„Lehengerlő nagyvasakkal” és katonás programokkal telik meg a Városliget (FOTÓK)

2024. augusztus 20. 08:34

A Magyar Honvédség mintegy 25 alakulatával ismerkedhetnek meg augusztus 20-án az érdeklődők Budapest szívében.

2024. augusztus 20. 08:34

Nyitókép: Magyar Honvédség Facebook-oldala

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, Budapesten az augusztus 20-i ünnepi programsorozat reggel 8 órakor vette kezdetét a Kossuth téren tartandó díszünnepséggel és tisztavatással. A légi parádé 9 órakor indul a Lánchíd és Margit híd közötti szakaszon. 

Az igazi show előtt, fél kilenckor a kecskeméti repülődandár három Gripen harcászati repülőgépből álló köteléke 

díszelgő áthúzást hajtott végre a Kossuth tér fölött a tisztavatás alkalmából.

A „vasmadarakról” alább nézhetnek meg egy kis ízelítőt:

Azonban a honvédelmi programok sora ezzel még nem ér véget. A Magyar Honvédség Facebook-oldalán arról számolt be, hogy 

az érdeklődők lehengerlő nagyvasakkal, – köztük Lynx harcjárművekkel, Leopard 2A7HU harckocsival, PzH2000 önjáró löveggel és Gidrán harcjárművvel –  katonás dallamokkal és modern kézifegyverekkel is találkozhatnak

 többek között 10 órától a Városligetben. 

A bejegyzés szerint 25 alakulatuk katonáival, eszközeivel és feladataival ismerkedhetnek meg a járókelők.

A Honvédség képes ajánlóját lentebb tekintheti meg:

MTI/Mandiner

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bobek5
2024. augusztus 20. 12:52
Nyilván minden magyar (jó, nem mindegyik, hiszen vannak libsik is) a magyaroknak drukkol, de ez az úgynevezett "haderőfejlesztés" erősen a szánalmashoz konvergál a számok alapján: ha a vajda nem hajlandó megfizetni a katonákat (sem), akkor előbb-utóbb sz*pni fog: nem sokan fogják meggyászolni a morét. Ettől függetlenül a másik csapat sem lesz jobb (sőt), ezt nem vitatom. De ez neki nem mentség.
Király Kávéház
2024. augusztus 20. 12:45
Lehengerlő nagyvas = Úthenger ? :D egyébként Ok, hogy vannak tankjaink, meg modern fegyvereink.. de az Ukrán háborúban most bebizonyosodott hogy elég egykét drón, és kilövik bármelyik tankot - bárhol. A jövő hadserege a drónhadsereg lesz.
nemugatolmerkapol
2024. augusztus 20. 11:56
Értem én, hogy mi fáj az állandóan itt lebzselő unalmas szarrágóknak. Hogy VAN Magyar Honvédség. Aki még katona sem volt, még a rendfokozatokat sem ismeri, az mégis mit érez, amikor kritizál?
benedek77
2024. augusztus 20. 11:21
Stop War mi jobbágykák? Sírni fogok a röhögéstől amikor az alkoholista buta fejetek ott búsúl majd a lövészárokban, a gazdáitok meg a lopott szajréval a haldokló nyugaton buliznak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!