Felháborodás

2024. szeptember 12. 08:00

Ez az első lépés egy jobb Magyarországhoz.

2024. szeptember 12. 08:00
Gyurcsány Ferenc
Gyurcsány Ferenc
Facebook

Nyitókép: CRUCIATTI / AFP

„Az kérdezik tőlem, hogy mi a dolgunk. Hát megmondom: az, hogy ne veszítsük el a felháborodás képességét. Hogy minden pillanatban és minden gesztusunkban világos legyen: szerintünk jobb élet jár az embereknek annál, mint ami ma jut nekik. Ezért felháborodásunk megalapozott és jogos.

Okunk van felháborodni hazánk állapotán, vezetőinek tisztességtelenségén, a töméntelen lopáson, a manipuláció aljasságán, vagy éppen azért, mert az ország magányosabb, mint valaha. Miért ne háborodnánk fel, amikor vásári giccsé válik a politikai termékké tett állítólagos kereszténységük, amikor egyházi méltóságok egyházuk befolyását barterben cserélik el állami támogatásért?

A felháborodás az egyetlen erkölcsös fellépés, amikor embercsempészt, pedofil bűncselekményben érintett bűnözőt engednek ki börtönből, amikor a hatalom védett emberei szexuális bűncselekmények sorát követik el? Háborodj fel, amikor egymás mellett látod a tüntetően pöffeszkedő, rabolt gazdagságot és a szorító szükséget, a megtörtséget, és amikor azt hallod, hogy szerintük ez így rendben van, sőt, Magyarország, a hazád így megy előre.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 94 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zetor00g
2024. szeptember 14. 11:49
Te drága nemlopós! Visszaadtad már a lopott diplomádat, merthogy a záródolgozatod az egyetemen sincs meg! Nálad pedig nem is volt?!
EJP1
2024. szeptember 13. 12:58
Saját állítása szerint Feri idén csak kétszer ivott. Ja, vizet. . .
bokrosbirka
2024. szeptember 13. 12:19
Gyurcsótány felháborító vagy, amit tőled kaptunk az nem más, mint az undor! Hála az égnek már be sem fogtok jutnu a parlamentbe rejszolni, meg rejszoltatni a vaddisznóval!
hátakkor
2024. szeptember 13. 07:24
Irgum burgum!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!