Mi volt ez a repülőzaj Budapest fölött? (VIDEÓ)

2024. augusztus 20. 10:09

A zászlófelvonás és tisztavatás után érdemes volt az égre nézni a Duna felett.

2024. augusztus 20. 10:09

Nyitókép: Honvédelem.hu/Rácz Tünde

Az ünnepélyes zászlófelvonással és tisztavatással vette kezdetét Budapesten az augusztus 20-i ünnepi programsorozat a Kossuth téren, melyet a hagyományokhoz hűen légi parádé követett, melynek úgymond előfutáraként 

a kecskeméti repülődandár három Gripen harcászati repülőgépből álló köteléke díszelgő áthúzást hajtott végre a nemzet főtere felett.

9 és 10 óra között a Duna felett, a Lánchíd és a Margit híd között, katonai repülőgép és helikopter kötelékek húztak át és tartották meg egyéni bemutatóikat, amelyek nem kis hanghatással jártak. Így még azok is felkaphatták a fejüket, akik otthon maradtak és nem mentek ki célirányosan a Duna partra.

Bár a légi parádé programját és a részt vevő típusok listáját nem hozták nyilvánosságra, a Honvédség hivatalos oldalán a pénteki főpróbáról szóló beszámolóból kiderült, hogy a parádén H145M, H225M és Mi-24-es forgószárnyasok mellett többek között egy-egy Zlin-143 és 242L típusú kisrepülőgép is részt vett a kecskeméti bázisú Gripenek mellett.

A Honvédség „vasmadarai” még egy szimulációs gyakorlatot is bemutattak. A katonai blokk a Gripenekkel ért véget.

A főpróbáról készült felvételt alább tekintheti meg:

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Király Kávéház
2024. augusztus 20. 13:12
Lehet hogy csak az új Die Hard filmet forgatják....
laurahann
2024. augusztus 20. 11:56
Hol vagytok belpesti tetvek? Ríjjatok, hangzavar van! Meg különben is, minek ez a nagy ünneplés? Nincs is mit ünnepelni! A tűzijáték árát inkább a kórházaknak, klímára! Betiltani mindent is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!