Megdöbbentő titokra derült fény Magyarországon – erről fáj tudni (+18)

2024. augusztus 02. 17:31

Sokkoló történeteket eredményez a pornóipar működése, amely emberi életeket képes tönkretenni a szereplők és a nézők oldalán is. Észrevétlenül tolódnak el a határok a perverzitás felé.

2024. augusztus 02. 17:31
null
Klein Ron

Nyitókép: Stanislau Palaukou

A pornófüggőségről, mint népbetegségről tartottak panelbeszélgetést az esztergomi MCC Feszten, az eseményen olyan információk is elhangzottak, amelyeket döbbenten hallgattak az érdeklődők.

Hevesi Krisztina, Magyarország legismertebb szexuálpszichológusa, habilitált egyetemi docens elárulta: 

találkozott olyan esettel, amikor a tíz év alatti fiú a lánytestvérével próbálta ki az interneten látott szexuális cselekményeket.

Hozzátette, a pornóoldalakon, azaz nem is a dark weben gyakori keresés a családon belüli erőszak, az anya-lánya erotika, ez pedig izgalomforrássá válik.
A panelbeszélgetés résztvevői abban maximálisan egyetértettek, hogy a pornófogyasztás következményeképpen teljesen hamis elvárások alakulnak ki az emberekben.

Egyre inkább eltolódik a perverziók felé

„A valóság teljesen más, a vízvezetékszerelő soha nem ér ki két perccel a hívás után” – mondta nevetve Mihalec Gábor párterapeuta és lelkipásztor. Azt viszont már egyáltalán nem nevetve mondta, hogy ma 9 éves korban találkoznak először a gyerekek a felnőtt tartalmakkal, így a szülőknek ennél is korábban kell kommunikálniuk velük, hogy tudják, mekkora a különbség a videón látottak és a való élet között.

Hevesi Krisztina megjegyezte, aki pornót néz, valójában kukkoló, ez pedig sok libidót vesz el, hiszen egyre inkább eltolódik a perverziók felé, ugyanaz már unalmassá válik, a pornóipar pedig a legextrémebb igényeket is kiszolgálja.

Észrevétlenül csúsznak el a határok: előbb a hagyományos felállás, aztán hármas, négyes, végül meg már a kecske is betipeg

– mondta Hevesi Krisztina, amire Vágvölgyi Gergely moderátor, az Axióma Központ politológus munkatársa nevetve úgy reagált, ez már tisztára olyan, mint a párizsi olimpia megnyitója.

Ezt is ajánljuk a témában

A nőkben kevesebb kárt okozhat a pornónézés

A szexuálpszichológus szerint éppen az extrém igények kiszolgálása miatt lehet betegségnek nevezni a pornófüggőséget, míg Giró-Szász Áron, az Axióma Központ elnöke ennél erősebben fogalmazott: ő úgy véli, a pornó nézése szexuális deviancia, ami mellé nem lehet semmilyen érvet felhozni.

Tanulmányokra hivatkozva megjegyezte, mivel egy hét alatt 1,7 millió magyar kattint a 10 leglátogatottabb pornóoldal valamelyikére, ez jelzi, népbetegségről van-e szó, majd felhívta a figyelmet arra, hogy

a nézése károkat okoz a neurológiai működésben, olyan MRI-képeket produkálnak a pornófüggők, mint a kokainfüggők.

Hevesi Krisztina kijelentette, ebből a szempontból a serdülőkor kritikus időszak, sokkal könnyebben rá tudnak szokni a pornóra és a cigarettára is, ami aztán felnőttként is megkeserítheti az életüket. Férfi-nő viszonylatban hozzátette, a nőknél sokkal fontosabb az intimitás, így kevesebb kárt tud okozni a felnőtt tartalom, mint a férfiaknál, akik technikai szemmel is nézik.

Ezt is ajánljuk a témában

Az egyházközösségnek adóssága van a társadalom felé

Giró-Szász Áron arról is beszélt, hogy az elmúlt öt év alapján a nők a leszbikus tartalmakra keresnek rá leggyakrabban, azaz nem csupán a perverzitást, hanem a szexuális orientációt is befolyásolni tudja a pornó. Mihalec Gábor hozzátette, minden egyes kattintással egy olyan iparágat támogatnak, amely emberi életeket tesz tönkre a szereplők és a nézők oldalán is.

Hevesi Krisztina rámutatott, már a zenei klipben is megjelennek a pornóipar motívumai, például hat-nyolc lengén öltözött lány, akik lenge öltözetben keresik a férfi énekes vagy rapper kegyeit.

A résztvevők egyetértettek abban, hogy mindent meg kell tenni a veszély minimalizálásáért, ehhez új állami és technológiai szabályozásra lesz szükség nemzetközi példák alapján, hiszen nincs olyan serdülő, aki a 18-as karika láttán azt mondja, rendben, akkor majd pár év múlva nézi csak meg.

Az esemény végén Mihalec Gábor egy másik aspektusban is beszélt a témáról: „Magunkba kell nézni. Hogyan nőnek fel a gyerekek az egyházközösségben, milyen kontextusban hallanak a szexualitásról? Tiltás, visszaélés, fegyelmi ügyek. Hallottak-e pozitív üzenetet a szexről, az intimitásról? Óriási adósságunk van a társadalom felé.”

Forrás: MCC

 

Összesen 245 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Intruder
2024. augusztus 03. 18:55
Az a baj, hogy elfásítja az embert. Megöli a személyes kapcsolatokat vagy a képességet, hogy személyes kapcsolatokat alakítson ki magának. Pár perces akcióvá degradálja azt, ami hosszú órák munkáját koronázná meg. Néző oldalról egyértelműen a férfiakra veszélyes, de nagyon.
ekeke1
2024. augusztus 03. 07:47
Pasolini filmjeitől Bertolucci Utolsó tangójáig Párizsban, a Bob Guccione féle Caligulán át a Szürke 50 árnyalatáig, az nem pornó volt hanem művészet... Ugyan kérem. Pornóra mindig is igény volt és lesz is, ahogyan a prostitúciót sem sikerült soha megakadályozni. Pláné a net és a mobiltelefonok korában, kattintanak és néznek. "A résztvevők egyetértettek abban, hogy mindent meg kell tenni a veszély minimalizálásáért, ehhez új állami és technológiai szabályozásra lesz szükség nemzetközi példák alapján, " A hideg kiráz mikor ilyenekt hallok..Ugyan miféle nemzetközi példák alapján? Észak Korea?
2024. augusztus 03. 02:37 Szerkesztve
Világos. Gyerköcöknek Nuku vagy valami nagyon szoftosat beépíteni a tananyagba. Sok nevelés. Amikor választási kampány van akkor lázba tudjátok hozni a népeket. Vannak fontos üzenetek amiket el kell juttatni mindenkinek. Plakát, kampány, tacepau. Reklámfilmes zsenik akik eladjátok nekünk a gumimütyürt aranyáron, száljatok be az információterjesztésbe. Lazán.
Forgalmazó
2024. augusztus 02. 23:42
Merhogy a nyugati bezzegben 11x nagyobb a pornofuggoseg bakker!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!