Áll a bál a „liberális” Tilos Rádióban: Fodor Gábor miatt szüntették meg az egyik műsorukat

2024. szeptember 27. 09:59

Ennyit a balliberális média és a sajtószabadság fura viszonyáról.

2024. szeptember 27. 09:59

Nyitókép: Földházi Árpád / Mandiner

Váratlanul megszűnik a Tilos Rádió Gyökérkezelés című közéleti reggeli műsora – tudta meg a Media1.hu. A műsor három készítőjével hivatalosan azt közölték, hogy fél évre felfüggesztik a műsort, gyakorlatilag azonban azt követően sincs esélye a folytatásnak, legalábbis a Tilosnál – ezt a műsor készítői is megerősítették.

Mint megtudtuk, a műsor megszűnésének oka, hogy 

a Gyökérkezelést hosszú évek óta önkéntes alapon, ingyen készítő szerkesztők meghívták Fodor Gábor egykori oktatási minisztert, az SZDSZ volt elnökét a szeptember 4-i adásba,

emiatt pedig utólag kiakadtak a Tilos Rádió műsorait felügyelő szerkesztők. A műsor három szerkesztőjével, Marjai Judittal, Balázsy Istvánnal és Schmidt Andrással közölte a szerkesztőség nevében néhány szerkesztő az adás után, hogy súlyos hiba volt Fodort meghívni a rádióba.

A botrányos eset után a lap megkereste a műsor készítőit, hogy az okokról érdeklődjön. A műsor készítői megdöbbentek a Tilos szerkesztőitől kapott üzeneten, hiszen egy liberális, mindenféle véleményre nyitottnak vélt rádió közéleti műsorába miért ne hívhatták volna meg Fodort, amikor korábban például Demszky Gábor meghívásából nem volt gond.

A rádió szerkesztői az adás után tudtunkra adták, hogy politikusnak nincs helye a rádióban. Mi azonban nem tudtunk ilyesmiről, hogy tilos lenne behívni politikust a Tilosba, hiszen korábban több politikus is vendégeskedett már különféle tilosos műsorokban, beleértve a mi műsorunkat is. Arra kértük a szerkesztőket, mutassák meg a rádió szervezeti és működési szabályzatában, vagy az alapelveket tartalmazó dokumentumban azt a részt, ami tiltja a politikusok behívását. Nem tudtak ilyet mutatni, minket mégis szankcionáltak, a fokozatosság elvét is mellőzve rögtön azzal, hogy a műsort felfüggesztették fél évre” – nyilatkozta lapunknak Balázsy István, aki úgy érezte, a Tilos Rádióban néhány szerkesztőnek személyes problémája lehet Fodor Gáborral, és ezt kivetítette a műsor alkotóira.

Balázsy István hozzátette: 

a rádió alapító okiratában az áll, hogy a műsorok készítői szabadon dolgozhatnak, autonómok.

Az eset ismét csak rámutatott, hogy a kormányellenes, balliberális média milyen ellentmondásosan viszonyul a sajtószabadsághoz. 

A műsor készítőinek reakciójáról bővebben ITT olvashat.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atti64
2024. szeptember 27. 12:27
A FASZOMAT ES ÉRDEKLI HOLMI HULLADÉK CSATORNÁK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Hangillat
2024. szeptember 27. 11:48
Sajtószabadság> rádiószabadság> rádiószabadtilosság
Megtalálta
2024. szeptember 27. 11:38
Sokat elmond a libsik mentális állapotáról az, hogy már Fodor Gábor meginterjúvolása is vörös posztó a szemükben.
AGSTN75
2024. szeptember 27. 11:37
Kérhetnék egy kávét??😊
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!