Sokkoló álhír terjed a színészlegenda Koncz Gáborról

2024. augusztus 05. 19:23

Aljasság! Már mindent lehet ebben a világban? – reagált az álhírre a legendás színész.

2024. augusztus 05. 19:23
Sal Endre
Sal Endre

Nyitókép: Koncz Gábort megviselte, hogy gyomorforgató álhírt terjesztenek róla. Fotó: Mandiner-archív/Ficsor Márton.

Koncz Gábor megdöbbent azon az álhíren, amelyet egy kattintásvadász oldal hozott nyilvánosságra. Az írás szerint a legendás művész agyvérzéssel került kórházba és sokan aggódnak érte. A 86 éves színészhez is eljutott a minden alapot nélkülöző álhír, és felháborodásának adott hangot: „Aljasság! Már mindent lehet ebben a világban?” – tette fel a kérdést Koncz Gábor, aki szerencsére jól van és 

arra kérte a Mandinert, hogy mindenképpen írja meg, egy szó sem igaz az egészből, csupán egy oldal kalandorakciójáról van szó, amely természetesen megviselte lelkileg. 

Az idős színész elkeserítőnek tartja, hogy valaki ilyen álhírek gyártására képes, annak viszont örül, hogy végre elkészült az életéről szóló dokumentumfilm. 

Koncz Gábort a Mandineren keresztól üzeni mindenkinek, jól van és semmi sem igaz a hírből.
Fotó: Mandiner-archív/Ficsor Márton

A stáb az otthonában és a szülővárosában, Mezőkeresztesen is forgatott vele, az utóbbi helyszínen Koncz Gábor szobrához is ellátogattak, amelyet Király Róbert szobrászművész készített. A szobrász mély barátságot ápolt Koncz Gáborral, ám az év elején elhunyt, ami nagyom megviselte a színészt.

A Tartozik nekem az Isten című dokumentumfilmet Beregi-Répásy Ági rendezte, az alkotásban pedig Koncz Gábor kollégái, barátai beszélnek a főszereplőről és természetesen Koncz is mesél az életéről, a gyermekkoráról, a színészi karrierjéről. A gyerekkoráról így vélekedett néhány éve a Mandinernek: 

Büszke vagyok a szülővárosomra, amelynek három temploma van, a legnagyobb pedig a katolikus templom, ahol Isten rám teszi a bal kezét és vigyáz rám, őriz engem. Bár tartozik is nekem, mert tíz évig ministráltam neki és fújtattam az orgonát. Tartozik nekem azzal a válasszal is, hogy miért bünteti a jót és miért jutalmazza a gonoszt?” 

A dokumentumfilmet a tervek szerint a televízióban láthatjuk majd.

Koncz Gábor tehát szerencsére jól van, ám az sem tett jót a lelkének, hogy komoly műtéten esett át, csípőprotézist kapott. Erre most jött ez a gyomorforgató álhír. Nem ő az egyetlen, akinek súlyos balesetével, vagy halálával akartak kattintást szerezni, nem is olyan régen Bodrogi Gyula halálhírét keltették, és egy másik színész, Reviczky Gábor halálhíre is megjelent már, ráadásul Reviczky is olvasta…

Ezt is ajánljuk a témában

Én egy konzervatív, keresztény ember vagyok – Koncz Gábor a Mandinernek

Minket a legnagyobbak, óriások tanítottak. Most meg olyanok tanítanak, akik nem is jártak színművészetire – mondja Koncz Gábor a Mandinernek. Az Újszínház Kossuth-díjas művésze több nagy nemzeti hőst látna a színpadon, és örülne, ha hátralévő éveiben még Orbán Viktor regnálna, akit a század legnagyobb politikusának tart. Nagyinterjúnk életről, pályáról, régi sztorikról és nagy tanulságokról.

 

Összesen 105 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
blondibarbi
2024. augusztus 06. 00:22
Be kell őket perelni és jól lehúzni őket.
freely
2024. augusztus 05. 21:45
Így működnek a kapcsolatok. Ismeretlen kattintásvadász oldal-Koncz- Mandiner.
Zolotarjov
2024. augusztus 05. 21:44
Na ugye..
Obsitos Technikus
2024. augusztus 05. 21:28
"Neveket akarok hallani!" Főszerkesztő, kiadó, menedzsment, a firkász. Természetesen csak azután, hogy jogerősen eltiltották mindet attól is, hogy egy betűt leírjanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!