A gyerek a legfontosabb?

2024. szeptember 04. 07:58

A kormány Iványi Gábor egyházának nehéz sorsú gyermekeket nevelő intézményeit megfojtja.

2024. szeptember 04. 07:58
Hargitai Miklós
Hargitai Miklós
Népszava

Nyitókép: MTI/Kovács Attila

„Az aktuális gazdasági zseninek, Matolcsy Györgynek sikerült majdnem csődbe vinnie az országot, és a szükséghelyzetben az az évi néhány tíz- vagy százmillió is számított (legalábbis ezt mondták), amit a magániskoláktól elvettek. Hogy az államnak, a társadalomnak mindez végül sokkal többe került, azzal nem számolt (el) senki: ebben az országban, hívják bárhogyan a miniszterelnököt, az azonnali haszon mindig többet nyom a latban, mint bármilyen következmény. (Mellesleg: ugyanabban az évben ígérte meg Orbán Viktor a parlamentben, hogy takarékossági okokból leállítják a stadionberuházásokat – természetesen nem állítottak le egyet sem.)

Amikor a kormány Iványi Gábor egyházának nehéz sorsú gyermekeket nevelő intézményeit megfojtja, azzal – bár az országban mindenki tisztában van vele, hogy mi a valódi szándék – nem a lelkésznek árt a legtöbbet, hanem az Orbán-Iványi konfliktusban vétlen gyerekeknek és szüleiknek. Évtizedekre, vagy inkább az egész életre kiható sérülések keletkeznek most, be nem gyógyuló sebek, amelyeket csak emberfeletti egyéni és közösségi ráfordítással lehet – ha lehet – utólag orvosolni.

Ez akkor is megengedhetetlen lenne, ha jogilag színtisztán az egyházat vegzáló állam oldalán állna az igazság – de nem áll: egy jogvita zajlik, amelyben Iványiék igazságait legalább ugyanolyan erős jogi fórumok mondták ki, mint a kormányét. Ilyesmit egy jogállam akkor sem engedhetne, ha nem nevezné magát kereszténynek, és ha nem hazudná azt, hogy számára a gyerekek a legfontosabbak. És nem engedhetné a nemzet sem, ha még létezne: ha tizennégy évnyi dúlás ellenére még mindig lenne egy-két olyan értéke, amelyet mindenki elfogad, függetlenül attól, hogy mit gondol a rendszerről. ”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. szeptember 05. 19:15
Ez az aljas zsidó egy sikkasztó, adocsaló geci, amelyik a saját alkalmazottait is átverte, nem csak a híveit. Kötélen a helye, hogy a többi aljas zsidó is tanuljon az esetéből.
..--..
2024. szeptember 05. 16:51
-zsoltkom- Ahogy rohad a Fidesz, hozzárohad a Magyar Katolikus Egyház... és egyáltalán a keresztény egyházak. Az a lelketlen és szolidaritásmentes és istentelen fideszközpontosított magán történelmi egyházak egyetlen szóval sem határolódtak el ettől a gonosz Fidesz húzástól, hogy Iványiék iskoláit felszámolták. A rövid tájékoztató erről a becstelen iskolai felszámolásról: ttps://n9.cl/q2qc4r És olyan erkölcstelen ember intézte ezt a felszámolást, mint Sára Botond. "Sára Botond által vezetett budapesti kormányhivatal 424 millió forinttal tartozott beszállítóinak. Ugyanez a kormányhivatal záratta be 150 milliós tartozásra hivatkozva az Iványi Gábor lelkész vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET) két fővárosi iskoláját, ezzel 300 hátrányos helyzetű, főként sajátos nevelési igényű gyereket bizonytalanságba taszítva." ttps://n9.cl/5k15e
..--..
2024. szeptember 05. 16:51
-zsoltkom- folytatás... Remélem ezeknek a baromarcú csak a bosszút éltető Fidesz-kormány szar alakoknak, mind több hátrányos helyzetű gyerekei születnek és unokái... és észreveszik aztán azokat a képzett tanárokat (most már az utcán), akik szeretettel és szívvel foglalkoztak Iványiéknál a hátrányos helyzetűekkel (is) és küzdöttek azoknak a gyerekeknek a felzárkóztatásában. Most sincs megoldva azoknak a hátrányos helyzetűeknek az iskoláztatása! Nincs rá alkalmas iskola! Ideiglenes megoldások vannak! De az szülőnek meg kell felelni törvényi kötelezettségének, iskoláztatnia kell a gyerekét. 300 gyerek ennek a kibaszottul keresztény (család az család) Novák Katalinos rendszernek nem mennyiség és nem gyerek. Ők nem magyarok és még csak másodállampolgárok sem a Fidesz számára és a Magyar Katolikus Egyház számára és egyáltalán a keresztény egyházak számára. Mit ér Mo-on a kereszténység?! Egy lószart.
bagoly-29
2024. szeptember 05. 11:31
Megszólalt a falu bolondja, a csaló érdekében!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!