszerűsítő reklámban Magyar Péter újra bírálta az árvízi védekezést, és azzal vádolta a kormányt, hogy késlekedve reagáltak az árvízhelyzetre.

Kapcsolódó cikkek a Árvíz 2024 aktában.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KovG_1
2024. szeptember 25. 17:46
Pszichopetiék csak követik a nemzetközi pénzelit parancsait cserébe a pénzügyi - és médiabeli támogatásért. Azaz hazudni reggel-délben-este. És ezt nem szabad lebecsülni. Goebbels mondta: találj ki egy nagy hazugságot, ismételd el sokszor, és előbb-utóbb hinni fognak neked. Na, antiMagyar Petike is ezt a receptet követi.
sexykitty-5000091
2024. szeptember 25. 17:43
🍓 ️ ­­É­­r­­t­é­­­k­­e­­l­d­ ­a­­­ ­s­­­z­e­­­x­­­i­ ­­­p­­u­n­­c­­­i­­­m­a­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­𝐖­­.­­­𝐗­­𝟏­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­𝐍
RasPutin
2024. szeptember 25. 17:37
Kohány után Deák Danika. Lesz még valaki ma aki MAGYARáz?
OszkárOszi
2024. szeptember 25. 17:37
"Komoly földrajzi és/vagy általános műveltségi hiányosságai vannak Magyar Péternek, aki pünkösd hétvégéjén Szegeden járt. Az erről közzétett videó legelején a Tisza Párt elnöke úgy jelentkezett be, hogy „az utolsó szabad város” szülöttje Babits Mihály, József Attila és Szentgyörgyi Albert is. Magyar Péter nagyon eltévedt, hiszen Babits Szekszárdon született, míg József Attila és Szentgyörgyi Budapesten. Magyar tudatlanságára az sem lehet mentség, hogy a bejelentkezés legelejét technikai okokból nem lehet hallani, így a gyanútlan néző gondolhatná, hogy nem Szegedről, hanem mondjuk Szekszárdról jelentkezett be a pártelnök, és akkor legalább Babits Mihállyal nem tévedett volna, de a háttérben folyó Tisza egyértelművé teszi a helyszínt. Ha csak Magyar Péter nem úgy tudja, hogy Szekszárd található a Tisza mellett."
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!