„Magyarnak lenni küldetés” – így ünneplik politikusaink az államalapítást

2024. augusztus 20. 16:59

Akadnak olyanok is, akik üzenetet fogalmaznak meg a magyar társadalomnak.

2024. augusztus 20. 16:59

Nyitókép: Deutsch Tamás Facebook-oldala

Budapesten ünnepélyes zászlófelvonással és tisztavatással vették kezdetüket az augusztus 20-i programok. Kovács Zoltán, a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár az esemény kapcsán Facebook-oldalán arról tájékoztatott, hogy eggel 7 órakor megkezdte működését az augusztus 20-i nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

Az államtitkár bejegyzésében hangsúlyozta, 

az este kilenc órakor kezdődő fővárosi tűzijátékról délután születik majd meg a végleges döntés.

Így emlékeznek államalapító királyunkra

Eközben a kormánypárti politikusok is sorban osztják meg ünnepi gondolataikat követőikkel a nemzeti ünnep kapcsán. Deutsch Tamás, a Fidesz EP-frakciójának vezetője közösségi oldalán például azt írta, 

Magyarnak lenni egy küldetés, valószínűleg a világ egyik legszebb küldetése. 

Isten éltessen, Magyarország!”

Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője egy Szent Istvánt ábrázoló képet osztott meg Facebook-oldalán, melyhez kísérőszövegnek azt írta: „az államalapításra és Szent István királyra emlékezünk. Isten éltessen, Magyarország!”

Vitályos Eszter kormányszóvivő az Alkotmány utcában megtekinthető Aranyvonatról osztott meg egy felvételt. „Az Aranyvonat, melyet 1938-ban, Szent István király halálának 900. évfordulójára építettek, a Szent Jobb országjárását tette lehetővé. Egy év se telt el, és kitört a második világháború, amelynek lángjai a díszkocsi eredetijét is elemésztették” – írta a politikus.

„Csaknem 80 évet kellett várni ahhoz, hogy a Budakeszi Kulturális Alapítvány kezdeményezésével nekilássanak az ereklyeszállító szerelvény rekonstrukciójának. Az újjáépített Aranyvonatról 2020-ban rántották le a leplet” – ismertette a kormányszóvivő.

„Isten éltessen, Magyarország!”

Lázár János építési és közlekedési miniszter – aki Hódmezővásárhely és Makó térségének országgyűlési képviselője is – a makói városházán tartott ünnepségen mondott beszédet. A tárcavezető többek között hangsúlyozta, hogy a „Veled, Uram, de nélküled« – ez a mi régóta ismert és makacsul következetes válaszunk a világot feszegető kérdésekre. Ez a válasz a szuverenitás válasza. A mi válaszunk az, ami Szent István királyé is volt 1000 éve.
 

Elfogadjuk az európai szövetséget, hű és értékteremtő részei vagyunk az európai közösségnek, de megmaradunk magyarnak.”

Majd azzal folytatta „megőrizzük a hagyományainkat és az önállóságunkat. Azt a jogot és erőt, hogy rólunk nem dönthet senki emberfia nélkülünk. Hogy az itt élők sorsáról és jövőjéről csak a magyarok határozhatnak. Az a nép, amelyről már sokszor és sokan megjósolták, hogy eltűnik a történelem színpadáról”. 

De a magyarok, köszönik szépen, megvannak. Itt vagyunk!”

– szögezte le a miniszter.

„Éppen annak az okos és finom egyensúlynak köszönhetően, amelyre Szent István óta a históriánk legtisztább pillanataiban mindig törekedtünk. »Veled, Uram, de nélküled!« Isten éltessen, Magyarország!” – zárta gondolatait Lázár János.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 108 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Isten jobb keze
2024. augusztus 21. 00:19
Micsoda ouffogtatás kérem.. !! Vegyük figyelembe, hogy a msi Magyarok, és az anno államalapító Magyarok már nem ugyan szok, már a nyelv is igen meg változott! Ott, és akkor még talán létezett, ha loptál, levágják a kezed! Nos kérem, ma egy fideszessem tudná bekötni a cipőjét😂😂!
orion8
2024. augusztus 20. 19:36
Jaja, és mi a küldetésünk? Nagyhatalmak csicskájának lenni?
jandor
2024. augusztus 20. 19:20
„Magyarnak lenni küldetés” Tele van a hócipőm ezekkel a küldetésekkel. A népbutítás fő eszköze. Semmilyen küldetésünk sincs. Aki ilyeneket hangoztat, nem különbözik a demokráciaexportálók küldetésétől, a gyarmatosítók civilizáló küldetésétől, Zelenszkij küldetésétől hogy megvédje Európát az európai oroszoktól. Egyszerűen éljük le az életünket tisztességesen.
polárüveg
2024. augusztus 20. 19:13
Vajk, Esvan, László. E nevek egyúttal népneveket is hordoznak. Kaukázusi népek, népcsaládok nevét. Vajk: vaj-nyakh kaukázusi népcsalád (csecsen, ingus, batsbi) - Nyék törzsünk Kaukázusban maradt fele. Esvan: svan nép, svan nyelv, Svaneti régió a régi Kartvelianból, mai Grúziából, Georgiából. László: laz nép, laz nyelv, a régi Kartvelianból, mai Grúziából, Georgiából. (Igen, települtek kaukázusi testvér, rokonnépeink a történelem folyamán Itáliába, amit pl. a csecsen kő őrtornyok észak-olaszországban, pl. San Gimianoban fennmaradt változatai, vagy földrajzi nevek, mint pl. Lazio is bizonyít.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!